- Poruka
- 92.044
Mita ne mrzi mačke 
Evo fazon da otvorim temu

Evo fazon da otvorim temu
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mita ne mrzi mačke![]()
Dakle, ko je moj odabrani lekar? Dr Leo, stručnjak za regeneraciju i zagarantovano umirivanje u svako doba dana i noći.Mačje predenje vibrira na frekvenciji od 25 do 150 herca, što je ista frekvencija na kojoj se mišići i kosti regenerišu.
Pogledajte prilog 1472925
Prva mačka koje se sećam je obožavala da mi spava kao šubara na glavi. Nigde drugo nije volela da spava noću. Moja Dana, majka... prvo joj je branila, isprobavala razne trikove da mi mačka ne spava poviše glave na mom jastuku... ali ko zna, možda se mački tu sviđalo jer je nešto u mojoj glavi trebalo regeneraciju. Lupetam, ali... do kraja života tu mačku neću da zaboravim. Bila mi je kao ljudsko biće-lepota, calico, raznobojna... mačiće su nam grabili koliko su bili lepi, navraćali u kuću da izmole jedno.Pogledajte prilog 1472937 da i nisam znala da macke mogu da bale kada se maze i dok predu. I da obozavaju vodu. Neke barem. I da li je normalno da macka radi belly flop svako jutro na mojoj glavi da bi me probudila?
Prva mačka koje se sećam je obožavala da mi spava kao šubara na glavi. Nigde drugo nije volela da spava noću. Moja Dana, majka... prvo joj je branila, isprobavala razne trikove da mi mačka ne spava poviše glave na mom jastuku... ali ko zna, možda se mački tu sviđalo jer je nešto u mojoj glavi trebalo regeneraciju. Lupetam, ali... do kraja života tu mačku neću da zaboravim. Bila mi je kao ljudsko biće-lepota, calico, raznobojna... mačiće su nam grabili koliko su bili lepi, navraćali u kuću da izmole jedno.
Jaoooo takva je bila Maču-Piču (u prevodu macka-.icka) koja je volela da jede samo odredjene vrste hrane. Donesem joj boznstveno spremljenog zeca, savrseno toliko da zamalo jedem ja, a ona dodje, prikrade se, pomirise damski, i otrci na drugi sprat najvecom brzinom - otprilike komentar: STA? OVO HOCES DA JA JEDEM? Nece moci ove noci!
Prva mačka koje se sećam je obožavala da mi spava kao šubara na glavi. Nigde drugo nije volela da spava noću. Moja Dana, majka... prvo joj je branila, isprobavala razne trikove da mi mačka ne spava poviše glave na mom jastuku... ali ko zna, možda se mački tu sviđalo jer je nešto u mojoj glavi trebalo regeneraciju. Lupetam, ali... do kraja života tu mačku neću da zaboravim. Bila mi je kao ljudsko biće-lepota, calico, raznobojna... mačiće su nam grabili koliko su bili lepi, navraćali u kuću da izmole jedno.
Meni su mačke smešne, pre svega, pa lepe, pa mekane, prijatne na dodir, i ne teški "govornici" kao npr. psi, to kad zalaje... može čovek dobro da se štrecne, iako evo, mačak kog imam sad mrnjaukne češće nego moje pređašnje mačke... Npr. iz jutarnje šetnje, kao da mi nazove "dobar dan" kad se ponovo vidimo. Ne ulazi u kuću bez tog "mrjnau". Volim ih jer mi izazivaju osmeh na lice.
U principu, sve mi životinje izazivaju osmeh, ali mačke posebno jer je to najverovatnije prva životinja sa kojom sam uspostavila prijateljstvo u životu, u vrlo ranom detinjstvu.
Dobro, ja sam malo tj. malo više zadrta-u alergije ne verujem. Ja sam u školi dr Miroljuba Petrovića, slušam aktivno Arhimandrita Nikodima Bogosavljevića i sve mi se kod njega dopada, Oca Rafaila iz Budve i Podmaina-sve ljudi koji se po mnogim pitanjima ne slažu među sobom-JA SAM IH U SEBI POMIRILA. Nek' je dr Miroljub Petrović protestant I Jevrej-što nikad za sebe nije rekao, volim. Nek je otac Nikodim Bogosavljević izopšten, izopštio se čovek sam iz lude kuće, ima pamet kao kuća-taj sveštenik nikog nije posavetovao ništa naopako, to je duhovnik prve vrste, i da Bog da da mu se bunar napravi konačno, Bože daj, amin! Otac Rafailo-lep ko lutka, čist kao suza, šta je ono-misli kao da je sve škole sveta završio, kao da je živeo 300 godina-Bogom dato-to je Bog tako napravio.I nisi alergicna na maciju dlaku.
