SNENI POKLON

MOZGALICE (ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime.....)

SNENI POKLON

Ova jesen, ovako iznenada zahladni.......izgleda da utiče na mene. Previše mozgam hahahahaaha
Evo jednog mog sna .........a snovi su odraz realnosti, nečeg vidjenog, doživljenog.......bar tako kažu stručnjaci.
Sanjam da smo Maca i ja dobili poziv za rodjendan i useljenje. Šta da kupite za treći rodjendan dečaku koji ima sve a ne voli aute, lopte, vozove? Pri tome ste samo ovlaš prijatelji, čak ni generacijski blizu, ali ste pozvani na useljenje i rodjendan. Morate otići zbog nekih drugih ljudi.

Ovo niisam sanjala, nego dodajem onako pravac iz glave, zašto procenimo da moramo nešto da učinimo:
Večita vaga života, stalno nešto meriš, dodaš na jedan tas, oduzmeš sa drugog........važno da je u ravnoteži.......ma, kao duguje i potražuje u knjigovodstvu hahahahaaha.......mora da se složi. Ih, setih se vica, kratak je ...Znate šta kaže knjigovodja na samrti? "Složilo se" hahahahahaha Kažem ja lepo da su knjigovodje vrlo životne osobe, a pojedini čak i veseli.

Udaljih se od teme. Dečak zna sve, veliki fond reči, lepo sklopljene rečenice, smislene, psuje kao kočijaš, mnogo voli da ide po tržnim centrima i ekskluzivnim buticima. Stalno gleda kataloge iz Metroa, Rodića, Tempa, Idee.........zna sve bolje marke šampona, kupki, šminke, kačkavalja, kafe, labela, trajnih kobasica, sokova, slatkiša, farmerki, cipela, tašni Očekujem da počne da mi deklamuje cene.
Elem, u snu sam bila na mukama golemim. Mozgam ja, mozgam i smozgam.
Kupim poklon za useljenje, neko divno plavo cveće u saksiji, pa kupim veliku ukrasnu keramičku saksiju i stavim ga u nju, flašu pića za domaćina, nadjem interesantne šolje za čaj u setu, pa i to pazarim, čokoladu i poklon za mališana.
I odemo. Lepa kuća, lepo dvorište, sve novo, oni mladi.......lepota života. Dam malenom poklon ...........a on sav ozaren odmah poče da boji, okice mu se sijaju kao dva malena sunca, zarumene se bledo lice. Ma čuo se nije sve vreme posete koja je trajala jer smo ostali na večeri. Njegova majka kaže da su to prve bojanke i bojice koje je dobio i da sam baš pogodila šta ću da mu poklonim. Maca i ja se samo pogledasmo i ja rekoh da mi je baš drago što je tako ispalo.
Bože, zašto li sam ovo sanjala?

Ево још једног сна на јави... да ли је сан или јава или жеља или оба три...незна се!!!:zcepanje:

Седим у соби и учим. Напољу пљушти киша.

Крупне капи кише добоју по олуцима и уводе ме у размишљање. Лекција је тешка и треба ми нечија помоћ. Уморне очи лагано се склапају. Чујем неки шум.
И гле, поред мене је Петар Пан! Он је мој јунак из бајке. Паметан, племенит и храбар. Неустрашиво се бори против гусара, пожртвовано спашава отете девојчице и дечаке. Његов израз лица увек ме охрабри. Показао сам шта учим. Насмејао се, узео књигу и рекао: “Видим да си уморан, лези на кревет, ја ћу да ти читам.”
Радо сам послушао свог јунака. Читао је реч по реч, појам по појам, реченицу по реченицу. Наглашавао ми је битне ствари и објашњавао непознате појмове. Звончица је летела око нас и чинила атмосферу мирном и пријатном. Нагли тресак натерао ме је да отворим очи. Напољу је страшно грмело. Био сам заваљан у столицу, а књига ми је стајала на крилу.
Мој јунак из бајке је нестао. Протрљао сам очи и почео поново да читам. Све ми је било јасно и брзо сам научио лекцију.
Дуго сам био у дилеми да ли је то био сан, или ми је Петар Пан заправо помогао.
Стефан Аврамовић, VII-1
petar%20pan%202.jpg

bloom%20believix%20(3).jpg

Back