Sluz na stolici

Pookie

Početnik
Poruka
35
Moj problem je sledeci... pocetkom decembra, nakon jednog slavlja i hektolitra piva i pelinkovca, pojavila mi se krv na stolici. Prvi put stolica je bila cvrsta, i u toku tog dana sam imao jos dva krvarenja ali sa prolivastom stolicom... Sutradan sve je prestalo, otisao sam kod dr on je utvrdio da imam imam hemoroide jer sam imao jedan spoljasnji koji je izasao ili sta vec... Medjutim, i pored te dijagnoze, ja sam iz predostroznosti uradio kolonoskopiju u jednoj privatnoj bolnici u Bg-u kod doktora koji je inace bivsi nacelnik gastroenterologije na VMA, i koji je utvrdio da imam blago naglasene, izrazene, unutrasnje hemoroide i neku malu blagu upalu, bez patoloskih promena sluznice itd... Prepisao mi je faktu mast i orvagil tablete 10 dana 2 puta dnevno... Posle pregleda, krvarenja nije bilo sve do juce, stolica ,koja je inace bila redovna, vise nije bila kasasta kao sto je meni pre bila skoro uvek, sa faktu i orvagilom sve je bilo u najboljem redu... Medjutim dva meseca nakon pregleda pocetkom februara, posle prekida dijete, gaziranih sokova, grickalica koje jedem stalno, stolica je ponovo postala kasasta, nije proliv ali nije ni formirana, ali sa jednom razlikom pojavila mi se sluz... Prvi put sam imao proliv koji je bio braon boje i sluzav, pojavio se dva meseca nakon pregleda jednom i vise ne...Posle dve, tri nedelje od prve pojave sluzi, prilikom defekacije imao sam vetrove uz pojavu providne sluzi obojene stolicom u maloj kolicini ali posle probiotika to je momentalno prestalo... Medjutim juce sam imao prvi put posle dva tri meseca, krv na stolici, bez bolova jer su unutrasnji hem. u pitanju, ali sa jednom razlikom! Tri krvave stolice sam imao, mala kol. krvi je u pitanju, ali poslednja treca je bila blago obojena sluz sa svetlom krvlju, gde nakon izbacivanja te sluzi usledila je formirana svetlo zuta stolica bez krvi i sa komadicima hrane koji se vide... Inace radio sam skoro UZ abdomena i sve je ok, iako imam te hemoroide ne pridrzavam se dijete vec jedem sve, alkohol, gazirano, grickalice, slatkisi, a neposredno pre ovog poslednjeg krvarenja i sluzi, jeo sam kisele punjene paprike i salatu sa sircetom...Brine me ta sluz jer je pre nisam imao a ciitam po netu da je simptom kolitisa i krona itd, da li ona moze da bude i posledica unut. hemoroida ili neke bak ili virusne upale? Kolonoskopija bi pokazala da sam imao nesto ozbiljno... Inace imam 24 god..hvala unapred na misljenju i izvinjavam se za dugacak post... :)

Back