Dobro, ja sam malo tj. malo više zadrta-u alergije ne verujem. Ja sam u školi dr Miroljuba Petrovića, slušam aktivno Arhimandrita Nikodima Bogosavljevića i sve mi se kod njega dopada, Oca Rafaila iz Budve i Podmaina-sve ljudi koji se po mnogim pitanjima ne slažu među sobom-JA SAM IH U SEBI POMIRILA. Nek' je dr Miroljub Petrović protestant I Jevrej-što nikad za sebe nije rekao, volim. Nek je otac Nikodim Bogosavljević izopšten, izopštio se čovek sam iz lude kuće, ima pamet kao kuća-taj sveštenik nikog nije posavetovao ništa naopako, to je duhovnik prve vrste, i da Bog da da mu se bunar napravi konačno, Bože daj, amin! Otac Rafailo-lep ko lutka, čist kao suza, šta je ono-misli kao da je sve škole sveta završio, kao da je živeo 300 godina-Bogom dato-to je Bog tako napravio.
Ne postoje "alergije", bar za mene. Ni na šta nikad nisam bila alergična, ali Boga mi, jesam na naopake ljude. Sve ostale alergije od toga potiču, tako sam nešto zaključila.
Mačka u kući-sva trojica bi me izgrdili jer živim pod krovom sa životinjom. Životinja nije za pod krov gde žive čeljad, ali reče Otac Grigorije: "Raj u kom nisu i sve moje mačke-to nije moj raj!"
Oh svojevremeno sam gledala i čula da je pevačica-Ceca snimila spot sa tigrićima i da ih je imala za kućne ljubimce. Meni se to dopalo kao devojčici, sanjala sa i maštala da i sama imam tigrove, lavove-to je zaista lepo, ultimativno lepo-prelepe su životinje. Nisu se sigurno razvijale milionima godina od amebe. To je neko osmislio-nacrtao-stvorio. Ne može do kraja života, a mi ovde, u mojoj porodici živimo prosečno preko 90 godina-da to postoji jer se u okeanu začela neka živa klica slučajno.Staroegipatski svestenici i faraoni su drzali lavove i pantere u kuci, msm u hramu ...
Salim se, naravno. Ali alergije su stvarne. Dosta ljudi zivi u sterilnim sredinama bez mnogo doticaja sa prirodom. S obzirom da nisi ni na sta alergicna govori o tome da si najverovatnije detinjstvo provela dobrim delom u prirodi.
A ta alergija na ljude, poznato mi je, znam neke koji imaju takve reakcije.
Sto se mene tice ja pored toga sto nisam ni na sta alergican (sto mogu da zahvalim detinjstvu vecinom provedenim u sumi) nisam alergican ni na ljude. Meni su svi ljudi isti, a poneki su posebni.
Oh svojevremeno sam gledala i čula da je pevačica-Ceca snimila spot sa tigrićima i da ih je imala za kućne ljubimce. Meni se to dopalo kao devojčici, sanjala sa i maštala da i sama imam tigrove, lavove-to je zaista lepo, ultimativno lepo-prelepe su životinje. Nisu se sigurno razvijale milionima godina od amebe. To je neko osmislio-nacrtao-stvorio. Ne može do kraja života, a mi ovde, u mojoj porodici živimo prosečno preko 90 godina-da to postoji jer se u okeanu začela neka živa klica slučajno.
Da, detinjstvo, pa i sad-živim u dodiru sa prirodom sve vreme.
Maaa... onda si dobro, dobro su tvoji roditelji živeli, dobro si prošao-to kako čovek može da te popljuje, obezvredi, rušilački da se ophodi prema braku, deci svojoj u braku... to... neko je rekao-tri generacije, pa tek dete tog trećeg može da se iščupa i otrezni od budala u porodici. Ja mu iskreno verujem jer živim i gledam takav jedan film.
Taman posla...nije bas da sam sve razumeo. Ali zanimljivo svakako.
neces da se ljutis ako ti kazem da stavis macku na glavu ?![]()
Mačke su doprinele izumiranju 33 različite vrste.
Pogledajte prilog 1472948
U Australiji je lov divljih mačaka pomogao da se najmanje 20 autohtonih sisara odvede do izumiranja, i nastavlja da preti još najmanje 124. Njihovo uvođenje izazvalo je izumiranje najmanje 33 endemske vrste na ostrvima širom sveta.
Taman posla...
Svako na glavi-na pameti neka ima po jednu mačku. Moj ovaj mačak je neki zimogrožljiv i kućni tip potpuno. Ne voli da pokisne, a voli sneg-kao i ja.
Stomatolog kojeg sam posetila nedavno me je na neki način pohvalio koristeći se upravo mačkom. Kaže: "Kako ste ušli u ordinaciju-kao mačka, niko vas nije čuo ni video!" Iako je imao pacijenta na stolici-perfekcija, šta taj čovek radi- primetio je, mozak i naša čula su čudo, da ipak neko jeste ušao.
Mesto gde sam sedela i čekala svoj termin-prvo šta sam videla-ikonica Gospoda Boga Isusa Hrista! E, pa veliki si Bože! Mačke su velike-Ti si ih namenski stvorio!
Tacno!Kazu: kad bi svi generali imali po jednu macku u krilu, ovaj svet bi bio sasvim drugaciji.