Smenjen Dragan Jovanović, tužilac koji je tražio zabranu "Farme"

Z.M.Isidor

Zainteresovan član
Poruka
172
Odlučih da napišem dug komentar o svemu što mi bode oči u ovoj jadnoj, propalnoj, vazalnoj zemlji. O pljački državne imovine,korumpiranom sudstvu, uništenoj kulturi, zastrašenim medijima, poniženoj prosveti, marginalizovanoj intelektualnoj eliti. Da pomenem kako je g-đa Uzelac naprasno penzionisana da bi predsednikov savetnik mogao da pljačka državnu imovinu, kako se zakoni menjaju kako bi tatini sinovi mogli da legalizuju vikendice.. Kako se jedan medijski tajkun izvukao od odgovornosti zbog smrti ljubavnice, a njegov sin zbog ubistva devojke u saobraćaju..Kako se sve afere vezane za ljude bliske premijeru zataškavaju....Kako je jedan njihov odbornik u Kruševcu u mladosti odležao deset godina zatvora zbog organizovanja i pokušaja grupnog silovanja sa smrtnim ishodom...Kako s dolaskom na vlast mnogi ekspresno diplomiraju, masteriraju, doktoriraju, premeštaju se na bolja radna mesta, izmišljaju im se nova radna mesta...
U svom tom talogu nedavno mi pažnju privuče hrabar potez tužioca Dragana Jovanovića iz Mladenovca, koji se niotkuda pojavio sa zahtevom za zabranu Farme. Pomislih, odlično, ima nade, još ima oni koji misle i koji imaju hrabrosti da svoje mišljenje pokažu i delima. Ono što nije uradio ministar informisanja (odavno nije ministar kulture), ono što nije uradila RRA, ili Gospodin ON lično, on kome se svi klanjaju i kome se polažu svi računi u ovoj zemlji, uradio je hrabri pojedinac, lokalna verzija holivudskog junaka iz nekog od filmova SAM PROTIV SVIH. Nije to bilo zanimljivo ni SANU (oni valjda razmišljaju o višim oblicima nauke, kulture i svesti), ni poprilično iskompromitovanoj crkvi (oni su valjda zaokupljeni zataškavanjem afera u svojim redovima), ni nevladinim organizacijama (počeću da verujem da oni zapravo samo špijuniraju za kojekoga), već se u tu časnu borbu za detoksikaciju srpskog naroda upustio hrabri tužilac iz malog grada nadomak Beograda. Naš savremeni Don Kihot. Manje od dve sedmice nakon toga ova vlast je jasno pokazala šta misli o tome: Hrabri tužilac je smenjen, tj. nije reizabran (podsetiću Vas- i Nada Uzelac je smenjena naprasnim penzionisanjem).
Valjda se Gospodin On, kome se svi klanjaju i polažu račune u ovoj zemlji užasnuo i na pomisao da se još neko u ovoj orvelovskoj državi usudio da misli svojom glavom...Jer on je tu da misli, njegove marionete da rade...A narod? Pa, narod neka gleda Farmu, Parove, Velikog Brata.

sto se tice uvodnog dela , slazem se , ima mnogo toga trulog u drzavi srbiji .

sto se tice tuzioca ne znam , malo mi je informacija. nedostaju mi podaci o njegovom dosadasnjem radu , da li je lose radio pa sad , pred svoj reizbor bacio bombu sa

farmom da ispadne da je don kihot , posenjacina koji zeli da nesto stvarno uradi .

mozda je i stvarno posten covek , pa pricam gluposti ,ali opekao sam se par puta slusajuci samo jednu stranu i ne videci celu sliku.

