SMANJENJE "PENZIJA" 1O% - GENOCID NAD STARIM I BOLESNIM GEADJANIMA !!!

gost 339460

Iskusan
Poruka
5.824
Danas je 14 Juli 2O14 godine,a ja se osecam vrlo nesrecno i posramljeno.Moja tetka po majci,koja ima 78 godina,ikoja prima porodicnu penziju,u iznosu od 22.OOO din.Javila mi se jutros telefonom,sva uplakana.Pitao sam je ,sta se dogodilo.
Pa kako sta se dogodilo rece ona.Jutros je javljeno na radiju u vestima,da je novi ministar finansija,objavio smanjenje
SVIH penzija za 1O%.Znajuci,da je prosecna penzija u Srbiji 24.OOO din.a da 8OO.OOO penzionera (zvanicni podatak
statistickog Zavoda) ima penziju ISPOD PROSEKA,osetio sam se jadno i veoma posramljeno,sta se radi sa nasim
ostarelim i bolesnoim sugradjanima.Odjednom sam osetio mucninu,i duboko kajanje,sto sam ostao u svojoj zemlji,cije
vlasti ne postuju nista i nikoga ,a najmanje svoj narod.Pa zar ljudi penzioneri,sa najmanjim iznosima penzije u Evropi,
pa zar oni treba da izvade zemlju,iz hovana,u koju su je uvalile sve prethodne vlade.Pa zar treba tim starim ljudima-penzionerima,sa tim vise nego bednim penzijama,pa zar im treba oduzeti i to parce hleba,pre nego sto umru,na jedan
ponizavajuci nacin.Da umru obespravljeni,gladni i zedni,dok su drugi (politicari),na njihovoj grbaci,stekli enormni kapital u zemlji i inostranstvu.Moram ovom prilikom ,a povodom ove sramne odluke,da se od penzionera uzme ta jadna crkavica,te zlehude bedne pare,od kojih se ne moze ziveti ni deset,a ne,trideset dana u mesecu.Moram ovde javno priznati,da se
STIDIM STO SAM RODJEN KAO SRBIN.!!!:dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash:

Danas je 14 Juli 2O14 godine,a ja se osecam vrlo nesrecno i posramljeno.Moja tetka po majci,koja ima 78 godina,ikoja prima porodicnu penziju,u iznosu od 22.OOO din.Javila mi se jutros telefonom,sva uplakana.Pitao sam je ,sta se dogodilo.
Pa kako sta se dogodilo rece ona.Jutros je javljeno na radiju u vestima,da je novi ministar finansija,objavio smanjenje
SVIH penzija za 1O%.Znajuci,da je prosecna penzija u Srbiji 24.OOO din.a da 8OO.OOO penzionera (zvanicni podatak
statistickog Zavoda) ima penziju ISPOD PROSEKA,osetio sam se jadno i veoma posramljeno,sta se radi sa nasim
ostarelim i bolesnoim sugradjanima.Odjednom sam osetio mucninu,i duboko kajanje,sto sam ostao u svojoj zemlji,cije
vlasti ne postuju nista i nikoga ,a najmanje svoj narod.Pa zar ljudi penzioneri,sa najmanjim iznosima penzije u Evropi,
pa zar oni treba da izvade zemlju,iz hovana,u koju su je uvalile sve prethodne vlade.Pa zar treba tim starim ljudima-penzionerima,sa tim vise nego bednim penzijama,pa zar im treba oduzeti i to parce hleba,pre nego sto umru,na jedan
ponizavajuci nacin.Da umru obespravljeni,gladni i zedni,dok su drugi (politicari),na njihovoj grbaci,stekli enormni kapital u zemlji i inostranstvu.Moram ovom prilikom ,a povodom ove sramne odluke,da se od penzionera uzme ta jadna crkavica,te zlehude bedne pare,od kojih se ne moze ziveti ni deset,a ne,trideset dana u mesecu.Moram ovde javno priznati,da se
STIDIM STO SAM RODJEN KAO SRBIN.!!!:dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash:
Eto vidis, ostvarenje srpskog sna..
Sprdacina......

4YO60CE.gif
:sad2:

Pa bas i ne, kad im pogledas rezultate ......:lol:

Salu na stranu, neko će da izgubi dve od dvadeset , a neko deset od sto.

Koga tu treba žaliti?

O čijim se elementarnim ljudskim potrebama treba brinuti?

