Smrt transhumanizmu, sloboda narodu

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Jasna

Stara legenda
Banovan
Poruka
89.439
smrt_transhumanizmu_sloboda_narodu_vv.jpg

Krešimir Mišak, novinar i publicista, objavio je knjigu Smrt transhumanizmu, sloboda narodu.
Knjiga obuhvata mnogo aktuelnih tema. Transhumanizam, veštačku inteligenciju, psihodeliju,
sinhronicitete, fraktalni svemir, placebo efekat i slično.

Da li je neko pročitao knjigu?

Mišak smatra da će ubrzo, u roku od par godina, na ovoj planeti paralelno živeti digitalni
i analogni čovek. Dva različita sveta?

Decenijama već ljudi poistovećuju razvoj tehnologije sa razvojem čoveka. Što je tehnologija
na višem nivou, to je dokaz da je i čovek razvijeniji. Međutim, meni to izgleda obrnuto. Što
je tehnologija razvijenija, čovek sve više od nje zavisi i fizički i psihički postaje slabiji.
Kako vi to vidite?

Živeo transhumanizam.
U budućnosti ljudi će moći da uploaduju svoju svest u bilo kog robota ili kompjuter. Za nekoliko stotina godina imaćemo ljude od jonizujućih čestica koji će moći da manipulišu atomima i molekulima. Tako da će ljudi moći da se kreću van vremena i prostora i da budu potpuno neuništivi.

Pogledajte prilog 1264185

Krešimir Mišak, novinar i publicista, objavio je knjigu Smrt transhumanizmu, sloboda narodu.
Knjiga obuhvata mnogo aktuelnih tema. Transhumanizam, veštačku inteligenciju, psihodeliju,
sinhronicitete, fraktalni svemir, placebo efekat i slično.

Da li je neko pročitao knjigu?

Mišak smatra da će ubrzo, u roku od par godina, na ovoj planeti paralelno živeti digitalni
i analogni čovek. Dva različita sveta?

Decenijama već ljudi poistovećuju razvoj tehnologije sa razvojem čoveka. Što je tehnologija
na višem nivou, to je dokaz da je i čovek razvijeniji. Međutim, meni to izgleda obrnuto. Što
je tehnologija razvijenija, čovek sve više od nje zavisi i fizički i psihički postaje slabiji.
Kako vi to vidite?
Баш тако, човек је на путу дееволуције.

Čuo sam za tu knjigu. Mislim da su transhumanizam i umjetna inteligencija velika prijetnja za budućnost čovječanstva. Pogotovo treba biti oprezan sa umjetnom inteligencijom, uskoro će strojevi ako se nastavi ovim tempom razviti svijest a već sad hrpu poslova obavljaju mnogo bolje, točnije i brže od čovjeka.

Čuo sam za tu knjigu. Mislim da su transhumanizam i umjetna inteligencija velika prijetnja za budućnost čovječanstva. Pogotovo treba biti oprezan sa umjetnom inteligencijom, uskoro će strojevi ako se nastavi ovim tempom razviti svijest a već sad hrpu poslova obavljaju mnogo bolje, točnije i brže od čovjeka.
Mene taj deo o razvijanju svesti ne muči. Svest razvija sve što postoji.
Ne razvija se svest iz nečega. Tu su u zabludi.

Živeo transhumanizam.
U budućnosti ljudi će moći da uploaduju svoju svest u bilo kog robota ili kompjuter. Za nekoliko stotina godina imaćemo ljude od jonizujućih čestica koji će moći da manipulišu atomima i molekulima. Tako da će ljudi moći da se kreću van vremena i prostora i da budu potpuno neuništivi.
Još samo do tada da naučiš kako da ne budeš banovan, inače će ti
robot skupljati prašinu dok si ti u kazni. :malav:

Nisu BRE, AI je lep način da se poveća svoj IQ.

Živeo transhumanizam.
Takva stvorenja se zovu bio roboti bez duse.

Koliko decenija se o tome priča? Za to vreme ljudi sve više moraju
da rade da bi zadovoljili osnovne životne potrebe.
Не можеш да очекујеш да се одједном направи промена и за кратко време. А процес је већ и започет, одавно су машине почеле да обављају одређене послове уместо људи на неким местима. Колико год буде требало времена, тај процес ће једном бити завршен и човечанство ће моћи уместо рмбању да се посвети другим стварима.

Не можеш да очекујеш да се одједном направи промена и за кратко време. А процес је већ и започет, одавно су машине почеле да обављају одређене послове уместо људи на неким местима. Колико год буде требало времена, тај процес ће једном бити завршен и човечанство ће моћи уместо рмбању да се посвети другим стварима.
Napravi razliku između obećanja i razvoja događaja.
Ako je počelo tako da i pored toga što mašine obavljaju određene
poslove, ljudi moraju da rade više i za manje novca, onda će se
taj trend nastaviti.
Oni koji ulažu novac u razvoj tehnologije, rade to da bi njima bilo
bolje, a ne da bi raja bolje živela.

Živeo transhumanizam.
Do tada bi mogli da se uploaduju preko neke knjige, udžbenika, pa umesto da manipulišu atomima, izbegnu da sami budu žrtve manipulacije.

Back