Smart Drugs, iliti lekovi za poboljsanje koncentracije i ucenja

Arkania

Poznat
Poruka
9.069
MAGIČNA PILULA Prvi sigurni "pametni lek" zaista pojačava moć mozga

Lek za poboljšanje funkcija mozga, "modafinil", prvi je "pametni lek" na svetu, tvrde istraživači sa Oksforda i Medicinske škole Harvarda, koji su nizom istraživanja potvrdili da on zaista deluje.

Naučnici su prošli kroz 24 studije "modafinila", leka koji podstiče budnost i koji se koristi za lečenje narkolepsije, preterane pospanosti i poremećaja sna.

Kada su prikupili sve podatke, zaključili su da lek može da doprinese ispravnom donošenju odluka, rešavanju problema, pa čak i da ljude podstakne da budu kreativniji.

http://www.blic.rs/slobodno-vreme/v...pametni-lek-zaista-pojacava-moc-mozga/fzwfsmm

Izgleda veoma zanimljivo.

Kao nesto sto moze da poveca akademske performanse a do sada nema nuspojava.
I nije zabranjeno kao ilegalna supstanca.

Jel zna neko nesto o ovome i gde bi se moglo nabaviti?

Pa lepo kaze covek u clanku jeste mu povecalo koncentraciju i performanse.

Samo sto svaki covek reaguje drugacije i dok nekom nije nista ovaj je imao par nuspojava.

Ali to ne mozes znati dok ne probas...

sve je to modelirano na bazi amfetamina. ja sam koristio na faksu revibol plivin i nisam spavao 36 sati. sve vreme sam bio fit, kao da sam tek u stao posle 10-casovnog sna.
uspeo sam da spremim pismeni deo ispita za to vreme. u normalnim okolnostima bi mi trebalo oko 10 dana za spremanje istog.

mogu ti ja reci nesto o performasama, samo mi reci koje te performanse zanimaju.
Pa pazi ovako, ovaj lek iz uvodne vesti se moze naruciti iz Indije ali sam cuo od lika da ga oduzimaju na granici.
Lik se bio uplasio da ce i da ga uhapse.

Mene konkretno zanima sta mi u Srbiji imamo od ponude ovakvih lekova.
Sta se moze nabaviti bez recepta (mozemo odma da iskljucimo biljne gluposti tipa ginko i to) a sta sa receptom.
I to sa receptom po mogucnosti gde se moze kupiti na crno.

A ako znas mozes napisati iz svog iskustva o performansama, tek ulazim u pricu ne znam bas puno o ovome svemu.

P.S> Ako je zabranjeno na forumu posalji PP.

Pa pazi ovako, ovaj lek iz uvodne vesti se moze naruciti iz Indije ali sam cuo od lika da ga oduzimaju na granici.
Lik se bio uplasio da ce i da ga uhapse.

Mene konkretno zanima sta mi u Srbiji imamo od ponude ovakvih lekova.
Sta se moze nabaviti bez recepta (mozemo odma da iskljucimo biljne gluposti tipa ginko i to) a sta sa receptom.
I to sa receptom po mogucnosti gde se moze kupiti na crno.

A ako znas mozes napisati iz svog iskustva o performansama, tek ulazim u pricu ne znam bas puno o ovome svemu.

P.S> Ako je zabranjeno na forumu posalji PP.

ne reklamiram ja nista ovde. svi ti lekovi su radjeni po modelu amfetamina. i kod njih postoji problem relativno klizave upotrebljivosti uz veliki broj nezeljnih delovanja.
konkretno, vrlo slicno delovanje je pokazivao REVIBOL,koji su u moje doba mogao nabaviti na recept preko veze. njega je studentarija koristila masovno , pa i ja ali samo u jednom navratu i to gore opisanom. taj lek je meni odradio posao-budnost i koncentracija jaca, nema spavanja 36 sati.. sav ci cio i oran za rad...apsorbovanje cinjenica iz udzbenika je bilo odlicno ali... ima jedan problem. ako se radi o spremanju ispita, takvi lekovi uticu na sposobnost primanja i pohranjivanja cinjenica ODREDJENOG TIPA. Predmet koji sam spremao nije imao mnogo cinjenica koje treba mehanicki upamtiti (hemijsle ili druge formule) i zato je posao odradjen. kada su u pitanju predmeti sa dosta cinjenica sa mehanickim memorisanjem (datumi, formule, latinski nazivi iz anatomije) kolege sa mog a i drugih fakulteta nisu imali bas efekte kakve su ocekivali.
jedna od blazih i mnogo sigurnijih alternativa je acutil fosforo

BkO6F-KCIAAIbMw.jpg

ne reklamiram ja nista ovde. svi ti lekovi su radjeni po modelu amfetamina. i kod njih postoji problem relativno klizave upotrebljivosti uz veliki broj nezeljnih delovanja.
konkretno, vrlo slicno delovanje je pokazivao REVIBOL,koji su u moje doba mogao nabaviti na recept preko veze. njega je studentarija koristila masovno , pa i ja ali samo u jednom navratu i to gore opisanom. taj lek je meni odradio posao-budnost i koncentracija jaca, nema spavanja 36 sati.. sav ci cio i oran za rad...apsorbovanje cinjenica iz udzbenika je bilo odlicno ali... ima jedan problem. ako se radi o spremanju ispita, takvi lekovi uticu na sposobnost primanja i pohranjivanja cinjenica ODREDJENOG TIPA. Predmet koji sam spremao nije imao mnogo cinjenica koje treba mehanicki upamtiti (hemijsle ili druge formule) i zato je posao odradjen. kada su u pitanju predmeti sa dosta cinjenica sa mehanickim memorisanjem (datumi, formule, latinski nazivi iz anatomije) kolege sa mog a i drugih fakulteta nisu imali bas efekte kakve su ocekivali.
jedna od blazih i mnogo sigurnijih alternativa je acutil fosforo

