SMANJENJE PENZIJE<LJUDIMA PREKO 75 GODINA - ZLOCIN BEZ PRESEDANA !!!

Danas drugog Marta tg.Posle visegodisnjeg izbegavanja da sednem u neki od kafea na Obilicevom Vencu (tu uglavnom sede dzabalebarosi),bio sam da sacekam poslovnog prijatelja.Narucih espresso,a ljubazni mladic -konobar,donese mi i dnevni list

"Vecernje novosti",da prekratite vreme,rece mi.Prelistavao sam novine,citajuci ovlas samo naslove.Odjednom,pogled mi se zaustavi,na poduzem clanku,u kome se iznosi
sraman postupak nase Vlade,koji je ucinjen prilikom smanjenja penzija.Clankopisac,
uopste ne negira,da je postojao razlog za smanjenje,izmedju ostalog i penzija.

Ali sta je predmet,njegovog pravednog gneva.On iznosi podatak (zvanicna statistika)
da je prosecan vek muskaraca u Srbiji,75 godina.Pa zar je i onim "srecnicima",koji su usli u osamdesete i devedesete godine,pa zar je bas MORALO,da se i tim ljudima,
koji po prirodi stvari,imaju najslabije zdravlje.Zar njima,koji od tih zlehudih penzija,moraju da kupuju lekove,da placaju razne participacije,misleci svaki dan
da im je mozda,poslednji.! I onda clankopisac kaze:Premijer je juce prekjuce,nagovestio,da ce MOZDA,krajem godine,biti nesto vraceno,od postojeceg umanjenja .Pisac tog clanka dalje kaze: Ovi ljudi - penzioneri,preko sedamdeset i pet godina,NEMAJU VREMENA da cekaju ni kraj ove godine,a kamoli dalje. Vratite ovoj, najstarijoj kategoriji penzionera,penzije na staro stanje,pre umanjenja.Pustite ih,da svoje zadnje bitisanje na ovom svetu.Pustite ih KOLIKO TOLIKO,dostojanstveno docekaju svoj zivotni kraj.Nisam covek,koji lako pusta suzu ,ali citajuci navedeni clanak,u danasnjim "Vecernjim novostima",bljestavo sunce koje je obasjavalo raskosnim zracima "Obilicev Venac,odjednom je potamneloEspresso mi je postao gorak i kiseo.Slova na stranicama novina,su mi se
zamutile......suze su mi kapale.......kao nikada do sada...Zar smo zaista,postali toliki zlocinci.Do sada sam mislio,da nasi pakosnici,o nama sire lazi.......:dash::dash::dash::dash:

Nisu ti penzioneri što su im smanjene penzije tako nevini kao što se čini :think:
Jer ko je bre onda zaslužan za ovo naše stanje ...koje nije od juče(ta priča je zavaravanje ,propadanje decenijama traje)
Uostalom budući da se penzije primaju iz kredita koji će mladi da odplaćuju to što penzioneri prinudno štede štede za svoje unuke kad već nisu sebi penzioni fond obezbedili za svoje penzionerske dane.A kad je i kako je penzioni fond potrošen...zna se.
Ne ,nisu te generacije nevine pogotovu ti što su im umanjene penzije.Oni sa malim penzijama su žrtve bile i onda i sada.:think:

Poslednja izmena:
zxy;bt270868:
Nisu ti penzioneri što su im smanjene penzije tako nevini kao što se čini :think:
Jer ko je bre onda zaslužan za ovo naše stanje ...koje nije od juče(ta priča je zavaravanje ,propadanje decenijama traje)
Uostalom budući da se penzije primaju iz kredita koji će mladi da odplaćuju to što penzioneri prinudno štede štede za svoje unuke kad već nisu sebi penzioni fond obezbedili za svoje penzionerske dane.A kad je i kako je penzioni fond potrošen...zna se.
Ne ,nisu te generacije nevine pogotovu ti što su im umanjene penzije.Oni sa malim penzijama su žrtve bile i onda i sada.:think:

ZXY ne zezaj.Jel te ikad iko pitao kad su iz tih fondova uzimali lovu i delili fudbalskim klubovima i ko zna gde sve ne?

