Smokve - da nije malo mnogo

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
uhh stvarno mnogo. U Zg su između 4 i 6 eura i to mi se isto čini dosta ako uzmemo u obzir da pričamo o voću
Eee,ja sam kod nas vidila da se kilogram na pijaci prodaje po 10€, u prolazu sve mi se ucinilo da krivo vidim pa sam se opet okrenula, cilo vrime sama sa sobom sam pricala o njima.To je strasno sto se dizu cijene....

Eee,ja sam kod nas vidila da se kilogram na pijaci prodaje po 10€, u prolazu sve mi se ucinilo da krivo vidim pa sam se opet okrenula, cilo vrime sama sa sobom sam pricala o njima.To je strasno sto se dizu cijene....
najčešće su 6 eura, ponekad recimo utorkom poslije podneva su oko 4, petkom i subotom su skuplje. Kod nas svaki dan druga cijena. A mladi očišćeni grah sam prvo 1 kg plaćala 5 e (ok) ali već su ga podigli na 8 ili 10 (kao kg svinjskog buta)... stvarno ne znam šta reći

200 dinara u istočnoj Srbiji.

Odrali te.

Inače ove godine mnogo rodile smokve.
IMG_20240824_152018.jpg

U Sarajevu na području centra cijena je 10KM ili 5 eura za 1kg. Na rubnim dijelovima grada kreću se od 5KM - 7KM ili 2,5 eura do 3,5 eura.
U Bijeljini od 3KM - 5KM zavisi kako gdje tj od 1,5 eura do 2,5 eura za 1kg.

Nesto ne mogu da se sjetim da li je kod mene bila prvo ovakav zbun,pa onda drvo ili je od pocetka drvo.🙂
Moja je stara preko dvadeset godina.
Није била сигурно. Орезивањем се формира стабло, или се остави да буде жбун. Код тебе је орезана на стабло. Иначе, моја нема више од четири године. Ја је засадио.

Није била сигурно. Орезивањем се формира стабло, или се остави да буде жбун. Код тебе је орезана на стабло. Иначе, моја нема више од четири године. Ја је засадио.
I ova je otprilike tada zasađena, i tako razgranata.

Back