BkO6F-KCIAAIbMw.jpg

Ali zar ne ide prica kako takva sredstva pospesuju fokus i koncentraciju da bi bas mogao da ucis glupe latinske nazive u anatomiji (zasta se i raspitujem btw).

Inace koliko sam citao ovaj Acutil fosforo je povucen iz prodaje, nisam proveravao doduse.

MAGIČNA PILULA Prvi sigurni "pametni lek" zaista pojačava moć mozga

Lek za poboljšanje funkcija mozga, "modafinil", prvi je "pametni lek" na svetu, tvrde istraživači sa Oksforda i Medicinske škole Harvarda, koji su nizom istraživanja potvrdili da on zaista deluje.

Naučnici su prošli kroz 24 studije "modafinila", leka koji podstiče budnost i koji se koristi za lečenje narkolepsije, preterane pospanosti i poremećaja sna.

Kada su prikupili sve podatke, zaključili su da lek može da doprinese ispravnom donošenju odluka, rešavanju problema, pa čak i da ljude podstakne da budu kreativniji.

http://www.blic.rs/slobodno-vreme/v...pametni-lek-zaista-pojacava-moc-mozga/fzwfsmm

Izgleda veoma zanimljivo.

Kao nesto sto moze da poveca akademske performanse a do sada nema nuspojava.
I nije zabranjeno kao ilegalna supstanca.

Jel zna neko nesto o ovome i gde bi se moglo nabaviti?

Ma meni je hiljadu puta padalo na pamet da uzmem neki caj i sl fazone,al kontam da ili ne bi imalo nekog efekta il bi se navukla,mada plcebo efekat nije losa solucija:rotf:

Moci ces da naucis latinske nazive i bez takvih sredstava.

tacno. ali treba uloziti vreme. meni je zafalilo vreme i zato sam posegnuo za revibolom, i odradio je posao. onaj ko je pokusao da uz pomoc takvih sredstava nabije latinske i narodne nazive lekovitih biljaka + sastojci/delovanje primena, nije uspeo u kratkom roku. ja sam uzeo duplu dozu i nisam spavao 36 sati. nakon tih 36 sati sam izasa ona ispit bez spavanja, odradio pismeni deo ispita i onda dosao kuci i pao u komu-san je trajao 22 sata. posle cega sam se probudio sav sjeban. trebalo mi je 10 dana da uhvatim ritam spavanja ponovo. takodje, nako zavrsetka studija sam nabavio komsiji revibol (ruska varijanta) i frajer je izvezao automobilom relaciju bgd-geteborg u cugu sa zaustavljanjem samo na pumapma, bez da mu je ijednom pala koncentracija u toku voznje. tvrdi da je mogao da u geteborgu okrene auto i vrati se u bg bez pauze.

- - - - - - - - - -

onda postoji ova varijanta:

Tirozin

je po svom sastavu jedna od brojnih aminokiselina. U telu tirozin može biti sintetisan od druge aminokiseline fenilalanina. Taj dvojac zajedno igra veoma važnu ulogu u stvaranju tireoidnog hormona, adrenalina i noradrenalina. Adrenalin, između ostalog, pomaže u razlaganju masnog tkiva, dok noradrenalin deluje kao neurotransmiter koji omogućava mentalnu budnost, bolje pamćenje i raspoloženje te umanjen apetit.

Telo takođe koristi L-tirozin za stvaranje drugih neurotransmitera poput serotonina i dopamina. Serotonin se proizvodi u mozgu i važan je za regulaciju sna, krvnog pritiska, osećaja boli i opšteg raspoloženja.

Hrana bogata L-tirozinom

Morske alge imaju najveću koncentraciju L-tirozina. Spanać, slačica i seme bundeve predstavljaju bogat izvor L-tirozina. Integralne žitarice, pasulj, soja sadrže ovu aminokiselinu. U namirnice koje su bogate L-tirozinom takođe spadaju i bezmasna teletina, piletina, ćuretina kao i divljač. Većina ribe ima visok nivo L-tirozina. Pored toga belanca, mleko, beli sirevi, mocarela, parmezan, sojino mleko spadaju u izvore ove aminokiseline.

Ovaj momak jos nije imao ni prvo predavanje iz anatomije, tako da bi trebalo da ima dovoljno vremena :)

A i u anatomiji su latinski nazivi najmanji problem. Projekcije su problem, mesta pripoja misica, putevi kranijalnih nerava, putevi CNS-a i slicno, a takve stvari je nemoguce nabubati napamet ako imas nameru da ti potraju duze od 2-3 dana.
Ja to za svaki slucaj :D

Valja se na vreme raspitati i to...

Back