Smeh..

kako bi mi bila potpuno jasna situacija u kojoj nastaje taj tvoj "problem" imam jedno malo pitanje za tebe: da li se u toku razgovora identifikuješ sa temom o kojoj se razgovora?
odnosno, da li, dok razgovor teče tj. dok neko govori, u svojim mislima već kreiraš svoje mišljenje, ili to radiš nakon što do kraja saslušaš onoga ko govori?
ne znam da li si razmišljao o ovome što te pitam, al pokušaj se setiti.

Hmm.. Dok taj neko govori slušam i razmišljam o tome, a i tada mi dolazi do toga da se borim sa tim, ali uspem da zadržim smeh.. Dok posle nema teorije, ne mogu da se izborim sa tim..

Hmm.. Dok taj neko govori slušam i razmišljam o tome, a i tada mi dolazi do toga da se borim sa tim, ali uspem da zadržim smeh.. Dok posle nema teorije, ne mogu da se izborim sa tim..
dakle, ako sam pravilno povezao, sama tema o kojoj se govori je smešna, ali ti ne možeš precizno sebi objasniti zašto je smešna.
to nije ništa strašno jer ti se u principu ne smeješ govorniku nego temi o kojoj se govori. to bi trebao i reći da se niko ne nađe uvređen.
naravno, to važi samo kad se ne govori o događaju iz nečijeg ličnog iskustva, a koji u principu nije nimalo smešan.
jer ljudi se identifikuju sa svojim ličnim iskustvom i smejanje tom iskustvu mogu shvatiti kako ličnu uvredu.
međutim, kada bi uspeo da ispratiš priču bez da u toku priče kreiraš svoje mišljenje, znači samo da pažljivo slušaš i nastojiš da pravilno razumeš, mislim da bi se tada izgubila ta želja za smejanjem (osim ako je nešto zaista smešno, kako tebi tako i drugima).

jednostavno si takav, ne otvaras se u tom smislu, neprijatno ti je kad se nadjes na polju emocija,pa tu napetost suzbijas smehom.
tesko se to menja, to ne bi bio ti kad bi na silu pokusavao da se otvaras..neko treba da te prihvati takvog kakav jesi i da na druge nacine oseti sta osecas ako je to bio cilj
ili beskrajno mnogo strpljenja sa tobom, ali ljudi koji su u emocionalnom smislu zatvoreni i osecaju napetost kad se povede prica o tome se retko menjaju.
sa druge strane sigurno imas neku finu postojanost i emocionalnu stabilnost.
i nekad jednostavno reci da ti to stvara napetost, prica o emocijama.to je ok umesto da neko misli da se zajebavas na njegov racun.

Poslednja izmena:
Ја сам једном испао сељак тако... Прича ми ортак како га је оставила девојка, и како је он плакао, и ја почнем да се смејем као блесав, прво када сам замислио ту фацу како плаче (он је мени смешан увек, његова фаца), друго што ми је то иначе смешно када тип плаче због девојке, треће зато што сам будала итд итд.. Али углавном и мени се деси..

Постоје те ситуације где људи без потребе праве погребну атмосферу, мсм ок колико год да је сра*е не треба да плачемо сад и да се бедачимо, тако неће бити боље сигурно..

Nemam ja problem da pričam sa drugima i da drugima budem podrška, problem je kada sam ja u pitanju i nešto što se tiče mene.. A ne znam koliko je pametno da se ne mešam u sopstveni život :lol: I pritom ja te razgovore shvatam ozbiljno i ozbiljno razmatram, samo kada je razgovor licem u lice u pitanju blokiram :confused:

e, to je drugo...zatvoren si

Okej, ovako.. Nisam neko ko ume da priča o emocijama i kada dođe do nekog takvog razgovora imam običaj samo da ćutim, stvarno mi to ne ide niti volim da pričam o tome.. U zadnja dva dana sam imao dve neprijatne situacije i to me je nateralo da otvorim temu.. Kada se nađem u toj situaciji da moram da vodim neki ozbiljan i težak razgovor, tj ne mogu samo da ćutim, ja počinjem da se smejem.. Nije to histeričan smeh, ja se saberem posle sekundu-dve, ali to će da se ponovi do kraja razgovora svaki put kada bude akcenat na meni i kada se bude očekivalo da odgovorim.. Pritom ništa nije smešno i, pored toga što je čudno, ružno je i u neku ruku nepoštovanje, mislim, cenim da ljudi misle da se sprdam i da shvatam sve to neozbiljno, ali ja jednostavno ne mogu da se suzdržim, ne znam kako..

Znam od ranije da imam tendenciju ka tome, tako da nije samo na osnovu ta dva slučaja.. Ne znam, mislim da i ne očekujem neko rešenje ovako ali stvarno ne znam šta s tim, otvorih temu da vidim ima li neko neki savet, zna li šta može biti uzrok tome i slično..

ma smej se boli te k, oteraj to sve u pizzdu materinu i jepe ti se prosto receno

Imali mi koleginicu na studijama (al baš lepoticu) koja se posle svake izgovorene reči (njene ili tuđe) cepala od smeha. I ispostavilo se da joj to bio poziv na sex. Ali, s kim se god sexala više mu se nikad ni osmehnula nije. :lol:

Poslednja izmena:

Back