Smanjena telesna temperatura

Enter-2-2

Zainteresovan član
Poruka
166
Zadnjih godinu-dve dana imam malo snizenu temperaturu-normalno funkcionisem u opsegu 36-36.4/5/6...medjutim kad se popne na preko 36.7, pocinje da mi se muti u glavi i preznojavam se kao kad normalan covek ima preko 37. Problem je sto mi, s vremena na vreme, ta temperatura naizgled nicim izazvana pocne da "luduje"...to ludovanje se sastoji iz oscilovanja od MOJE normalne (36.4) do 37 (retko PRELAZI 37). Obicno to traje nedelju-dve (tesko je tacno utvrditi) pa se primiri neko vreme, pa ponovo i tako u krug. Pri tome ja ne osecam nikakav razlog zbog kojeg bi ona tako skakala i padala, osim sto osecam posledice same temperature, tj "mutno" u glavi i obilno znojanje, nakon kojeg se ona normalizuje, tj "normalizuje". Najvise nervira to sto moram da cekam da se popne na bar 37 da bih otisao kod lekara, jer mi malo glupo da kazem "doktore pomagaj, imam temperaturu 36.7", a ovaj da me gleda k'o idiota :dash:
Zanima me da li se ovo jos nekome desava i, jos bolje, da li se desava nekome ko zna sta mu se i zasto desava

PS zadnjih nekoliko KKS-ova besprekorno

Ali vise me brinu te oscilacije, naizgled same od sebe. Sad mi kaze cale kako je to na "nervnoj bazi", mada ne kapiram onda kako njemu ne skoci temperatura na 40 jer se stalno nervira za svaku sitnicu...
tvoj otac te zna najbolje i u pravu je .previse osluskujes sebe, toplomer ne ispusts iz i radis analize na svoju ruku. Stavi tacku.Izadji napolju druzi se uzivaj u lepom vremenu ,popij jedno pivo ,trci bacaj kamencice u reku nadji neki smisao osim da se stalno osluskujes.

Zadnjih godinu-dve dana imam malo snizenu temperaturu-normalno funkcionisem u opsegu 36-36.4/5/6...medjutim kad se popne na preko 36.7, pocinje da mi se muti u glavi i preznojavam se kao kad normalan covek ima preko 37. Problem je sto mi, s vremena na vreme, ta temperatura naizgled nicim izazvana pocne da "luduje"...to ludovanje se sastoji iz oscilovanja od MOJE normalne (36.4) do 37 (retko PRELAZI 37). Obicno to traje nedelju-dve (tesko je tacno utvrditi) pa se primiri neko vreme, pa ponovo i tako u krug. Pri tome ja ne osecam nikakav razlog zbog kojeg bi ona tako skakala i padala, osim sto osecam posledice same temperature, tj "mutno" u glavi i obilno znojanje, nakon kojeg se ona normalizuje, tj "normalizuje". Najvise nervira to sto moram da cekam da se popne na bar 37 da bih otisao kod lekara, jer mi malo glupo da kazem "doktore pomagaj, imam temperaturu 36.7", a ovaj da me gleda k'o idiota :dash:
Zanima me da li se ovo jos nekome desava i, jos bolje, da li se desava nekome ko zna sta mu se i zasto desava

PS zadnjih nekoliko KKS-ova besprekorno

Moj muz uvek ima nizu telesnu temperaturu, otkrili slucajno kad su deca bila mala i bila bolesna pa hajd kao da i mi izmerimo svoju temperaturu.. Posle cesto merio: uvek je oko 35,5. I nikakvih problema nema.
Jedino kad se razboli, vidim oci mu sijaju, celo vrelo kad pipnem, "mutna" mu glava a temperatura 36,5.
I da, jedino je problem sa doktorom, kad je prvi put rekao doktorici za to gledala ga kao da je poludeo. I vise nije pominjao, a kad bas mora da ode zbog bolovanja a ima temperaturu koja je ispod 37 on to precuti, opise simtome i kaze 38. I nikad mu nisu tamo merili a i da izmere, jaka stvar, bice da mu malo spala dok je dolazio do doktora :D
Sad vidim da se to tebi desava zadnjih godinu dana - moj muz ima to unazad trideset godina, toliko znamo, mozda je imao i ranije ko zna

Ti si se počeo hladiti - gotov si.

ps.
Prije nego odrediš svoju temperatutu provjeri tačnost termometra.
Ovi elektronski su netačni. Imam 3 komada i svaki kaže drugačije 34-38
Nije moguće da čovjek ima 34 ili 35 osim ako je u fazu hlađenja kad putuje na onaj svijet.

Ti si se počeo hladiti - gotov si.

ps.
Prije nego odrediš svoju temperatutu provjeri tačnost termometra.
Ovi elektronski su netačni. Imam 3 komada i svaki kaže drugačije 34-38
Nije moguće da čovjek ima 34 ili 35 osim ako je u fazu hlađenja kad putuje na onaj svijet.
Moguće je imati nižu temperaturu, mada ne baš 34 stepena. I ja imam taj problem, meni je normalna temp. ispod leve ruke 35,5 a ispod desne 36. Ne znam zašto postoji ta razlika. U početku sam sumnjala na toplomere: prvo sam merila starim sa živom i mislila da je pokvaren pa sam kupila digitalni ali i on je pokazivao isto, pa kupim novi sa živom, pa najskuplji digitalni... i svi pokazuju vrlo slično.
Posumnjala sam na nižu temperaturu kad sam pre operacije srca počela prosto da gorim, a toplomer je pokazivao samo 37-37,5. Kako nisam smela da imam nikakve upale počela sam vrlo redovno da kontrolišem koliko sam "vruća" a kad sam spomenula svojoj doktorki ona se i nije nešto iznenadila. Izgleda da to i nije tako retka pojava kao što mi mislimo.
S druge strane - na meni je ionako sve nešto čudno i drugačije - pa što da ne bude i temperatura.

Poslednja izmena:

Back