Danas drugog Marta tg.Posle visegodisnjeg izbegavanja da sednem u neki od kafea na Obilicevom Vencu (tu uglavnom sede dzabalebarosi),bio sam da sacekam poslovnog prijatelja.Narucih espresso,a ljubazni mladic -konobar,donese mi i dnevni list
"Vecernje novosti",da prekratite vreme,rece mi.Prelistavao sam novine,citajuci ovlas samo naslove.Odjednom,pogled mi se zaustavi,na poduzem clanku,u kome se iznosi
sraman postupak nase Vlade,koji je ucinjen prilikom smanjenja penzija.Clankopisac,
uopste ne negira,da je postojao razlog za smanjenje,izmedju ostalog i penzija.
Ali sta je predmet,njegovog pravednog gneva.On iznosi podatak (zvanicna statistika)
da je prosecan vek muskaraca u Srbiji,75 godina.Pa zar je i onim "srecnicima",koji su usli u osamdesete i devedesete godine,pa zar je bas MORALO,da se i tim ljudima,
koji po prirodi stvari,imaju najslabije zdravlje.Zar njima,koji od tih zlehudih penzija,moraju da kupuju lekove,da placaju razne participacije,misleci svaki dan
da im je mozda,poslednji.! I onda clankopisac kaze
remijer je juce prekjuce,nagovestio,da ce MOZDA,krajem godine,biti nesto vraceno,od postojeceg umanjenja .Pisac tog clanka dalje kaze: Ovi ljudi - penzioneri,preko sedamdeset i pet godina,NEMAJU VREMENA da cekaju ni kraj ove godine,a kamoli dalje. Vratite ovoj, najstarijoj kategoriji penzionera,penzije na staro stanje,pre umanjenja.Pustite ih,da svoje zadnje bitisanje na ovom svetu.Pustite ih KOLIKO TOLIKO,dostojanstveno docekaju svoj zivotni kraj.Nisam covek,koji lako pusta suzu ,ali citajuci navedeni clanak,u danasnjim "Vecernjim novostima",bljestavo sunce koje je obasjavalo raskosnim zracima "Obilicev Venac,odjednom je potamneloEspresso mi je postao gorak i kiseo.Slova na stranicama novina,su mi se
zamutile......suze su mi kapale.......kao nikada do sada...Zar smo zaista,postali toliki zlocinci.Do sada sam mislio,da nasi pakosnici,o nama sire lazi.......

"Vecernje novosti",da prekratite vreme,rece mi.Prelistavao sam novine,citajuci ovlas samo naslove.Odjednom,pogled mi se zaustavi,na poduzem clanku,u kome se iznosi
sraman postupak nase Vlade,koji je ucinjen prilikom smanjenja penzija.Clankopisac,
uopste ne negira,da je postojao razlog za smanjenje,izmedju ostalog i penzija.
Ali sta je predmet,njegovog pravednog gneva.On iznosi podatak (zvanicna statistika)
da je prosecan vek muskaraca u Srbiji,75 godina.Pa zar je i onim "srecnicima",koji su usli u osamdesete i devedesete godine,pa zar je bas MORALO,da se i tim ljudima,
koji po prirodi stvari,imaju najslabije zdravlje.Zar njima,koji od tih zlehudih penzija,moraju da kupuju lekove,da placaju razne participacije,misleci svaki dan
da im je mozda,poslednji.! I onda clankopisac kaze

zamutile......suze su mi kapale.......kao nikada do sada...Zar smo zaista,postali toliki zlocinci.Do sada sam mislio,da nasi pakosnici,o nama sire lazi.......