Smena Gradonacelnika Beograda !

Smena Gradonacelnika Beograda,ostavlja jednu otuznu,bljutavu sliku,o nama,kao
ljudima nezrele pameti,i niske civilizacijske razine! Ja licno,niti sam bio pripadnik neke partije,niti cu ikada biti.Ali OVO sto je uradjeno,sramno je! Verovatno,da G.Djilas,mozda imati nesto,sto je i nenamerno uradio pogresno.Ali,ko nema........

Ali ono sto je bitno,on je najbolji Gradonacelnik Beograda,koga je ovaj grad imao,jos od
Branka Pesica,koji je takodje,uradio mnogo za Beograd,i to u uslovima,totalne
Brozove diktature,koji,poznato je,nije voleo Beograd i Srbiju.

Ako je rad,i popularnost dosadasnjeg Gradonacelnika,trebalo staviti na probu,onda je
trebalo po kratkom postupku,organizovati izbore,pa da mi,gradjani,odlucimo,da li
cemo izvrsiti smenu,ili ne.Ovako,ispala je cista otimacina za vlast u glavnom gradu.

Sve je veoma ogavno,i svi se osecamo postidjeni.

Nije kriv za ono sto je nenamerno uradio pogresno.
Kriv je za ono sto je namerno uradio pogresno. A to se lako i precizno da izmeriti novcem.

Ono sto je ogavno je sto nije smenjen, nego je do isteka regularnog mandata pristao da deli plen i harac sa crveno-crnom koalicijom.
Tako ce se tokovi novca zamrsiti, svako ce imati opravdanje kod drugoga, a kao hijene dele plen.
Jedna greska je nedomacinsko upravljanje gradom i turskim kompanijama, a druga je partijska raspodela plena. U civilizovanom drustvu bi bilo dovoljno za dve dozivotne.

Treca i najveca greska je formiranje SS jedinica koje ne dozvoljavaju prodaju polovnih udzbenika u Kosovskoj, a o drugim bahanalijama da ne pricam.

Poslednja izmena:
...pa nije srbija beograd, nit je beograd srbija...đido je sa vladajućom strankom , otimao iz budžeta srbije za beogradčiće - kapom i šakom....delio beogračićima, koji su se otimali o nezarađeno - čak su se i međusobno bili , na raspodeli otetog , kao u vreme slobizma ( za veknu leba )...taj savremeni srpski ajduk- Robin Hud , pljačakjući srbiju i deleći beogradčićima , dosta je za sebe i ortake zadržao...premnogo...i sad hoće reciklirani da se malo džoraju...zna reciklirani šešeljevac , da beogračići vole slobizam i besplatne raspodele - bilo čega....čačkalice i onu stvar da deliš beogradčićima , pobiće se...takav je to soj ljudi.....pa kakvi su , tako će i biti...nevalja samo što je u njihovim rukama oružana sila...sila izrasla na masovnim grobnicama od vremena karađorđevića do današnjih dana...jedina sila u evropi koja ceo jedan vek genocidira sopstveno stanovništvo i ne odgovara za svoje zločine...
..da vam je taj đido neka ljudina puna vrlina, otkrio bi vam arhive i iskopao sve nevino streljane u XX veku u vašim atarima...a ima ih na hiljade...ima još živih zločinaca koji su pobili taj svet zverski ,a vi beogradčići nacionalne penzije im delite...vaz zanima samo šta se oteto deli.. još 1903 čast , poštenje , ljudsko dostojanstvo i viteške vrline su izbegle iz beograda...ostalo vam samo razbojništvo - ajdučija...otud i ovo poslednje, obračunavanje arambaša...
...kad po apsite zločince koji vam napuniše masovne grobnice po pašaluku , počeće da se vraća pravda, čast i poštenje međ vas...a tad će ove arambaše biti iza rešetaka...tad će svanuti i srbiji...ovako, sjaši đido da uzjaši šešeljevac - a slobisti nikako iz sedla da zglajznu....
..nama brale sve isto, dođe , kad nam kožu deru beogradske arambaše sa svojim ajducima već ceo jedan vek !

123Loncar Potpuno se slazem sa tobom,u mnogo cemu.Medjutim.neznam,ko su ti "beogracici" koje mu tekstu stalno pominjes.Moj otac je rodjen u Beogradu,ja sma rodjen u Beogradu.Verovo ti,ili ne,ali mi ,ako mislis na nas,beogradjane,veruj mi,od 1944 god.mi smo u Beogradu ,gradjani drugog i treceg reda!!! Gde su ti ti,"beogracici" na vlasti??? Od kako je zavrsen drugi svetski rat,u beogradu vladaju montanjari (kako ih je Momo Kapor zvao)
i ako i sam Hercegovac.Pokojni Momo,laka mu zemlja bila,cesto je govorio:pravi Beogradjani,u Beogradu imaju ista gradjanska prava,koja su imali
domoroci,u Engleskim kolonijama!

A sada,sto se tice Gradonacelnika.Ne pada mi na pamet,da branim D.Djilasa.Ali,koliko vidim is dnevne stampe.....doci ce nam posla Djilasa,
reciklirani djavolji segrt,u liku nekog Covica ili.......sacuvaj me boze,jos goreg!!! E to je nasa muka,dragi moj 123Loncar.Ostaj mi zdravo,i lepo sanjaj!!!

...momo kapor je beogračić...partizansko poreklo , sarajevski partizanski kursevi -- prestoničko paratiziranje...pozderci ,kapičići , rankovići, brozovci , karađorđevići, dražinovci, slobisti , ulemovci ; apisovci , žandari, oznaši , udbaši i sav polupismen svet sa svih strana one mile koji se svleko tu na tom prostoru da uživa sve privilegije zločinaca koji ceo jedan vek pljačkaju, razaraju, genocidiraju šumadiju i pomoravlje....jednom rečju parazite , ništarije i neljude svrstavam u beogračiće i tu nije važno mesto rođenja , već karakterna svojstva od parazita do zločinca...

Back