My answers 101
Volim da naglasim oci carbon crnom maskarom koja trepavice i izduzi i zgusne i da stavim labelo u boji sa malo sjaja preko. Dakle, istaknute oci i nenaglasene usne, sa tek malo nezne, blistave boje (preferiram sjajeve sa sljokicama).
Stalno radim
piling usana secerom i izmasiram ih cetkicom za zube, a nekad ih i grubo istrljam peskirom, tako da na njima nema slojeva mrtve koze koji umeju jako ruzno da izgledaju ispod malo tezeg sjaja ili ruza za usne. Tad se koza peruta i to stvarno neuredno i odbojno deluje. Na tako tretiranim usnama sminka stoji lepse i traje duze.
Ne mogu bez labela u boji sa efektom sjaja za usne, kao sto je labello nar. Takodje volim i da ulozim u dooobru maskaru i krejon i/ili ajlajner, a puderi i senke su mi na dnu liste prioriteta u neseseru dekorativne kozmetike.
Volim smokey eyes i nude usne, ali ne uvek, to je savrsena sminka za izlaske i prilike u kojima je pozeljno i zabavno skockati se. Za neku svakodnevnu varijantu tipa odlaska na fax ili ispit, dva sloja maskare i malo sjaja su i vise nego okej. Eventualno malo sencenje obraza uz pomoc bronzera ili rumenila, ali diskretno. Volim kako na meni stoji lila senka kao i olovka ljubicate boje, a i tirkizno plava.
Ako je neko nepucen skroz, recimo da se radi o tinejdzerki koja se sminka po prvi put. Savetovala bih joj umesto pudera toniranu kremu, a korektor za bubuljice ispod, maskaru za volumen (jer je su po meni lepse gusce nego duze (ako vec izmedju ta dva efekta biramo)), bezbojni sjaj koji ide uz sve i neki neutralnu senku koja ne boji kapke toliko koliko daje svezinu ocima, recimo, svetlo bez ili kajsijasta.
Evo moje slike kako ja najvise volim da se nasminkam...
...za fax:
...za izlazak sa deckom:
...za neku posebnu svecanost: