Smestaj za macu

zdravkobg

Početnik
Poruka
3
Pozdravljam sve clanove foruma, ovo mi je prvi post.

Zamolio bih Vas za savet/informaciju.

Zeleo bih da nadjem smestaj za mog macka, jednog od troje koje gajim, odnosno gajimo moja majka i ja.

Mada je macak sa nama vec 10 godina, nikada nije postao "kucna" macka, odnosno, nije se navikao na stil zivota u stanu koji je i nama prihvatljiv. Ostalo dvoje su savrsene kucne macke.

Posto vise nemam uslova da ga cuvam (zbog godina moje majke) zeleo bih da mu nadjem novi (placen) dom.

Na netu sam nasao par kontakata hotela za mace, ali su mi oni sa cenom od 10 evra/dan tesko prihvatljivi za stalan boravak.

Postoje li neka "prihvatilista" sa nizom cenom (gde bih ja placao veterinara i hranu + odredjenu naknadu) i gde bi moj ljubimac imao pristojan tretman, a ja mogao da ga obilazim i redovno vodim kod veterinara?

Hvala unapred na svakoj informaciji!

Uopste mi to nije jasno.

Zamisljam situaciju penzionera koji voli zivotinje, ima malu penziju i kucu sa dvoristem.

Dobije na cuvanje macku za ciju ishranu i lecenje nema izdatke + 50 (recimo) evra za to sto mu macka seta po dvoristu.

5 macaka = prosecna penzija zaposlenih (za poljoprivrednicku su dovoljne i 2).

Ili je bolje kukati...

Gledaj ti da zadržiš mačora....
Prvo pitanje da li su kastrirani, od toga zavisi i ponašanje......
Druga stvar davanjem novca za čuvanje samo privlaćiš neke nevolje u smislu da se javi neki narkoman koji će lepo da uzme malo novca a onda pusti mačora negde kad mu dosadi....
Takodje mačka koja je živala u kući teško se snalazi napolju, pustiti u dvorište jtek tako je vrlo rizično.....
Savet je da se navikneš na stil života svog mačora i kastriraš ako nije, vakcinacija takodje....

Evo redom.

Macor je odavno kastriran, drugi macor takodje, zenka je sterilisana.

Njegovo ponasanje je takvo kakvo je... Takav mu je karakter, on zeli otvoren prostor, ako nista bar da izadje na terasu i da se dere. Ostalo dvoje uopste nemaju takve "manire" ...

Naravno da bih bio oprezan kome ga poveravam - obisao bih prostor, popricao da pruzaocem usluge... itd.

Ja sam se na macka navikao, ali najbliza okolina ne - zbog njih i moram da resavam problem, posto mi generise druge, ozbiljnije...

Gledaj ti da zadržiš mačora....
Prvo pitanje da li su kastrirani, od toga zavisi i ponašanje......
Druga stvar davanjem novca za čuvanje samo privlaćiš neke nevolje u smislu da se javi neki narkoman koji će lepo da uzme malo novca a onda pusti mačora negde kad mu dosadi....
Takodje mačka koja je živala u kući teško se snalazi napolju, pustiti u dvorište jtek tako je vrlo rizično.....
Savet je da se navikneš na stil života svog mačora i kastriraš ako nije, vakcinacija takodje....

Back