smatranje ljepote totalitetom dinamicki lokalizovanih kvantiteta, i suprotno smatranj

• Začetnik teme Začetnik teme +X+H
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vase shvatanje ljepote, kao prvo, i mislite li da imamo slobodu volje

• Imam dinamsko shvatanje, i mislim da imamo slobodu volje

• Imam dinamsko shvatanje, i mislim da smo odredjeni spoljasnjim uticajima

• Imam konst.-lok. shvatanje, i mislim da imamo slobodu volje

• Imam konst.-lok. shvatanje, i mislim da smo odredjeni spoljasnim uticajima

• Nije mi jasno sto je autor teme htio da pita, pa cu mu traziti pojasnjenje

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

+X+H

Obećava
Banovan
Poruka
55
[MOZE BITI PREMJETENO NA PODFORUM PSIHOLOGIJA, ALI BOLJE OVDJE JER OVDJE ULAZI VISE LJUDI PA CE VISE DA GLASA]
OBJASNJENJE RIJECI (Zasto koristim ove termine? Evo zasto: pa...sto fali da narod obogati recnik, neko meni, ja nemkome?)
Prvo da objasnim rijeci: totalitet - ukupnost, veza smisaonih cjelina, u naslovu: "totalitetom" - ukupnoscu, zbirom; dinamis - mogucnost (promjene) prema Aristotelu, suprotno "energiji", sto je stanje stvari nepromijenjeno, onakvo kakvo je, "stvarnost", u naslovu "dinamicki" - promjenjivo, razlicito, visenacinsko; lokalizacija - oprostorenih, namjestenih, smjestenih, u naslovu: "dinamicki lokalizovanih" - raznoliko/promjenjivo/raznomjesno smjestenih; kvanteitet kolicina, stepen, u naslovu: "dinamiski lokalizovani kvantiteti" - visemjesno smjestene kolicine (ljepote).

OBJASNJENJE PODJELE U NASLOVU
Postoje dva nacina shvatanja ljepote, izlozicu prvo prostiji, koji smatram i "prostackim":
"KONSTANTNO LOKALIZOVANO" SHVATANJE LJEPOTE (Posto su shvatanje ljepote psihicka, nazvacu ga "psihoredukcionisticko"; redukcija oznacava smatranje necega slozenog od vise stvari za nesto sto nije uzrok nicemu (ne izaziva nikakvu posledicu), a jeste posledica necega manjeg u slozenosti, sto znaci da se misli da je slozeno ustvari epifenomen. Takvo je misljenje da je svijest i misljenje da nesto radimo svojom voljom epifenomen procesa u organizmu, koji se svi od reda shvataju materijalisticki (materijalizam - "u okviru trojedinstva: vrijeme, prostor, kauzalnost (uzrocno-posledicne veze). To je teizam (vjerovanje u Boga) u kome je materija ustvari Bog, posto je svemocna, iako oni sebe nazivaju ateistima, u svojoj ogromnoj naivnosit.)
Definicija: Takvo misli onaj ko kaze da zena, da bi bila lijepa, mora da ima tu lokaciju tijela (A) lijepu n a j m a nj e toliko (od 1 do 10 (X)), zatim tu lokaciju tijela (B) lijepu n a j m a nj e toliko (od 1 do 10 (Y)), itd.
Primjer (nesubjektivni, ali uobicajeno se nalece na taj): "mora da ima tijelo (ne misli se na glavu) koje je bar za nijansu ljepse nego ni lijepo ni ruzno, a to podrzumijeva struk koji je u najgorem slucaju samo malo debeo (u najboljem uzak), lice koje je barem ni lijepo ni ruzno, usne samo da ima, da nisu tako tanke kao da ih nemma a ovo da je ovako, ono da je onako itd."

DINAMSKO SHVATANJE LJEPOTE (Posto su shvatanja ljepote psihicka, nazvacu ga "psihodinamsko")
Definicija: tako misli onaj ko kaze da zena, da bi bila lijepa, treba da ispuni zbir vrijednosti ljepote djelova tijela, tako da za nijedan od djelova tijela ne postoji konstantno (nepromjenjivo) velika kolicina ljepote koju mora da dosegne da bi zena mogla da bude lijepa, nego je to vrijednost "od - do", i bice mnogo jasnije sa primjerom:
Primjer:
(moj subjektivni primjer, jer je nebjektivno govoriti o necemu sto se ne zna da li postoji, a za subjektivne stvari znam da postoje)
zbir mora da bude 20 bodova da bi bila lijepa;