Sve je moguće, ali više dnevnih novina je prenelo ovo što sam kopirao sa sajta radija 021:
"Kako je objavljeno na sajtu Državnog veća tužilaca, tužilac Jovanović nalazi se na petom mestu rang liste tog tužilaštva, koje je donedavno, prema ocenama nadležnih u srpskom pravosuđu, vodio besprekorno. Odluka je doneta i na sajtu Državnog veća tužilaca objavljena u petak, a Jovanović bi funkciju trebalo da obavlja do 31. decembra, piše Kurir.
Od sedam kandidata, tužilac Jovanović zauzeo je peto mesto na rang-listi. Njegova stručnost i stručnost i osposobljenost vrednovani su maksimalnim brojem bodova, dok je manje od ostalih kandidata dobio za predstavljanje programa organizacije i unapređenje rada tužilaštva.
"Dragan Jovanović među kolegama važi za nekompromitovanog tužioca, na kog ne utiču dnevnopolitička dešavanja. Iz istog razloga cenu je platio i 2009. godine, kada takođe nije bio reizabran, ali je 2012. vraćen i upravo je njemu povereno da vodi tužilaštvo u Mladenovcu, koje, osim ove opštine, pokriva i Sopot i Barajevo", kaže Jovanovićev kolega, koji je želeo da ostane anoniman."

A i potpis je sličan kao u slučaju gospođe Nade Uzelac, nekadašnje direktorke Agencije za privatizaciju, koja je otvoreno rekla da su je oterali ministar Vujović i predsednik Nikolić.

Možda je slučajnost što nije ponovo izabran svega par nedelja posle tog zahteva, u kojem god svojstvu da ga je dao? Voleo bih da ste u pravu, ali, iskreno rečeno, meni tu nešto puno smrdi.

Jedan javni tuzilac ima naravno prava da trazi zabranu neke emisije, a razlozi su naravno zakonske prirode sto je on sigurno i uradio.

Nemojte mi shvatiti pogrešno, kao što su na jednoj drugoj temi ovde na forumu. Dakle, nisam politički obojen i svoje stavove iznosim isključivo kao običan mali čovek, nezadovoljan mnogo čime u državi u kojoj živim i zaista se trudim da te stavove prvo dobro prosijem kroz sito sopstvene savesti, pa ih tek onda javno iznesem. Ne poznajem rad navedenog tužioca Jovanovića, ali listajući štampu (koliko joj već možemo verovati), on je imao problema i sa prethodnom vladajućom garniturom, što je itekako indikativno, jer ni oni nisu bili ništa pošteniji od ovih (čak naprotiv). Takođe,opet ako je verovati štampi, razlozi što ovoga puta nije ponovo izabran nisu u njegovom dosadašnjem radu, već je njegov program organizacije i unapređenja rada tužilaštva dobio loše ocene. Vpleo bih da čujem ime makar jednog tužioca koji ima tu mogućnost organizovanja i unapređenja rada tužilaštva u ovoj zemlji, gde se ni njihov ministar ne pita ni za šta, već pre svake izgovorene rečenice prvo pogleda u Onog Gore.

Treba da mu daju otkaz. Ljudi crkavaju od gladi, siluju, ubijaju po ulici ljude kao zeceve, a on se uhvatio "Farme". Da je nekom nezanimljiva ili dosadna ne bi je gledao, a ovako ljudi zevaju po ceo dan. Ja podrzavam rijalitije, a kako niko ne zabrani "Survajvr", koji je vrhinac podlosti i perfidnosti koja se predstavlja kao: "OK, bore se za zivot! Jos ih tu kao izgladnjuju. Napisala sam ja u mom blogu o pitanjima i odgovorima ovde. Stop "Survajvor"!!!!

Sve četiri televizije sa nacionalnom frekvencijom su uglavnom prikazivali rijalitije i to je šokantno. Osim toga, raniji rijalitiji nisu imali ovu količinu nasilja i vulgarnosti, tako da je tužiočev zahtev bio sasvim primeren, mada i ne pravovremen. Možda je tužilac Jovanović odgovoran zbog toga što ljudi umiru od gladi i što je povećana stopa nasilja? Možda ćete njemu pripisati sve pljačke u ovoj državi i osiromašenje naroda?
Nadam se da osećate bar malo stida kada tako olako kažete da treba da mu daju otkaz, ne razmislivši pri tome, koliko ustiju tužilac Jovanović hrani i kakve posledice može proizvesti njegovo otpuštanje.

