Sluskinja

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Da li imate ili ste imali ....sluskinju?

Kod nas se to kaze "zenu za rad u kuci"..

Koja kuva, pere, pegla, sprema, brise....

Ja sam imao oduvek.....Neke su bile dobre, neke nisu, neka su krale, neke su bile strije, neke mladje, neke su bile cak i vredne....

Sada sto imam jednu mladu i glupu - to nije normalno.

Ne zna ni da krade.

Ali ne izgleda lose.....:per:

Da li imate ili ste imali ....sluskinju?

Kod nas se to kaze "zenu za rad u kuci"..

Koja kuva, pere, pegla, sprema, brise....

Ja sam imao oduvek.....Neke su bile dobre, neke nisu, neka su krale, neke su bile strije, neke mladje, neke su bile cak i vredne....

Sada sto imam jednu mladu i glupu - to nije normalno.

Ne zna ni da krade.

Ali ne izgleda lose.....:per:

Nesto razmisljam da li si otvorio temu da se zezas ili zelis neku ozbiljnu pricu.

Sluskinju klasicnog tipa ( da joj je to glavni posao) ovdje ces rjetko naci, ja sam imala zenu koja mi je cuvala djete i to joj je bio glavni posao, posto je moje djete jedna velika spavalica ona je kada on spava stizala i da pocisti kucu i napravi rucak, da budem iskrena to nije bilo u opisu njenog posla a li ona kaze da joj nije tesko a ja se nesto nisam bunila :D

Nikada nisam primjetila da je nesto ukrala, uvjek sam joj ostavljala para da ima djetetu i sebi da kupi sladoled, kokice ili sta vec kada idu u setnju, ako nestane a jede im se neka odredjena vockica ili slicno iznos koji je trosila je bio vise nego razuman.

E onaj dio o izgledu tu je tebi bolje nego mom suprugu jer sam odabrala zenu pored koje je izgledam kao avion :D cisto da mu slucajno neka glupost ne padne na pamet :D

Back