tijelo koje je za nijansu manje lijepo nego ni lijepo ni ruzno - 5 bodova
tijelo koje je ni lijepo ni ruzno - 10 bodova
lijepe usne - 5 bodova
lijepo lice (nevezano za usne) - 10 bodova
lice koje nije ni lijepo ni ruzno (nevezano za usne) - 5 bodova

to znaci da moze da bude lijepa ako ima lijepo lice (10), ima lijepe usne (5), i ima tijelo koje je za nijensu manje lijepo nego ni lijepo ni ruzno (5), ali i da moze da bude lijepa ako ima lijepe usne (5), ima lice koje nije ni lijepo ni ruzno (5), i ima tijelo koje nije ni ruzno ni lijepo (10), itd.

SVRHA TEME
PROVJERAVAM(O) HIPOTEZU KOJA SE SAMA NAMECE PO SEBI, S OBZIROM DA JE DINAMSKO I "MOGUCE, POKRETNO", DAKLE, SURPTNO "ONOME KAKO MORA BITI": Zanima me da li oni koji imaju psihodinamsko shvatanje ljepote vjeruju da smo mi autodeterminisani sto znaci auto - samo, samo sobom, i determinisani odredjeni, dakle, da imamo svoju volju i da smo odredjeni njom, a oni koji imaju psihoredukcionisticko shvatanje misle smo eksterno (uticajima od spolja, tj. drugih ljudi i/ili sredine) determinisani.

Poslednja izmena:
idi kresni nesto
Pa da mi to zbog toga sto koristim nerazumljive termine kaze neko kome ne pise "Chase the Sun" umjesto srp. jurisa na sunce, i kaze to zbog toga sto proucavam teske nauke pomijesane sa filozofijom neko kome ne pise "geografija", onda bi opet mislio da taj neko nije inteligentan; mozes mislit kolko mislim da je neinteligentan neko ko ima te odlike koje rekoh a kaze mi to...
A zasto bi mislio i onda? Pa zato sto ja filozofski i psiholoski proucavam pravo u seks, "kresanje" kako bi ovaj reko... I da ti kazem nesto sto nisi znao: zene obazavaju muskarce koji o izgledu i seksu imaju psiholosko-psihijatrijsko-filozofsko-ateistiko-(pogotovo jos ako se doda umjesto "ateisticko" - "ateisticko apoteistiki") osmisljene koncepte (ukratko: ateisticko vitalisticko dijalekticko indeterministicke)

Poslednja izmena:
Pa da mi to zbog toga sto koristim nerazumljive termine kaze neko kome ne pise "Chase the Sun" umjesto srp. jurisa na sunce, i kaze to zbog toga sto proucavam teske nauke pomijesane sa filozofijom neko kome ne pise "geografija", onda bi opet mislio da taj neko nije inteligentan; mozes mislit kolko mislim da je neinteligentan neko ko ima te odlike koje rekoh a kaze mi to...
A zasto bi mislio i onda? Pa zato sto ja filozofski i psiholoski proucavam pravo u seks, "kresanje" kako bi ovaj reko... I da ti kazem nesto sto nisi znao: zene obazavaju muskarce koji o izgledu i seksu imaju psiholosko-psihijatrijsko-filozofsko-ateistiko-(pogotovo jos ako se doda umjesto "ateisticko" - "ateisticko apoteistiki") osmisljene koncepte (ukratko: ateisticko vitalisticko dijalekticko indeterministicke)
e gotovo sad nes jebat:aha:

[MOZE BITI PREMJETENO NA PODFORUM PSIHOLOGIJA, ALI BOLJE OVDJE JER OVDJE ULAZI VISE LJUDI PA CE VISE DA GLASA]
OBJASNJENJE RIJECI (Zasto koristim ove termine? Evo zasto: pa...sto fali da narod obogati recnik, neko meni, ja nemkome?)
Prvo da objasnim rijeci: totalitet - ukupnost, veza smisaonih cjelina, u naslovu: "totalitetom" - ukupnoscu, zbirom; dinamis - mogucnost (promjene) prema Aristotelu, suprotno "energiji", sto je stanje stvari nepromijenjeno, onakvo kakvo je, "stvarnost", u naslovu "dinamicki" - promjenjivo, razlicito, visenacinsko; lokalizacija - oprostorenih, namjestenih, smjestenih, u naslovu: "dinamicki lokalizovanih" - raznoliko/promjenjivo/raznomjesno smjestenih; kvanteitet kolicina, stepen, u naslovu: "dinamiski lokalizovani kvantiteti" - visemjesno smjestene kolicine (ljepote).

