- Poruka
- 73
Kad čovjek umre da li je svjestan ponovog rođenja tj buđenja u drugom svijetu u smislu da zna da je to on koji je bio dok je zivio.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne radja se odmah nego postoji pauza, koja traje mnogo godina. Tokom te pauze je u drugom svetu i tu se takodje ne radja nego zna ko je i sta je*. medjutim ima dokaza da se u nekim nesrecnim slucajevima, kada nastradaju mladi ljudi reinkarnacija moze desiti odmahRodi se u drugom svijetu ali neke religije govore da se ponovo rodi u ovom svijetu u drugom tijelu i svega se sjeca do 4 godine. ja sam s 2 godine imao neka cudna sjecanja
da li on zna da je to on iako je u drugom tijeluNe radja se odmah nego postoji pauza, koja traje mnogo godina. Tokom te pauze je u drugom svetu i tu se ne radja nego zna ko je i sta je*. medjutim ima dokaza da se u nekim nesrecnim slucajevima, kad nastradaju mladi ljudi reinkarnacija moze desiti odmah
*s tim sto namece se pitanje kakav je identitet u tom drugom svetu, ako covek predje 'reku zaborava' i ima secanje na sve prethodne zivote i ostale stvari.
pa evo ti si u drugom telu i ne znas nistada li on zna da je to on iako je u drugom tijelu
nemas nikakvo telo, napustis svoje koje je umrlo.ma ne to.imas drugo tijelo ali jeli svijest ista? da li znas da si to ti koji si umro?
u drugom telu ocigledno ne opstaje. ako verujes samo u reinkarnaciju onda je to isto kao da i nema zivota posle smrti, nivo doniranja organa i reciklazemene zanima svijest. znaci ono sto si stvarno ti a ne ime i prezime koje si dobio od roditelja nego svijest. da li ostaje ta svijest ista u drugom tijelu? to me zanima. u dusu ne vjerujem. ja vjerujem u rođenje u drugom tijelu inkarnacija. sad me zanima da li si svijestan di se rodio u novom tijelu.
ne to. ja kao ja se ponovo rodim samo u drugom tijelu s drugim imenom,ali moja svijest(moj pravi identitet) ostaje.u drugom telu ocigledno ne opstaje. ako verujes samo u reinkarnaciju onda je to isto kao da i nema zivota posle smrti, nivo doniranja organa i reciklaze
onda svako moze da se proglasi za reinkarnaciju Napoleona i ne vidim sta ima od toga...
Neko zna, neko ne zna. Ne da ima osecaj da je ista osoba vec da ima secanje na prosle zivote. To zavisi od nivoa svesti. Prema budizmu sve se menja. I svest. Mi se reinkarniramo svakog momenta. Npr. ja nisam ista osoba kao sto sam bio pre npr 20 godina. Prema budizmu odgovor je ne. Nije ista svest, ali pripada istom toku. Ima jedno lepo poredjenje sa rekom. Da li je ovo sto protice pored mene jedna te ista reka, npr. Dunav? I jeste i nije. Svakog momenta je druga voda, ali pripada istom toku. Tako je i sa svescu.mene zanima svijest. znaci ono sto si stvarno ti a ne ime i prezime koje si dobio od roditelja nego svijest. da li ostaje ta svijest ista u drugom tijelu? to me zanima. u dusu ne vjerujem. ja vjerujem u rođenje u drugom tijelu inkarnacija. sad me zanima da li si svijestan di se rodio u novom tijelu.
Citao sam "Tibetansku knjigu zivota i smrti" davno. Koliko se secam tamo se pominje da proces reinkarnacije traje prosecno 7 nedelja ili 49 dana. Mada moze da potraje i godinama, ali i jako kratko vreme. Ne znam teoriju iz ugla hinduizma. To bi mogao neki poznavalac da nam objasni ako ih ima na ovom forumu.Ne radja se odmah nego postoji pauza, koja traje mnogo godina. Tokom te pauze je u drugom svetu i tu se takodje ne radja nego zna ko je i sta je*. medjutim ima dokaza da se u nekim nesrecnim slucajevima, kada nastradaju mladi ljudi reinkarnacija moze desiti odmah
*s tim sto namece se pitanje kakav je identitet u tom drugom svetu, ako covek predje 'reku zaborava' i ima secanje na sve prethodne zivote i ostale stvari.
A kako su dosli do te informacije?Citao sam "Tibetansku knjigu zivota i smrti" davno. Koliko se secam tamo se pominje da proces reinkarnacije traje prosecno 7 nedelja ili 49 dana. Mada moze da potraje i godinama, ali i jako kratko vreme. Ne znam teoriju iz ugla hinduizma. To bi mogao neki poznavalac da nam objasni ako ih ima na ovom forumu.
Sta budizam kaze o "visem ja"?Prema budizmu odgovor je ne. Nije ista svest, ali pripada istom toku. Ima jedno lepo poredjenje sa rekom. Da li je ovo sto protice pored mene jedna te ista reka, npr. Dunav? I jeste i nije. Svakog momenta je druga voda, ali pripada istom toku. Tako je i sa svescu.
Iskreno, ne znam. Samo prenosim sta pise u knjizi. Poznajuci budizam, verovatno direktnim iskustvom, meditacijom.... No, nije na meni da verujem ili ne verujem u to. Sam Buda to ne bi trazio od ucenika. Debelo ispitajte, proverite sami.A kako su dosli do te informacije?
Sta recimo kada je natalitet znatno veci od mortaliteta kao sto je slucaj vekovima unazad, odakle stizu nove duse?
Sta budizam kaze o "visem ja"?
Inace tako mozes da navedes i pravoslavno ucenje prema kome dusa spava do uskrsnuca, ne vidim zasto bi njihova veronauka bila tacnija tj. manje pogresna od hriscanske
prakticno ispada da sad nauka tvrdi da postoji zivot nakon smrti, a religije da ga nema![]()
To je isto i kod nas 40 dana luta i zato se pale svece da ne bude u mrakuMislim da ima nesto opisano u tibetanskoj knjizi mrtvih, da prvo leluja okolo nije mu jasno da je umro. Pokusava da dozove bliznje ali ga oni ne cuju. Tako nesto...
Ne znam kako ide nastavak, gde ide dalje, ne radja su nego odlazi u taj drugi svet, tako bi trebalo
Kako luta ako spava... sta bude posleTo je isto i kod nas 40 dana luta i zato se pale svece da ne bude u mraku