Snajke i zetovi

:dontunderstand: Jel garancija za dobar brak to što su oba supružnika iste vere ili nacije?
Kad nema ljubavi, tolerancije, razumevanja, poštovanja onda brak propada.
Bez obzira na veru, naciju itd.

Ovo je moje mišljenje. Da li sam ja naivna, glupa ili šta? :think:
P.S. Nije upućeno Microwave-u nego se stvarno pitam koji mi je đavo...
Apsolutno da nije garancija.Ali razlicita vera ili rasa povecava procenat da do sukoba dodje.Pored svih problema u braku samo fali da neko poteze i svoje poreklo.A kod svadje znaju da padnu teske reci.
Prvih nekoliko godina mog braka su pratile svadje oko roditelja dok nismo ukapirali da smo mi jedno a oni drugo, i da treba da cuvamo brak od svega sa strane pa i od njih.Kakve li bi tek te svadje bile da smo bili razlicite vere ili rase?:think:

Apsolutno da nije garancija.Ali razlicita vera ili rasa povecava procenat da do sukoba dodje.Pored svih problema u braku samo fali da neko poteze i svoje poreklo.A kod svadje znaju da padnu teske reci.
Prvih nekoliko godina mog braka su pratile svadje oko roditelja dok nismo ukapirali da smo mi jedno a oni drugo, i da treba da cuvamo brak od svega sa strane pa i od njih.Kakve li bi tek te svadje bile da smo bili razlicite vere ili rase?:think:

Pa sigurno bi i bilo svađe po tom osnovu ako decu vaspitamo od malih nogu da se ljudi dele na rase i nacije. Umesto da ih učimo da postoje samo dobri i loši ljudi....

Eh živote....nema nama pomoći.....

Pametni ljudi ni u jednoj naciji ne uce dijecu takvim glupostima,necemo se gurati medju budale!!!

Brak je komplikovan to stoji,ali i kada su iste vjere propadaju...a ako je ljubav prava nema sanse da ih vjera rastavi,imam puno puno primjera oko sebe!
Ista vjera sigurno nije garancija za uspijesan brak!!!

Ja nebi mogla da prihvatim recimo covijeka sa tendencijom ka alkoholizmu kao zeta pa taman da ga je napravio Patrijarh Pavle(nek mi covijek oprosti)

Sta biste radile u situaciji da vam sin godinama prica kako je devojka sa kojom se zabavlja ovakva i onakva, da je seljancura .... I onda jednog dana dodje i kaze da je zeni... I kada ziveci sa njima pocnete da se zalite da vam nesto smeta, sin napravi od vas totalnu budalu koja se zali na svaku sitnicu jer ne vidi da je njegova zena bilo sta uradila lose? I jos vas optuzi da ga ne pitate da li ima dovoljno para a uz to vi njemu i njegovoj zeni mesecima placate racune i kupujete hranu jer njegova zena ne radi nigde? Sta biste uradile u toj situaciji?

Zabrinula bih se...
Ako je godinama sa ovakvom i onakvom seljancurom:roll:,pazi godinama je situacija koju si postavio,zaista bih se zabrniula za svog sina...To bi znacilo da ni on sam nije bolji...A to bi mozda moglo biti vezano i za moju gresku u vaspitanju...
Ne postoji ta varijanta da neko godinama trpi nekoga ko mu ne odgovara a da je on bolji tj.drugaciji...

Sta biste radile u situaciji da vam sin godinama prica kako je devojka sa kojom se zabavlja ovakva i onakva, da je seljancura .... I onda jednog dana dodje i kaze da je zeni... I kada ziveci sa njima pocnete da se zalite da vam nesto smeta, sin napravi od vas totalnu budalu koja se zali na svaku sitnicu jer ne vidi da je njegova zena bilo sta uradila lose? I jos vas optuzi da ga ne pitate da li ima dovoljno para a uz to vi njemu i njegovoj zeni mesecima placate racune i kupujete hranu jer njegova zena ne radi nigde? Sta biste uradile u toj situaciji?

Odela bi ga doktoru,jer kako bi zenio zenu o kojoj godinama govori da je ovakva i onakva...
Nesto tu ne ide!

Odela bi ga doktoru,jer kako bi zenio zenu o kojoj godinama govori da je ovakva i onakva...
Nesto tu ne ide!

Omadjijala ga je :D ajme,ja ne smem ni da mislim o tome,moji su jos mali :) mada,porasce :(
:roll: elem,bojim se da cu i ja,kao i sve majke imati trip kako niko nije dovoljno dobar za moje dete i to me nervira! :) No,potrudicu se da budem objektivna..Ipak,kao sto sam ja,tako i oni sami biraju svoj put,svoju srecu i svoje ljubavi..Moje ce biti da ih prihvatim i pruzim svu mogucu podrsku...mada,kakvo vreme doslo,bice ono-fala Bogu da mi sin dovede snaju a cerka zeta,a ne obrnuto :)

Da li ga je omadjijala ili nije to ne znam ali istina je da je to pricao godinama i na kraju je ozenio i slazem se sa misljenjem da i on verovatno nije bolji od nje jer smatram da covek s obzirom da ima jedan zivot treba dobro da razmisli sa kim ce ga provesti. Ali u ovoj situaciju najfascinantnije je to sto on sada nalazi milion mana svojoj porodici a ona odjednom ne radi nista lose. Odjednom smo svi mi protiv njega i zelimo mu zlo :think:Ako nije magija sta se desava?:dontunderstand:

Ja sam mislila da si navela jedan primjer onako bezveze, ali izgleda da se tebi to desilo stvarno!
Delikatna je situacija,mogu da ti navedem jedan primjer;moj brat je uvijek opterecen sa tim sta ce reci roditelji u vezi bilo cega,i uvijek gleda da im udovolji pa nema veze sto ce sebi nastetiti!:roll: Mene je to strasno nerviralo te sam pokusavala da ga ubijedim da treba da zivi zivot po svojim stavovima a ne maminim i tatinim,malkice sam i uspijela al ima tu da se radi jos!
Tako je on nasao jednu djevojku koju moji nisu smatrali ravnu njemu,pa mu ispirali mozak kako on zasluzuje bolje i ta sranja,da napomenem cura je bila na svom mijestu samo moji nesto umislili(mozda sto je druga nacija u pitanju)! Toliko su oni njega davili da je on poceo da potvrdjuje to njihovo misljenje samo da bi ovi prestali ,a nju zavolio!
I izgledalo je smijesno to sto je govorio kako ona nije za njega a opet bio sa njom!
Ja sam shvatila o cemu se radi pa je uz moju pomoc ipak uspio da se izbori za to pravo da sam sebi bira danas curu sutra zenu!Samo on je momcic tek poceo da zivi,o braku jos i ne sanja!
Pa tako da niste mozda i vi cinili ono sto su moji!

Back