Slupan službeni džip Tomislava Nikolića

darko darko

Ističe se
Poruka
2.561
Na RTS su izjavili da je pokusao da pretekne autobus koji je skretao desno, i pravio luk da udje u raskrsnicu! Kako kazu kriv je vozac autobusa :eek: samo neznam zbog cega?
Nije mi jasno kako je vozacu autobusa podneta krivicna prijava a vozacu GL samo prekrsajna zbog voznje bez vozacke! Udario je autobus od pozadi i nema sta tu da se prica! Drugo preticao je u raskrsnici, a i vidi se puna linija! I kojom je brzinom isao kada je stigao autobus u naseljenom mestu, mora da je isao bar 3 puta brze od dozvoljene! da je autobus isao 25 km na sat a on 40 steta ne bi bila ni blizu ove ........

dzip_620x0.jpg

BEOGRAD - Blindirani službeni džip predsednika Srbije Tomislava Nikolića „mercedes 500 GL“ slupan je u četvrtak ujutru kada se tokom probne vožnje, posle servisa, sudario sa autobusom na Novom Beogradu, prenose danas beogradski mediji.

Šteta na Nikolićevom džipu, za koji se procenjuje nezvanično da vredi oko milion evra, koji je Srbiji poklonio šeik Abu Dabija je totalna, navode mediji.

Sudar se dogodio kada je radnik iz servisa na Novom Beogradu izvezao džip, ali se posle samo nekoliko minuta sudario sa autobusom.

Kriminolog Zlatko Nikolić smatra da je napravljen bezbednosni propust u slučaju kada je slupan službeni blindirani automobil predsednika Srbije jer, kako kaže, nisu poštovane uobičajne procedure za tu vrstu servisa.

Nikolić je rekao Tanjugu da se u slučaju i servisiranja automobila koje koriste najviši državni zvanični poštuju utvrđene procedure po kojima ispred i iza tog vozila treba da budu druga posebno obeležena vozila.

"Ako hoćete da štitite bilo koju ličnost, pa i predsednika Srbije onda štitite i vozila koja koristi, objekte u kojima boravi...", rekao je Nikolić.

isperd autobusa, autobu je skretao desno, ili hteo, vidi se i puna linija, bila je skica na rts, bas me zacudilo da je prvi put u istoriji prilikom cukanja od pozadi kriv onaj napred? znaci nemoj neko da mi lupeta o zakonu o bezbednosti saobraca da je dobro za bezbednost, dobro je za budzet, a sto se tice bezbednosti, onaj dzip sigurno nije vozio 40 km ma sat, i sigurno je kriv za udarac od pozadi ipred raskrnice na punoj liniji, on je krenuo da pretice pa nije imao mesta, to je problem! desnom stranom ga je stogao velikom brzinom - najverovatnije, to je moje misljenje!

Poslednja izmena:
dajte ljudi koga ovi zajebavaju, pa sa ovakvim uvidjajima svako od nas je ugrzen, udario autobus sa dzipom i bacio ga na ogradu, a nije utvrdjeno da je prekoracio brzinu od 40 km na sat, i opet kriv sto je dobio udarac od pozadi, i sta je trazio da pretice u raskrsnici na punoj liniji, pa ja nikad nevidim motor u retrovizoru ako mi se priblizava preko 120, nikad, covek ce da najebe ni kriv ni duzan!
da sam ja udario autobus od pozadi automatski bi bio kriv .....
http://www.vaseljenska.com/vesti-dana/kako-je-slupan-predsednikov-dzip/
Београд – Возач аутобуса Давор Делић (41) изазвао је саобраћајну несрећу у којој је слупан џип председника Србије Томислава Николића, утврђено је полицијским увиђајем. Како „Новости“ сазнају, против њега ће бити поднета кривична пријава због угрожавања јавног саобраћаја. Раднику „Мерцедеса“ Марку Ивичићу (30), који је тестирао аутомобил, следује прекршајна пријава, јер му је возачка дозвола истекла.

Према првим проценама, укупна штета на оба возила је око 1.000.000 динара. Ипак, много више забрињава нови пропуст људи који брину о безбедности председника.

Како смо незванично сазнали, „саобраћајка“ од пре два дана догодила се у тренутку када је аутобус приватног превозника скретао ка паркингу „Мерцедеса“. Он је кренуо у развоз запослених у овој фирми и налазио се у Улици Ђорђа Станојевића.