Sve četiri televizije sa nacionalnom frekvencijom su uglavnom prikazivali rijalitije i to je šokantno. Osim toga, raniji rijalitiji nisu imali ovu količinu nasilja i vulgarnosti, tako da je tužiočev zahtev bio sasvim primeren, mada i ne pravovremen. Možda je tužilac Jovanović odgovoran zbog toga što ljudi umiru od gladi i što je povećana stopa nasilja? Možda ćete njemu pripisati sve pljačke u ovoj državi i osiromašenje naroda?
Nadam se da osećate bar malo stida kada tako olako kažete da treba da mu daju otkaz, ne razmislivši pri tome, koliko ustiju tužilac Jovanović hrani i kakve posledice može proizvesti njegovo otpuštanje.

Mogu da mislim. Pa, evo, i meni su obrisali post, jer se ne slaze sa drugima i ne ulizuje se postavljacu teme i nisam od onih anti-rijalitista. Zar neko ne moze da podrzava rijalitije? Druga stvar je, to ljudi gledaju, jer im prija. Ako im se ne svidja, nece gledati. Stvar je jasna. Moja kucna pomocnica mi samo prepricava ko sta radi i kuka i grozi se, a nastavlja da gleda. Ja joj kazem: "Milanka, ugasi televizor. Citaj neku knjigu. Slusaj muziku. Gledaj film!" Ona meni kaze: "A, zasto imam oci nego da gledam TV?!" Da je otpustim zbog toga? Jednostavno, rijaliti postoje zbog toga sto ima publike. A on jeste kriv za osiromasenje naroda i gubitak vrednosti i povecanje nasilja. Kada je trebalo da se suprotstave Milosevic - citali su, kada treba da se suprotstave Tomi, koji je pravnik sa kupljenom diplomom - cute! Ministar je doktor nauka, koji je ukrao doktorat. Sta je on uradio? Sta su uradile njegove kolege? Smeta im "Farma", a ne smeta im sto lazovi vode zemlju.

Mogu da mislim. Pa, evo, i meni su obrisali post, jer se ne slaze sa drugima i ne ulizuje se postavljacu teme i nisam od onih anti-rijalitista. Zar neko ne moze da podrzava rijalitije? Druga stvar je, to ljudi gledaju, jer im prija. Ako im se ne svidja, nece gledati. Stvar je jasna. Moja kucna pomocnica mi samo prepricava ko sta radi i kuka i grozi se, a nastavlja da gleda. Ja joj kazem: "Milanka, ugasi televizor. Citaj neku knjigu. Slusaj muziku. Gledaj film!" Ona meni kaze: "A, zasto imam oci nego da gledam TV?!" Da je otpustim zbog toga? Jednostavno, rijaliti postoje zbog toga sto ima publike. A on jeste kriv za osiromasenje naroda i gubitak vrednosti i povecanje nasilja. Kada je trebalo da se suprotstave Milosevic - citali su, kada treba da se suprotstave Tomi, koji je pravnik sa kupljenom diplomom - cute! Ministar je doktor nauka, koji je ukrao doktorat. Sta je on uradio? Sta su uradile njegove kolege? Smeta im "Farma", a ne smeta im sto lazovi vode zemlju.
Poštovana gospođo,
Ne vidim ni jedan razlog za ulizivanje postavljaču teme, koji ima stotinak puta manje komentara od Vas. Nisam ni ja anti-rojalista, nisam ni pro-žuti, ni pro-snsovac. Dakle, stvari posmatram kao neko ko je apolitičan, ali ne i politički ravnodušan i ko na sve ovo gleda kao na (zlo) namerno duhovno trovanje ovog naroda. Nemojte mislilti da samo Vaša Milanka gleda rijalitije: Gledaju ih i moji roditelji, kao i većina starijih građana koje poznajem. Kažu, to im je jedina zabava, što je u neku ruku i tačno. Oni nisu imali sreću da se rode u normalnoj državi, koji će sačuvati novac koji su decenijama izdvajali za penzije, pa da sada rasterećeno putuju po svetu i imaju kvalittniji i ispunjeniji život, tako da im su im rijalitiji zaista ostali kao jedina zabava.Oni će zapravo provesti određeno vreme pored TV-a i gledaće ono što im je servirano. Zašto se niko ne potrudi da im ponudi kvalitetniji vid zabave? Zašto se neko pre gorepomenutog tužioca nije setio da sve četiri televizije sa nacionalnom frekvencijom (izuzmemo li javne servise) po čitav dan emituju rijalitije prepune vulgarnosti, svakojake primitivnosti i nasilja? Zapravo, već ste delimično ukazali da odgovore (vladavina nemorala i neobrazovanost), ali, zaboga- zašto ova tema ima samo petnaestak komentara? Zar ta tema nikog ne zanima? Zar je šutnja odgovor na mentalno nasilje i zar je ignorisanje odgovor na otpuštanja hrabrih ljudi, koji su javno pokazali da umeju da misle? Do kada će trajati ova osveta loših đaka?