SibirskiTigar;bt270870:
ZXY ne zezaj.Jel te ikad iko pitao kad su iz tih fondova uzimali lovu i delili fudbalskim klubovima i ko zna gde sve ne?
Svi su tu Alaj begovu slamu(koja se sad krčmi kao što joj i priliči) pravili ,neko se u tome isticao a neko lud pravio a većina nije pošteno ni primljene plate zaradila a kamoli penzije zaslužila.Evo uzmi na primer koliko je pravnika i ekonosmista ova država iškolovala i kolko ih je bilo svuda uposleno a kakva nam je ekonomija i pravosudje...bila i ostala.Ako niko nije zaposlene ništa pitao nisu ni oni pitanja postavljali,igrali se samoupravljanja i kad treba za sve glasali i pravili se ludi,eto to ti je moje mišljenje a ti sad prosudi.:think:

zxy;bt270871:
Svi su tu Alaj begovu slamu(koja se sad krčmi kao što joj i priliči) pravili ,neko se u tome isticao a neko lud pravio a većina nije pošteno ni primljene plate zaradila a kamoli penzije zaslužila.Evo uzmi na primer koliko je pravnika i ekonosmista ova država iškolovala i kolko ih je bilo svuda uposleno a kakva nam je ekonomija i pravosudje...bila i ostala.Ako niko nije zaposlene ništa pitao nisu ni oni pitanja postavljali,igrali se samoupravljanja i kad treba za sve glasali i pravili se ludi,eto to ti je moje mišljenje a ti sad prosudi.:think:

Takva su vremena bila.Izaslo se iz rata,krenulo od nule,oni sto su nista bili postali su neko,zato nisu ni postavljali pitanja.To sto se skolovanja tice oduvek je i danas je tako.Ne mozes da zaposlis dete a ti ga skolujes pa ako mu se posreci da se zaposli u 35 godina od njega i da hoces ne mozes da ocekujes strucnjaka.E,sad oni sto su m*uda imali otisli su iz zemlje odmah,ostala su i zaposljvana deca po vezi zato nam tako i jeste.

Od kako ova zemlja postoji,pa zvala se ona Kraljevina,Titanija,Slobodina Milosevica itd.Ovde demokratski rezim upravljanja drzavom,nije
NIKADA POSTOJAO.To,sto su danasnji penzioneri,cutali onda,kada su im fondovi za penzije,u koje su oni ulagali dobar deo svojih plata cutali,ima
razloga.Nisu smeli ni da guknu,kada je diktator Milosevic,pokupio svu dinarsku i deviznu stednju gradjana,kao i CELOKUPNI PENZIONI FOND ZEMLJE.Za taj novac,nakupovao je oruzje od najverovatnije,Rusa,i zapoceo bratoubilacki rat.E zbog toga,danasnji penzioneri,primaju te bedne,
pa jos i umanjene penzije.A svi vi,iz moje generacije,koji sada imate decu,ili se spremate da ih "napravite",imajte na umu sledece:Ta vasa deca,i ti
vasi unuci i praunuci,placace kredite,uzete za izgradnju "Beograda na vodi".I proklinjace vas,svoje oceve i dedove,sto ste "cutali",kada su ti krediti
uzimani.E,kao sto sada mi cutimo,tako su i nasi ocevi i dedovi,"cutali".A "cutali su",zato.sto ih niko nije ni za sta pitao,kao sto i sada nas niko
nizasta ne pita.Dali je napravljen referrendum,dali treba da se zemlja zaduzi,za gradnju tog monstruma na vodi.??? Nije.! E pa nije ni onda,niko
nikoga pitao.Prema tome,mi nemamo moralno pravo,da krivimo nase oceve i dedove,da su sami krivi,sto se nalaze u situaciji,u kojoj su.