„Делић је ишао у смеру ка Омладинских бригада и кретао се крајњом десном траком. Да би лакше скренуо, прешао је у средњу траку и ухватио шири лук“, рекли су нам извори блиски полицији.

„Тада је наишао блиндирани „мерцедес-брабус 500 гл“ који га је ударио у задњи део. Утврђено је да нико од њих није возио под дејством алкохола, али због непрописног скретања кривица пада на возача аутобуса. Постоји могућност да је Ивичић, возећи џип, прекорачио брзину, али то још није утврђено.“

Услед судара, аутобус је изгубио контролу, окренуо се и ударио у ограду. Џип је остао на улици, али видно оштећен. У „Мерцедесу“ нико није желео да коментарише овај инцидент, јер како су нам рекли, „дискреција свих клијената је загарантована“. Ипак, нови пропуст људи који обезбеђују председника је, кажу стручњаци, забрињавајући.

Па немаш проверену информацију да би могао да донесеш закључак ко је крив и кога терете јер медији износе опречне информације. Те крив је возач буса њему иде кривична овом што је возио џип иде прекршајна јер му је истекла возачка, те крив је возач џипа возио је 200 није крив возач буса и тако у круг. Криви су ту многи пре свега онај ко је задужен за ауто, па сервис у ком овај ''тест возач'' ради, па возач па тек онда можда овај из буса.

Cuj,bacio autobus na ogradu!
Pa kojojm je taj brzinom isao kad je "bacio" autobus koji je tezi x puta.
Opet politicarska mucka i neko ko nije kriv je okrivljen jer da je vozac dzipa vozio normalnom brzinom on bi ukocio i sacekao da vozac autobusa skrene ali poisto se zaukao nije mogao da ukoci i opalio ga je odnazad. U ovom slucaju bi vozac autobusa trebao da plati kaznu jer je napravio prekrsaj u voznji a vozac dzipa je kriv sto ga je udario i nije prilagodio brzinu uslovima saobracaja.

Cuj,bacio autobus na ogradu!
Pa kojojm je taj brzinom isao kad je "bacio" autobus koji je tezi x puta.
Opet politicarska mucka i neko ko nije kriv je okrivljen jer da je vozac dzipa vozio normalnom brzinom on bi ukocio i sacekao da vozac autobusa skrene ali poisto se zaukao nije mogao da ukoci i opalio ga je odnazad. U ovom slucaju bi vozac autobusa trebao da plati kaznu jer je napravio prekrsaj u voznji a vozac dzipa je kriv sto ga je udario i nije prilagodio brzinu uslovima saobracaja.
dule pise u tekstu, probacu da nadjem sliku, samo budaletina moze da kaze da je vozio propisnom brzinom!
citiram iz rst
Услед судара, аутобус је изгубио контролу, окренуо се и ударио у ограду.
gledaj dole gde je bio dzip na uvidjaju a gde autobus!

Poslednja izmena:
Што није бог зна шта блиндиран? Ако је тачно да је возио 200 како тврде неки медији онда је ово смешна штета.

pa to jeste pitanje svih pitanja koliko je išao, koliko sam ja gledao na tv-u to su ojačana/otežana vozila sa pojačanim agregatima i naravno kočnicama itd tako da zaustaviti tenk od šest tona pri brzini od 200 na sat predstavlja ozbiljan zadatak, ao je išao 40km/h ne vidim problem. Sila raste sa kvadratom brzine tako da razlika između 200km/h I 40km/h čine dvasetet pet puta veću silu.....

Он је њега сашио директ од позади, а не како неки медији рекоше са стране. Бар тако изгледа на основу штете. По некој логици крив је возач џипа никако возач буса.

I ja tako mislim. Kad udari neko nekog na ovaj nacin uvek je kriv onaj odpozadi jer nije drzao dovoljno rastojanje.

ma da mi udari tako dok su mi deca u kolima i da ja budem kriv, sta bi trebao da mu radim?! Ako je specijalno vozilo trebao je da koristi rotaciju, a nije koristio rotaciju, nije ni vozac koristio vozlio namenski, tako da podleze onom clanu za lazno koriscenje rotacije, prema tome ima jos preksaja! Mora da je mrecedes servis izdvojio budzet za srpske precice!

Back