Poslednja izmena:
Poštovana gospođo,
Ne vidim ni jedan razlog za ulizivanje postavljaču teme, koji ima stotinak puta manje komentara od Vas. Nisam ni ja anti-rojalista, nisam ni pro-žuti, ni pro-snsovac. Dakle, stvari posmatram kao neko ko je apolitičan, ali ne i politički ravnodušan i ko na sve ovo gleda kao na (zlo) namerno duhovno trovanje ovog naroda. Nemojte mislilti da samo Vaša Milanka gleda rijalitije: Gledaju ih i moji roditelji, kao i većina starijih građana koje poznajem. Kažu, to im je jedina zabava, što je u neku ruku i tačno. Oni nisu imali sreću da se rode u normalnoj državi, koji će sačuvati novac koji su decenijama izdvajali za penzije, pa da sada rasterećeno putuju po svetu i imaju kvalittniji i ispunjeniji život, tako da im su im rijalitiji zaista ostali kao jedina zabava.Oni će zapravo provesti određeno vreme pored TV-a i gledaće ono što im je servirano. Zašto se niko ne potrudi da im ponudi kvalitetniji vid zabave? Zašto se neko pre gorepomenutog tužioca nije setio da sve četiri televizije sa nacionalnom frekvencijom (izuzmemo li javne servise) po čitav dan emituju rijalitije prepune vulgarnosti, svakojake primitivnosti i nasilja? Zapravo, već ste delimično ukazali da odgovore (vladavina nemorala i neobrazovanost), ali, zaboga- zašto ova tema ima samo petnaestak komentara? Zar ta tema nikog ne zanima? Zar je šutnja odgovor na mentalno nasilje i zar je ignorisanje odgovor na otpuštanja hrabrih ljudi, koji su javno pokazali da umeju da misle? Do kada će trajati ova osveta loših đaka?

Ova tema nikog ne interesuje, jer ljudi prate rijalitije. Poenta je u tome da ljudi gledaju, jer uzivaju u vulgarnosti i prostakluku. Pogledajte srpsku i ostale exyu kinmatografije presipaju se psovkama i nasilnim sexom. Ljudi gledaju, sto im se svidja. Ja gledam Kasandru i smem da priznam, da su mi zanimljivi rijaliti gledala bih njih. Ljudi i u suzenom izboru biraju. Vec sam rekla za "Survajvr", koji je gori od bilo koje gadosti na svetu. Tu se legitimise ponizavanje ljudi predstavljeno kao heroizam, a niko to ne gleda tako, vec kako mu je predstavljeno kao "prezivljavanje". Gde ima novaca ima i ovaca.
I nisam Vam ja gospodja, vec gospodjica. Ne pravite se blesavi!

