СМЕТА ИМ СРПСКИ ЈЕЗИК: Црна Гора „избацила“ Богословију из образовног система

Није Момо баш просто желео ЦГ као засебну, већ када је видео куда иду ствари, подржао је мировну опцију и могућност раздружења свих шест држава...став је променио касније под утицајем Милошевића и оног страшно љутог разговора у којем су и тешке речи неке пале због тога што је стао у Хагу против њега...

Дакле, просто, његово понашање и током 1991. и 1992. године било је усмерено ка избегавању ратне опције (због чега ми је смешно колико га људи данас, и то не мислим само на Хрвате и поједине Црногорце, гурају у саму врхушку ратних хушкања). После, када је закрвављење на простору бивше СФРЈ било више него очигледно, стао је уз, како да кажем, природну страну.
Па суштина је иста. Док Мило није био за то ниједног тренутка.
И данас се види да је у својој природи радикалан. Зато је Ристи више одговарао.
Ристо је и праћен од удб-е јер је, како су га описали, био ''православни клерикалац'' и ако православље нема клер, ал' добро, шта су знали комунисти о православној цркви.

ijekavica je tradicionalni srpski dijalekat.

To znamo i iz dela nasih predaka Nemanjica i ostalih vladara.

Ijekavica je srpskija od ekavice

Prvo je ijekavica postala srpski knjizevni govor pa tek onda ekavica.

Ali to je jezik. Jezik je ziva stvar. Menja se i evoluira.

Ekavica je jednostavnija i prakticnija jer kazes isto uz upotrebu manje energije.

ne postoje nikakvi crnogorci

90% ljudi poreklom iz Crne G ore zive u Srbiji.

Posle seoba pod carnojevicima danasnja centralna Srbija je ostala ispraznjena totalno.

Taj prostor su naselili ljudi iz Crne Gore, Hercegovine i Brda ...

Svi mi iz centralne Srbije koji tu zivimo smo poreklom iz Crne Gore 90%

I mi kazemo da smo Srbi. Kao i 33% pravoslavnih stanovnika u Crnoj Gori

Znamo ko su nam bili preci. Nikakvi crnogorci to je komunisticka izmisljotina.

SRBI

Procitaj gorski vijenac da saznas kako su ti se izjasnjavali preci. I za koje ideale su ziveli i ginuli.

Зна Душана родит Српка, зна дојити Обилиће,
ал хероје ка Пожарске, дивотнике и племиће,
гле, Српкиње сада рађу... Благородством Српство дише...
Бјежи, грдна клетво, с рода - завјет Срби испунише!
У Бечу на Ново љето 1847. года

https://www.rastko.rs/knjizevnost/njegos/gorski_vijenac.html

Posle seoba pod carnojevicima danasnja centralna Srbija je ostala ispraznjena totalno.

SRBI

Procitaj gorski vijenac da saznas kako su ti se izjasnjavali preci. I za koje ideale su ziveli i ginuli.

Ne mozes za sebe da kazes da si poreklom iz crne gore ako ti je cukundeda doso uz crne gore..

To su ustase. Samo Velika Srbija. Sve te teroristike banditske demokratske drzave treba sprziti sa zemljom. Uspostaviti Veliku Srbiju sa kraljem, i ukinuti liberalizam - sve te kriminalne demokratije tipa ustase, KPJ, HDZ, SDA, i zene u drzavi. Zene mogu samo biti sekretarice u drzavnim kancelarijama, ili da rade za vojsku i kralja -- a nikako da benave po nekim parlamentima i vladama, nekim demokratskim ustanovama. Dakle, sve ce to goriti u velikim vatrenim loptama, to su sve kriminalci.

SRBI

Sad mi je jasno zašto potencirate da su Crnogorci i Srbi isti narod, zato što ne želite da se ośećate ka' stranci. Ali ako ste vi druga, treća itd. generacija onda ste se dosad posrbili i ne treba da se ośećate ka stranci.

Svi smo mi isti narod i pričamo isti jezik (Jugosloveni; jugoslovenski). Ja kad podjem u inostranstvo i kad sretnem nekog iz ove 4 države ośećam bliskost podjednaku, ali najveću sa Crnogorcima: Crna Gora, BiH, Srbija i Hrvatska.

Back