Неко и дан данас ради за двадесет хиљада. Њега много више жалим од онога коме је то пензија.

Неко и дан данас ради за двадесет хиљада. Њега много више жалим од онога коме је то пензија.

Ja ga vidis ne žalim uopste.
Kad radi za dvadeset , onda valjda i sam shvata da ne vredi vise.

Penzija treba da pokrije elementarne potrebe ostarelog čoveka nesposobnog da radi i zaradjuje za život.

Smatram da minimalnu penziju treba da dobija svaki stanovnik Srbije stariji od 65 godina pa i ako nije imao tu sreću da radi u SIVu JNA zdravstvu, prosveti ili NIS.

Smatram da u svrhu finansiranja takvom novom fondu treba dodeliti akcije Telekoma, NIS, EPS i sve ostale akcije koje su danas u vlasnistvu države.

često su visoke penzije posledice primene onog prethodnog zakona, pre ovog koji se menja, koji je za obračun penzija uzimao valjda 10 najboljih godina. Onda je došao ovaj koji uzima u obzir celokupan radni staž i eto nepravde.
i da, boračke penzije su glupost ali njih nema mnogo.
i trebalo je da preispitaju invalidske penzije, tu je do 2000-ih bilo svega i svačega.

Ja sam pristalica reforme koja podrazumeva smanjenje onih penzija koje su veće od 30000 i podizanje onih koje su niže od 20000.

Ne stidim se sto sam Srbin .

Ukinuti potpuno penzije svim članovima KPJ.

Sta je 30000 dinara? Dovoljno da se plate racuni. Sta ostaje za zivot? Koja smo mi beda. Ako. Neka se glasa za AVa.

E što je lepo tuđim životom upravljati. Pa još i ocenjivati da li je vredeo ili nije. Ma uvesti lapot kao zakon opet,do 55 i dosta ti je.
Baš me zanima da li bi oni koji ovako pišu o drugim ljudskim bićima isto ovako pričali kada bi došli na red za izvršenje?
Ili bi počeo drugi aršin da se primenjuje?

O uvodjenju lapota mogu da pričaju samo neozbiljni.
Uvodjenje staračkog dodatka je već nesto sto bi pomoglo nasim seniorima da koliko toliko ljudski prožive starost.

Meni i verujem većini penzionera bi sasvim odgovaralo da se izvrsi reforma penzijskog sistema i uvedu penzije u rasponu od 20000 do 30000.
Protiv tako nečega su uglavnom oni koji primaju 70 i vise hiljada.

Sta je 30000 dinara? Dovoljno da se plate racuni. Sta ostaje za zivot? Koja smo mi beda. Ako. Neka se glasa za AVa.

Računi su oko10000 za sestočlano domaćinstvo u kakvom živim.
Odakle sad tih 30000?

Ih da mi je dve penzije u kući, mogo bih kapu da nakrivim. To ti je ko neto zarada da sam prodo dvadeset svinja stokilasa mesečno ili četiri bika od 500 kila

Prvo sto bi trebalo uraditi,to je,pohapsiti sve one ljude,koji su bili u dosadasnjim Vladama.Oduzeti im svu imovinu.Kuce ,stanove,vikendice.Ostaviti ih za kaznu,sto su
unesrecili ovaj narod,da oni,kao i njihovi potomci,ostanu goli i bosi.Trebalo bi ih javno imenovati,i vezati za stub SRAMA.Unistili su jedan mali narod,koji je po
geografskom podrucju,u kome zivi,mogao da zivi bogato,da politicari - lopovi,ne izvukose svu korist,samo za sebe.

- - - - - - - - - -[/COLOR

Prvo sto bi trebalo uraditi,to je,pohapsiti sve one ljude,koji su bili u dosadasnjim Vladama.Oduzeti im svu imovinu.Kuce ,stanove,vikendice.Ostaviti ih za kaznu,sto su
unesrecili ovaj narod,da oni,kao i njihovi potomci,ostanu goli i bosi.Trebalo bi ih javno imenovati,i vezati za stub SRAMA.Unistili su jedan mali narod,koji je po
geografskom podrucju,u kome zivi,mogao da zivi bogato,da politicari - lopovi,ne izvukose svu korist,samo za sebe.
- - - - - - - - - -[/COLOR

`aj nesto konkretno, ovo je utopija....
te "bivse" cim pitas za imovinu, odma` poklon od tasta, tece, nasledio od...

Back