Postoje dva nacina shvatanja ljepote, izlozicu prvo prostiji, koji smatram i "prostackim":
"KONSTANTNO LOKALIZOVANO" SHVATANJE LJEPOTE (Posto su shvatanje ljepote psihicka, nazvacu ga "psihoredukcionisticko"; redukcija oznacava smatranje necega slozenog od vise stvari za nesto sto nije uzrok nicemu (ne izaziva nikakvu posledicu), a jeste posledica necega manjeg u slozenosti, sto znaci da se misli da je slozeno ustvari epifenomen. Takvo je misljenje da je svijest i misljenje da nesto radimo svojom voljom epifenomen procesa u organizmu, koji se svi od reda shvataju materijalisticki (materijalizam - "u okviru trojedinstva: vrijeme, prostor, kauzalnost (uzrocno-posledicne veze). To je teizam (vjerovanje u Boga) u kome je materija ustvari Bog, posto je svemocna, iako oni sebe nazivaju ateistima, u svojoj ogromnoj naivnosit.)
Definicija: Takvo misli onaj ko kaze da zena, da bi bila lijepa, mora da ima tu lokaciju tijela (A) lijepu n a j m a nj e toliko (od 1 do 10 (X)), zatim tu lokaciju tijela (B) lijepu n a j m a nj e toliko (od 1 do 10 (Y)), itd.
Primjer: "mora da ima tijelo (ne misli se na glavu) koje je bar za nijansu ljepse nego ni lijepo ni ruzno, a to podrzumijeva struk koji je u najvecoj mjeri samo malo debeo, lice koje je ni lijepo ni ruzno, usne samo da ima, da nisu tako tanke kao da ih nemma a ovo da je ovako, ono da je onako itd."

DINAMSKO SHVATANJE LJEPOTE (Posto su shvatanja ljepote psihicka, nazvacu ga "psihodinamsko")
Definicija: tako misli onaj ko kaze da zena, da bi bila lijepa, treba da ispuni zbir vrijednosti ljepote djelova tijela, tako da za nijedan od djelova tijela ne postoji konstantno (nepromjenjivo) velika kolicina ljepote koju mora da dosegne da bi zena mogla da bude lijepa, nego je to vrijednost "od - do", i da bi mogla da bude lijepa, kao sto je vec receno, bitan je zbir tih vrijednosti.Primjer:
(moj subjektivni primjer, jer je nebjektivno govoriti o necemu sto se ne zna da li postoji, a za subjektivne stvari znam da postoje)

lijepe usne - 5 bodova

to znaci da moze da bude lijepa ako ima lijepo lice (10), ima lijepe usne (5), i ima tijelo koje je za nijensu manje lijepo nego ni lijepo ni ruzno (5), ali i da moze da bude lijepa ako ima lijepe usne (5), ima lice koje nije ni lijepo ni ruzno (5), i ima tijelo koje nije ni ruzno ni lijepo (10), itd.

SVRHA TEME
PROVJERAVAM(O) HIPOTEZU KOJA SE SAMA NAMECE PO SEBI, S OBZIROM DA JE DINAMSKO I "MOGUCE, POKRETNO", DAKLE, SURPTNO "ONOME KAKO MORA BITI": Zanima me da li oni koji imaju psihodinamsko shvatanje ljepote vjeruju da smo mi autodeterminisani sto znaci auto - samo, samo sobom, i determinisani odredjeni, dakle, da imamo svoju volju i da smo odredjeni njom, a oni koji imaju psihoredukcionisticko shvatanje misle smo eksterno (uticajima od spolja, tj. drugih ljudi i/ili sredine) determinisani.

Šta je lijepo , šta je ružno ... ?

Tema je OK i pitanje na mestu, i psihološko-filozofski koncept iste.
Ali malo je postavljena konfuzno i možda bi se moglo uprostiti i jednostavnije postaviti.
Verovatno bi tada imala bolji odziv, ja sam odgovorio na anketu, još jednom da pohvalim ideju i temu... :ok:
evo sam preuredio nejasan dio, to je bio dio "Definicija" kod "Dinamsko shvatanje ljepote".