[B
I nisam Vam ja gospodja, vec gospodjica. Ne pravite se blesavi![/B]
Ah, gospođice, ne pravim se- zaista sam takav.:)
Šalu na stranu, nisam imao lošu nameru i evo, upućujem javno izvinjenje. Znate, moj seljački gen i odrastanje po kaljavim sokacima negde u okolini Kraljeva usadili su u moj skromni um krut princip da svakog ko ima kućnu pomoćnicu pomalo snishodljivo oslovljavam sa gospođo ili gospodine, ne razmišljajući pri tome da to može uvrediti jednu gospođicu. Šta mogu, voleo bih i ja da sam pametniji.
Inače. uglavnom se slažem sa Vašim prethodnim komentarom, a naročito sa izrekom "gde ima novaca ima i ovaca".

Ah, gospođice, ne pravim se- zaista sam takav.:)
Šalu na stranu, nisam imao lošu nameru i evo, upućujem javno izvinjenje. Znate, moj seljački gen i odrastanje po kaljavim sokacima negde u okolini Kraljeva usadili su u moj skromni um krut princip da svakog ko ima kućnu pomoćnicu pomalo snishodljivo oslovljavam sa gospođo ili gospodine, ne razmišljajući pri tome da to može uvrediti jednu gospođicu. Šta mogu, voleo bih i ja da sam pametniji.
Inače. uglavnom se slažem sa Vašim prethodnim komentarom, a naročito sa izrekom "gde ima novaca ima i ovaca".

Ja je zovem kucna pomocnica, jer nema odgovarajuci izraz u srpskom, a ona je mnogo umisljena i pokondirena, ako bih je zvala asistentkinjom umislila bi da je neurohirurg, pa bi nas sve udavila. Inace, ona je radnica kao i bilo koja druga. Neko radi, kao Vi, na selu, neko sredjuje po kuci, a neko leci ljudi ili radi u fabrici. Za mene razlike nema. I jos nesto: "Cica je uvek u pravu."

Ja je zovem kucna pomocnica, jer nema odgovarajuci izraz u srpskom, a ona je mnogo umisljena i pokondirena, ako bih je zvala asistentkinjom umislila bi da je neurohirurg, pa bi nas sve udavila. Inace, ona je radnica kao i bilo koja druga. Neko radi, kao Vi, na selu, neko sredjuje po kuci, a neko leci ljudi ili radi u fabrici. Za mene razlike nema. I jos nesto: "Cica je uvek u pravu."
Odakle Vam to da ja radim (i živim) na selu? Zapamtiću to da ste uvek u pravu...Gospođice.

Pa samo glup tuzilac misli da tu ima materijala da trazi zabranu realitija...
Ustvari realiti i ne pravi nesto posebno nemoral ili nesto nakaradno...
On pocne, a onda krene zuta stampa i pocne da melje sve zivo....znaci ako moze nesto normalno da se napise i provocira u javnosti, e sigurno da se to nece napisati u zutoj stampi i promovisati...ni u ludilu...

Da se ukine to komentarisanje zute stampe koje je debilno, i bukvalno se moze podvesti pod tuzbu, sami realiti bi bili deset puta mirniji i prirodniji...

Mitrović je težak kancer ovog društva, koji je metastazirao u sve njegove pore. Još od desedesetih ovom državom su vladale razne garniture često potpuno oprečne političke orijentacije i u svaku se Mitrović odlično uklapao. Zašto? Pa isti je kao oni- beskrupulozan, ljigav, bez ikakvih etičkih kodeksa i bez ikakvog patriotizma u sebi.

Pa ne tjera Mitrovic nikog da bleji vazdan u tv, zabrane nista ne postizu

Back