Lord Gledston;bt270883:
Od kako ova zemlja postoji,pa zvala se ona Kraljevina,Titanija,Slobodina Milosevica itd.Ovde demokratski rezim upravljanja drzavom,nije
NIKADA POSTOJAO.To,sto su danasnji penzioneri,cutali onda,kada su im fondovi za penzije,u koje su oni ulagali dobar deo svojih plata cutali,ima
razloga.Nisu smeli ni da guknu,kada je diktator Milosevic,pokupio svu dinarsku i deviznu stednju gradjana,kao i CELOKUPNI PENZIONI FOND ZEMLJE.Za taj novac,nakupovao je oruzje od najverovatnije,Rusa,i zapoceo bratoubilacki rat.E zbog toga,danasnji penzioneri,primaju te bedne,
pa jos i umanjene penzije.A svi vi,iz moje generacije,koji sada imate decu,ili se spremate da ih "napravite",imajte na umu sledece:Ta vasa deca,i ti
vasi unuci i praunuci,placace kredite,uzete za izgradnju "Beograda na vodi".I proklinjace vas,svoje oceve i dedove,sto ste "cutali",kada su ti krediti
uzimani.E,kao sto sada mi cutimo,tako su i nasi ocevi i dedovi,"cutali".A "cutali su",zato.sto ih niko nije ni za sta pitao,kao sto i sada nas niko
nizasta ne pita.Dali je napravljen referrendum,dali treba da se zemlja zaduzi,za gradnju tog monstruma na vodi.??? Nije.! E pa nije ni onda,niko
nikoga pitao.Prema tome,mi nemamo moralno pravo,da krivimo nase oceve i dedove,da su sami krivi,sto se nalaze u situaciji,u kojoj su.
Imam ja :cool:,..Kad god je neki miting ,protest za opšte dobro ja ostavim sve pa odem da učestvujem a što ne bude više od stotinak ljudi tamo ,e to je drugo pitanje.Tako naprimer na protestu zbog GMO i zaprašivanja iz vazduha sredinom prošle godine u centru Beograda ,iako je na vreme najavljivan ,bilo je ...dvadesetak lica od čega polovina slučajnih prolaznika dok su okolne ulice i kafići bili prepuni uglavnom mladih ljudi o čijoj se budućnosti i radi.I da li ih onda treba žaliti kad ih snadje ono što će da ih snadje ?

zxy;bt270886:
Imam ja :cool:,..Kad god je neki miting ,protest za opšte dobro ja ostavim sve pa odem da učestvujem a što ne bude više od stotinak ljudi tamo ,e to je drugo pitanje.Tako naprimer na protestu zbog GMO i zaprašivanja iz vazduha sredinom prošle godine u centru Beograda ,iako je na vreme najavljivan ,bilo je ...dvadesetak lica od čega polovina slučajnih prolaznika dok su okolne ulice i kafići bili prepuni uglavnom mladih ljudi o čijoj se budućnosti i radi.I da li ih onda treba žaliti kad ih snadje ono što će da ih snadje ?

Sad si me nasmejao.Znas li ti koliko ljudi uopste zna sta je GMO? Da sprovedes anketu na ulici malo je onih koji bi zanali a da postavis pitanje koje su velicine Sorajine s*ise bar 90% ispitanih bi znalo odgovor.A i ti si iso tamo jer si garant muvao neku zensku pa si se malo duvao ;) Izbegavaj te skupove jer moze neko da te gurne i eto belaja,drz se ti Save :D

SibirskiTigar;bt270888:
Sad si me nasmejao.Znas li ti koliko ljudi uopste zna sta je GMO? Da sprovedes anketu na ulici malo je onih koji bi zanali a da postavis pitanje koje su velicine Sorajine s*ise bar 90% ispitanih bi znalo odgovor.A i ti si iso tamo jer si garant muvao neku zensku pa si se malo duvao ;) Izbegavaj te skupove jer moze neko da te gurne i eto belaja,drz se ti Save :D
:lol:Sve računam biće tamo i neke cave al se redovno preračunam:hahaha: fale ,fale svi fale brale al nema nikoga ko da se plaše neke ale:think:...a posle se žale kad nam ga tesno skroje nane:worth:

Dkle god sve nase novine (dnevne i nedeljne),budu raspravljale ko je bolji tim,"ZVEZDA" ili "PARTIZAN" to ce biti
secerlema,za naivne i budale,koji nikada nece primetiti da li im se u usta stavlja repa ili cokolada.

To sto nam nude Djokovica i za rucak i za veceru,to je stari trik onih,koji uzivaju u izobilju,a narodu nude
kao u starom Rimu "HLEBA I IGARA". Nemam nameru,da osporavam veliki uspeh Djokovica u tenisu.Decko nije
nista kriv i sasvim je o kej. Ali oni,koji se sluze njegovim uspesima,da zabasure svoje NEUSPEHE - E,to su muftadzije i pokvarenjaci.Ne moze ovaj narod ziveti od slave i uspeha sportista.Slava je njihova,i novac koji zarade
je njihov.Ali drzava mora da stvori ambijent,da svako ko moze i zeli da radi,da moze da zaradi,onoliko koliko njegove
psiho-fizicke mogucnosti,to dozvoljavaju.

Back