Šta je lijepo , šta je ružno ... ?
Tema nije sustina ljepote (to je tek toliko teska filozofija da sam se samo ponekad usudjivao i ne stigavsi daleko odustajao), tema je o shvatanjima ljepote. Sva shvatanja ljepote mogu se podijeliti na dva koja sam ja dao, bilo da sam ih imenovao kako treba ili ne. Kasnije, tema prelazi u moju koristoljubivost (mada to nije koristoljubivost, mene psihologija i filozofija zanimaju i za tudju korist) da provjerim jednu hipotezu. Hipoteza - pretpostavka koju je korisno provjeriti za neki/e cilj/eve

Poslednja izmena:
Onda od shvatanja nema ništa ...
Pa ti to prevedi u "vidjenje" ili "utisak ljepote izazvan + [ostatak naslova poslije "smatranje ljepote" i prije zadnje rijeci] + izazvan". Htio sam da upotrijebim rijec "vidjenje", sto bi vise odgovaralo, ali bi onda naslov bio "ludacki", jer je onda dvosmisleno: kao da se u temi radi o pokusajima da se izazove vizija lijepog bica nekog pola koje ne postoji u stvrnosti itd.

Poslednja izmena:
Pa ti to prevedi u "vidjenje" ili "utisak ljepote izazvan + [ostatak naslova poslije "smatranje"] + izazvan". Htio sam da upotrijebim rijec "vidjenje", sto bi vise odgovaralo, ali bi onda naslov bio "ludacki", jer je onda dvosmisleno: kao da se u temi radi o pokusajima da se izazove vizija lijepog bica nekog pola koje ne postoji u stvrnosti itd.

Baviš se prolaznim stvarima ...
Niti postoji ljepota,niti postoji shvatanje ljepote ...
Niti ovo postoji ...

Baviš se prolaznim stvarima ...
Niti postoji ljepota,niti postoji shvatanje ljepote ...
Niti ovo postoji ...
Tako bi i ja da se vratim iz nekog dijela svoje proslosti sad reko sebi. Kasnije sam shvatio da cu se ogrijesiti o najvise moralne principe ako ne pridam vaznost fizickom izgledu zene u mjeri koja nekima (svima) izgleda, kako se danas kaze umjeto "religiozna" (religija - latinski: ponovo se zakucati, ponovo se zavezati (ne "vezati", nego "za(nesto)vezati"); to ne znaci "vjera u Boga", izraz za nju je teizam, od teo - grcki "Bog".): "manijacka".

Tako bi i ja da se vratim iz nekog dijela svoje proslosti sad reko sebi. Kasnije sam shvatio da cu se ogrijesiti o najvise moralne principe ako ne pridam vaznost fizickom izgledu zene u mjeri koja nekima (svima) izgleda, kako se danas kaze umjeto "religiozna" (religija - latinski: ponovo se zakucati, ponovo se zavezati (ne "vezati", nego "za(nesto)vezati"); to ne znaci "vjera u Boga", izraz za nju je teizam, od teo - grcki "Bog".): "manijacka".

Ne postoji objektivni kriterijum morala ...

Ne postoji objektivni kriterijum morala ...
Citaj ako nedje nadjes o apoteozi, onda ces da shvatis postoji li, jer da ta stanja ekstaze izazvana tim pokusajima koji nisu zasnovani na tehnama (znanja kako nesto da se uradi, oznaka za tu vrstu znanja) nego bas ili namjerno (opredijeljeno) moralnim ili (mozda) namjerno nemoralnim radnjama/ciljevima nisu stvarna, o tim stanjima ekstaze se ne bi ni pisalo. U takvim stanjima ruke mogu objektivno da ti zamirisu na tamljan, ili nesto slicno jos ljepse (kazem: objektivno, jer sam dozivio subjektivno)... Jako ih je tesko odrzati dugo (pokusaje apoteoze) jer znas da ce da ti prijete (ti to znas i prije nego pocnu da ti prijete da ce da rade, ja nisam izdrzao do vremena kad bi poceli da prijete jer nisu "saznali") ljudi, povrsni ljudi koji bi te ubili misleci da vjesticaris, prijetili bi ti svi, komsije, poznanici, i, sto se kaze u onoj pjesmi, "i otac i brat"... ubitstvom, kastracijom, necim drugim - necim strasnim. Kasnije se ti brutalno bas ubijeni ljudi koji su ubijeni zbog navodnog "drugovanja sa djavolom" ili "prodaje duse djavolu" proglasavaju za svece, i njihovi ostaci tijela se cuvaju u crkvama, koji su neprolazni, neraspadljivi. Eto tako su neki sveci, vrlo sam blizak toj pretpostavci za jednog sveca koga kad bi ovdje pomenuo onda bi tema bila obrisana i ja banovan, ustvari bili izgrebani do smrti od strane zene sa dugim noktima u naletu njene strasti da ga ubije iz strasti bas noktima i njegovog dozvoljavanja da to uradi da bi dokazao kajanje za gresku i spremnost da ispasta, izgrebani do smrti...

