Konstantin Veliki
Buduća legenda
- Poruka
- 28.842
Shvataš li ti da me u diskusijama ne interesuju neoriginalni dokumenti?
Dali ti svatas da vecina dokumenta iz srednjeg veka su kopije. Za anticko doba nema bas nijedan dokument u originalu ili gotovo nijedan. Povelja Kulina Bana po tome je sumljivo jer se nezna dal je jedan od tri povelja orginal. https://hr.wikipedia.org/wiki/Povelja_Kulina_bana
Na stranu sve, zaista ne želim da provociram, iako to Slaven zbog njegove grižnje savjesti stalno potencira.
Eno vam lik na jednoj temi na forumu Historije naziva moj narod "narodom nastalim u Holiday Inn-u 1993. godine" i niko ništa, a očekujete neke ozbiljne rasprave.
tu dve stvari ako se kaze da Bosnjaka pre toga nema, to je laz. Ako se kaze tu odluceno da dobijete nacionalno ime Bosnjak onda je to tacno.
Turci za nas imaju riječ Boşnak i čita se Bošnak otkako imaju svoj jezik, i stvarno mislim da takvim provokacijama nema mjesta na ozbiljnom forumu.
- - - - - - - - - -
Bosnjak je pre imao znacenje koje danas im Bosanac. Zato ima i brdo spomena kako se pravoslavci (Filip Visnjic) ili katolici smatrali Bosnjacima. Ali danas je to znacenje najcesce vezano za tvoju naciju gde velika vecina pravoslavaca i katolika nece da bude Bosnjak. Stalno se tom pojmu daje danasnje znacenje a ne ono izvorno. Filip Visnjic je 1804 mogo biti Srbin i Bosnjak, a danas to ne moze.
I, zaista, radi historije sam se prijavio na forum.
Ili si jendom ucestovao u diskuziju bez tema Bosna. Kao da ima samo dva naroda na svetu Srba i Bosnjaka i mozda Hrvata. Kad se pojavis uvek skreces temu na tri pitanja i istu temu.