Smuti od celera

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.153
688z387_SMUTI-OD-CELERA-SA-GROzdEM.jpg

Potrebno je:

2 stabljike celera
2 šargarepe srednje veličine
1 banana
1 veća kašika jogurta ili kefira
kašika meda
kašičica cimeta
kašika peršuna
pola čaše vode

U blender staviti krupnije isečene komade stabljike celera i list, šargarepu i bananu, pa dodati malo vode. Potom sipati kefir ili jogurt, med i peršun.
Umutiti sve u blenderu do glatke mase. Ovaj smuti ne može dugo da stoji i treba ga odmah iskoristiti.

verovatno je super, ali ja celu tu vezu celera, stap po stap ceo, samo opran prethodno, protrcim kroz ovaj, tzv. horizontalni ili takozvani Masticating [ne znam zasto se tako zove, izguglajte samo tu rec, pa kupite neki model koji se kod vas prodaje, ja ne reklamiram moj model, sigurno ga ni nema kod vas], i scevcim taj sok ujutro, izadje od veze celera i pola litre SOKA, a jako malo se baci vlakana... recimo da to radim svako jutro, 5 minuta posla, ukljucujuci i pranje sokovnika za naredno jutro da me ceka spreman

Whall Slow Juicer, Masticating Juicer, Celery Juicer Machines, Cold Press Juicer Machines​

1732941242040.png

Poslednja izmena:
ovo na slici mi lici na sargerepu, probao sam i nju, ali sta ce mi? nju bih morao baby, ko ce da cisti i guli sargarepe, gubi se vreme...
jabuka ne moze da stane cela, pa mora da se sece na cetvrtine, a ja sam citao da mi bas treba celer, pa zato samo njega pravim, veza na dan, i to kroz ovaj masticating... zena je cedila djumbir, ali meni je on ljut, a ne ide mi da razblazujem, ni viski, burbon ne razblazujem, samo gasim zedj sa sokom od celera ;)

What is masticating technology?

A masticating juicer is a kitchen tool that crushes ingredients at slow speeds. Unlike other juicer types, which extract using a fast-spinning blade, the masticating model has a drill or screw that pushes the produce against a fine screen and forces the juice out of the crop.

moja poenta je da su ovi sokovnici skuplji od blendera, ali da treba odvojiti pare i imati ih, odlicni su
ranije smo koristili drugu vrstu sokovnika, ubacuju se cele jabuke i slicno, ali ovo je druga stvar, pa ako niste znali evo sada, nisam ni ja znao, ali kao da je dizajniran za celer, sargarepu i tako neke jace stvari, djumbir

Poslednja izmena:
Од чега још правите смути?
Да ли је смути ако се у блендер измикса воће и јогурт или је то воћни јогурт.
Ми волимо сезонско воће са нискомасним јогуртом у блендер.

Back