Poslednja izmena:
Citaj ako nedje nadjes o apoteozi, onda ces da shvatis postoji li, jer da ta stanja ekstaze izazvana tim pokusajima koji nisu zasnovani na tehnama (znanja kako nesto da se uradi, oznaka za tu vrstu znanja) nego bas ili namjerno (opredijeljeno) moralnim ili (mozda) namjerno nemoralnim radnjama/ciljevima nisu stvarna, o tim stanjima ekstaze se ne bi ni pisalo. U takvim stanjima ruke mogu objektivno da ti zamirisu na tamljan, ili nesto slicno jos ljepse (kazem: objektivno, jer sam dozivio subjektivno)... Jako ih je tesko odrzati dugo (pokusaje apoteoze) jer znas da ce da ti prijete (ti to znas i prije nego pocnu da ti prijete da ce da rade, ja nisam izdrzao do vremena kad bi poceli da prijete jer nisu "saznali") ljudi, povrsni ljudi koji bi te ubili misleci da vjesticaris, prijetili bi ti svi, komsije, poznanici, i, sto se kaze u onoj pjesmi, "i otac i brat"... ubitstvom, kastracijom, necim drugim - necim strasnim. Kasnije se ti brutalno bas ubijeni ljudi koji su ubijeni zbog navodnog "drugovanja sa djavolom" ili "prodaje duse djavolu" proglasavaju za svece, i njihovi ostaci tijela se cuvaju u crkvama, koji su neprolazni, neraspadljivi. Eto tako su neki sveci, vrlo sam blizak toj pretpostavci za jednog sveca koga kad bi ovdje pomenuo onda bi tema bila obrisana i ja banovan, ustvari bili izgrebani od strane zene sa dugim noktima u naletu njene strasti da ga ubije iz strasti nogktima i njegovog dozvoljavanja da to uradi da bi dokazao kajanje za gresku i spremnost da ispasta, izgrebani do smrti...

U koga ili u šta vjeruješ ?
Ko ili šta te vodi ?

U koga ili u šta vjeruješ ?
Vrlo zanimljiva stvar te zanima. U Boga ne vjerujem, bas zato sto bi bilo nemoralno i neljubazno da postoji. Moram da priznam i da mi je neko ko vjeruje u Boga (uvazeni monah Arsenije (Jovanovic), pisac djela "Bog i rokenrol", koje je vrlo poucno i za ateiste, i za one koji misle da znaju sve o narkomaniji a ne znaju) priznao, kad sam ga pita je li to moguce po njegovom misljenju, da Bog moze, odn. da nije nemoguce da, kao neko ko ima slobodu volje, postane zao. Pitao sam ga sto bi se tad desilo, kakav tek tad pakao bi nastao na zemlji! Rekao je da ne zna. Ali o tome u sto vrjerujem ne planiram da mi neko drugi uzme tekst pa zaradi pare umjesto mene na knjigu o tome.

Poslednja izmena:
Vrlo zanimljiva stvar te zanima. U Boga ne vjerujem, bas zato sto bi bilo nemoralno i neljubazno da postoji. Moram da priznam i da mi je neko ko vjeruje u Boga (uvazeni monah Arsenije (Jovanovic), pisac djela "Bog i rokenrol", koje je vrlo poucno i za ateiste, i za one koji misle da znaju sve o narkomaniji a ne znaju) priznao, kad sam ga pita je li to moguce po njegovom misljenju, da Bog moze, odn. da nije nemoguce da, kao neko ko ima slobodu volje, postane zao. Pitao sam ga sto bi se tad desilo, kakav tek tad pakao bi nastao na zemlji! "Pakao na kvadrat"! Rekao je da ne zna. Ali o tome u sto vrjerujem ne planiram da mi neko drugi uzme tekst pa zaradi pare umjesto mene na knjigu o tome.

Ako je manje od istine,zaboravi na cifre ...

