Smrtna kazna

Evo, za tebe narucujem duplu smrtnu, kuca casti! (iz dobre sam kuce!)

Tipican kriminalac je ruzne spoljasnjosti, on je mjesavina nespojivih elemenata, te mu je lice neharmonicno, nesimetricno. U takvom stanju on nema kontrolu nad samim sobom, svojim unutrasnjim svijetom, strastima, pa i metabolizmom.
Tipican kriminalac je niske inteligencije.

Drugi tip kriminalca je onaj koji je pobjegao sa sela u grad, a u gradu nema posla (zemunski klan), i tu Nietzsche spominje "medju njima je mnogo vanbracne djece".
Kao sto sam jednom demonstrirao, ljudi visoke inteligencije poticu iz sretnih brakova, te i za ovaj tip vazi "i ovaj kriminalac je niske inteligencije".

Treci tip je ratnik koji je ostao bez rata, pa se bavi gusarenjem. Radi se o dugotrajnim ratovima koji su naglo prestali. Mozda ovde spada Arkan koji potice od oficira i koji kroz oca nije naucio nista drugo sem ratovanja.

Znaci, vise je vrsta kriminalaca, ali je najsigurniji IQ test da se pravedno sudi. U staroj Grckoj su se u obzir uzimale sve okolnosti, kao i dobra djela koja je neko pocinio u svom zivotu, te iz kakve kuce, tj. porodice potice... Kad bi se sve sabralo, odredila bi se kazna. To je aristokratska pravda.

Kopirajuci neka zapadna ponasanja neko je u jednom trenutku prisatao na to da ukine smrtnu kaznu, cime je uslovio da se sve nize kazne snize, pa i ceo kazneni sistem obesmisli i dovede do nezadovoljstvo naroda.
Stav da se ljudi mogu popraviti osim ako se ubiju ili da se sudije ili politicari dovode u moralnu dilemu, da li je opravdana osveta ili hriscansku dilemu opravdanosti uzimanja zivota bilo kome jeste moralna dilema, ali je i smrtna kaazna opomena za vecinu pocinioca kojima je zatvor najbolja kuca.
Dakle, one drzave koje vode ratove ili imaju represivnu politiku koja ne sankcionise ubistvo pri hapsenju mogu sebi da dozvole da nemaju smrtnu kaznu, jer je sprovode bez sudjenja i obicno su sprovodjenje politickih interesa.
Narod koji ne vodi osvajacke ratove i nema gde da kanalise nasilje ima razloga da u svojoj kaznenoj politici zadrzi smrtnu kaznu.
Sta mislite o ponovnom uvodjenju smrtne kazne i podizanju ostalih kazni za taj stepenik?
turski srednjovekovni zakoni su bili majka. Za pile ode prst, za kokosku saka, za prase ruka, .......................pa da vidis dal bi danas bilo tajkuna i milijardera....................a politicari bi svi bili bez ruku i nogu.

Automatika pri kojoj se ne zna ko je izvrsilac....svako uradi neki deo, a tek ako svi urade sta treba kazna se izvrsi....
To je obično sranje🤪

Po meni postoje tri prihvatljiva načina koji ne bi narušili psihu izvršioca. Prvo je pretpostavka da bi smrtna kazna bila rijetka i doduđivalabbi se za najteže moguće slučajeve, npr silovanje i ubijanje djeteta. Prvi način je onaj iz rahmleti države, streljanje. Smrt je brza, jednom daš Čorak a ja mislim da mnoge i ne bi bilo briga ako bi se radilo o takvom monstrumu. Drugi način je da se osuđenom omogući samoubojstvo, s treći način je da smrtnu kaznu u prisustvu državnih službenika izvrši rođak ili rođaci žrtve

Stoji, medjutim, drzava je ta koja sprovodi izvrsenje bez umetanja gradjana, pa recimo sef kabineta ministra pravde ukuca sifru i omoguci izvrsenje, sudija koji ga je osudio omoguci izvrsenje, izvrsenje obavlja bilo ko ovlascen da stvori treci uslov....

Pretpostavka da sudija koji je doneo odluku po zakonu mora u to da bude ubedjen da bi stvorio uslov za izvrsenje, a treci uslov je rendom izabran drzavni sluzbenik....koji zastupa javno misljenje....recimo jedan od porotnika sa sudjenja...koji ima status drzavnog sluzbenika i predstavlja gradjane....

Pretpostavka je da sudija, ministar i izvrsilac nisu korumpirani i da se moze krasti a da ne leti glava. Vidjeli smo kako zavrsavaju revolucionari u vremena kad je smrtna kazna jos na snazi: nije se jos osusila krv prethodno pogubljenog revoucionara, a vec na giljotinu prinose njegovog dzelata.
Tako da je za trgovce i srednju klasu najbezbjednije da se ukine smrtna kazna.

To u "civilizovanim drzavama" koje svoje ubice salju da ubijaju druge nevine ljude po svetu. U normalnim civilizacijama drzava se na zakonit nacin resava najtezih zlocina i primerom deluje na svest onih koji bi napravili takva dela koja su neljudska.

Kao sto vidimo u "civilizovanim drzavama" vera i hriscanski moral su u ekstremima, a zakon postuje samo ko mora, jer covek kod njih ne vredi, pa je vaznije da elita pokaze milosrdje, za kriminalce, dok u isto vreme nezakonito ubija nevine ljude, moralno i zakonski nevine, ali nisu po volji slici koju ta elita stvara.

Ne podrzavam, iako bolje i zakonodavstva sa smrtnom kaznom, nego ovo ova eurokontinentalna gdje za ubojstvno odlezis nekoliko godina.
Kakve koristi, sto kaze onaj lik iz "El secreto de sus ojos" - sta ja imam od toga sto ce ga osuditi na smrt, samo ce zaspati kao magarac.
Imam pokoju ideju kako bi se to moglo rjesavati, ali to donekle podrazumjeva ukidanje liberalne demokracije i unosenje svjezeg daska velicanstvenog fasizma.

Back