Naime,u životu sam stekao dosta novca i nisam sada ovdje zbog prolaznih stvari ...
Sam sam,a i brojevi na mom tijelu su veliki ...
Pitanje je došlo samo,a ja sam ga ispisao ...
To je sve ...

Ako je manje od istine,zaboravi na cifre ...

Naime,u životu sam stekao dosta novca i nisam sada ovdje zbog prolaznih stvari ...
Sam sam,a i brojevi na mom tijelu su veliki ...
Pitanje je došlo samo,a ja sam ga ispisao ...
To je sve ...
Oces da kazes da sam htio da ti prodam tekst? Ako oces to da kazes ti nisi normalan. To moze da se objavi samo onako kako ja napisem a ne da nekome prodam da se drugi neko potpise i prepravlja tekst ili stavi ruzne korice itd. A ti nisi izdavacka kuca, a za to mi treba ona, prema tome...
Nista te nisam shvatio.

Oces da kazes da sam htio da ti prodam tekst? Ako oces to da kazes ti nisi normalan. To moze da se objavi samo onako kako ja napisem a ne da nekome prodam da se drugi neko potpise i prepravlja tekst ili stavi ruzne korice itd. A ti nisi izdavacka kuca, a za to mi treba ona, prema tome...
Nista te nisam shvatio.

Upravo tako ...
Ali mi nisi dao odgovor na pitanje u strahu da ti neko ne uzme odgovor ?

Upravo tako ...
Ali mi nisi dao odgovor na pitanje u strahu da ti neko ne uzme odgovor ?
Ali sta si ti htio da kazes sa prethodnim postom. Pitao si ko ili sta me vodi. Ne vodi me niko. A u sta vjerujem je vrlo komplikovan ateisticko-vitalisticko-dijalekticko-apoteisticki sistem, koji sve i kad ne bi bio cuvan za knjigu (uz primjere cak, tekstove i rukopise (da se vidi rukopis) iz stanja ekstaze) ne bi imao vremena da ti izlazem. A nisam ga ni usavrsio. Taj sistem je vrlo religiozan, obuhvata moralnost, ljubav prema dobrima...

Poslednja izmena:

Primjer (nesubjektivni, ali uobicajeno se nalece na taj): "mora da ima tijelo (ne misli se na glavu) koje je bar za nijansu ljepse nego ni lijepo ni ruzno, a to podrzumijeva struk koji je u najgorem slucaju samo malo debeo (u najboljem uzak), lice koje je barem ni lijepo ni ruzno, usne samo da ima, da nisu tako tanke kao da ih nemma a ovo da je ovako, ono da je onako itd."

Definicija: tako misli onaj ko kaze da zena, da bi bila lijepa, treba da ispuni zbir vrijednosti ljepote djelova tijela, tako da za nijedan od djelova tijela ne postoji konstantno (nepromjenjivo) velika kolicina ljepote koju mora da dosegne da bi zena mogla da bude lijepa, nego je to vrijednost "od - do", i bice mnogo jasnije sa primjerom:
Primjer:

lijepe usne - 5 bodova

SVRHA TEME
ja ovo citati ne mogu...
postoji fizicka lepota(formirana idelana slika kroz odrastanje plus neke slike koje ukazuju naodredjene sposobnosti,plus sposobnosti koje se mogu preneti na decu tj odlike gen.ovo opazamo na podsv.nivou)
na koju moze uticati hemija(to podsvesno) ako smo u blizini te osobe(tj mirisi,a jos posebno mad zena ov. itd..)
i na koju utice i citava pojava i gestakulacija osobe koju opazamo ono sto govori nacin na koji govori itd...mrzi medapisem...
tj jedo je da posmatras nekog na slici i stvoris utisak o lepoti a dr da ga vids uzivo kako se krece kako dise itd...

Poslednja izmena:
ja ovo citati ne mogu...
postoji fizicka lepota(formirana idelana slika kroz odrastanje plus neke slike koje ukazuju naodredjene sposobnosti,plus sposobnosti koje se mogu preneti na decu tj odlike gen.ovo opazamo na podsv.nivou)
na koju moze uticati hemija(to podsvesno) ako smo u blizini te osobe(tj mirisi,a jos posebno mad zena ov. itd..)
i na koju utice i citava pojava i gestakulacija osobe koju opazamo ono sto govori nacin na koji govori itd...mrzi medapisem...
tj jedo je da posmatras nekog na slici i stvoris utisak o lepoti a dr da ga vids uzivo kako se krece kako dise itd...
mad zena? Mislis "mad" kao "luda" na engleski?

Back