Sluh

limunada

Buduća legenda
Poruka
38.250
Ležim sad u krevetu pored otvorenog prozora i cujem napolju cvrcanje cvrcaka.
Zapravo cujem samo na desno uho.Kad zatvorim desno,na lijevo ne cujem taj zvuk.
Ali cujem sve ostale zvuke.
Sad sam se zabrinula da li to znaci da gubim sluh na lijevo uho,iako nikad nisam imala problema sa sluhom koliko znam.
Da li je moguce da se neki zvukovi čuju,a neki ne?

Sad sam se zabrinula da li to znaci da gubim sluh na lijevo uho,iako nikad nisam imala problema sa sluhom koliko znam.
Апсолутно. Треба под хитно да то провериш. Стицајем околности моја супруга је баш специјалиста за то. Бави се испитивањем слуха, одабиром апарата и подешавањем истих за слух пацијента јер ако се запусти, почиње да слаби прогресивно и повлачи и другомуво. Пре тога на преглед да се испита узрок а потом, ако је већ дошло до оштећења, обавезно апарат.
Ако будеш имала питања, пиши па да консултујем супругу.

Апсолутно. Треба под хитно да то провериш. Стицајем околности моја супруга је баш специјалиста за то. Бави се испитивањем слуха, одабиром апарата и подешавањем истих за слух пацијента јер ако се запусти, почиње да слаби прогресивно и повлачи и другомуво. Пре тога на преглед да се испита узрок а потом, ако је већ дошло до оштећења, обавезно апарат.
Ако будеш имала питања, пиши па да консултујем супругу.
Hvala na odgovoru.Sad sam se bas ozbiljno zabrinula.🙂
Nikad mi ne bi palo na um da ne cujem dobro,da ne eksperimentisah ovo sa cvrcima.
Druge zvukove spolja isto cujem na oba uha.
Moracu otici na kontrolu.

Hvala na odgovoru.Sad sam se bas ozbiljno zabrinula.🙂
Nikad mi ne bi palo na um da ne cujem dobro,da ne eksperimentisah ovo sa cvrcima.
Druge zvukove spolja isto cujem na oba uha.
Moracu otici na kontrolu.
Може бити банална ствар. Ја сам пре пола године испирао уши и био сам шокиран. Управо ми је супруга рекла да то урадим после регледа ушију. Много волим музику и после испирања поново сам уживао у неким детаљима које више нисам чуо.

Sad sam isprobala sva ova zvona na telefonu,na skoro najmanjoj jacini i cujem ih isto na oba uha.
Samo cvrcanje ne cujem.🙂
Не чујеш одређени део фреквентног спектра које чује људско ухо. Идеалан је од 20Hz до 20kHz. Мало ко то испуњава после неке 35 године. Има ту идевијације да ти у том спектру ослаби самоједан део па не чујеш. То може бити и последица неке не лечене прехладе при којој је еустахијева труба оштећена тако да ти је ослабио један део спектра.

Не чујеш одређени део фреквентног спектра које чује људско ухо. Идеалан је од 20Hz до 20kHz. Мало ко то испуњава после неке 35 године. Има ту идевијације да ти у том спектру ослаби самоједан део па не чујеш. То може бити и последица неке не лечене прехладе при којој је еустахијева труба оштећена тако да ти је ослабио један део спектра.
E,dobro je...imam vise od 35.
A mozda moze biti posljedica prelezanog gripa.
Prije nekoliko godina nakon prelezanog gripa mi se javilo zujanje u usima.Cula sam ga samo kad je apsolutna tisina.Trajalo je mozda par mjeseci i srecom prestalo samo od sebe.
Moja majka inace,ima problem sa sluhom.
Zapravo ne cuje nikako i nosi aparat,a ima i to zujanje u usima.Njoj su rekli da je to zbog okostavanja srednjeg uha,pa se prepadoh da nisam i ja to naslijedila.
Mada se to njoj javilo u kasnijim godinama od mojih.

koliko imate godina? ja u levom imam gubitak oko 40% na niske frekvencije. kod vas je obrnuto,imate gubitak na visoke frekvencije.

Meni je pronadjena skleroza iza levog uha.Slabo cujem a buka mi smeta.Leka nema a slusni aparat 1000 evra
На жалост, дигитални вишеканални апарати су скупи. Такође, на жалост, без њих само ће се погоршати слух.

Moguće je da je u pitanju oslabljen sluh ( senzorineuralni ) gde se gube najpre visoke frekvencije , međutim ništa bez pregleda ORL:

Na jedno uho 65 DB na drugo 75 DB ( ima li prava preko fonda, nezaposlena trenutno ...zadnji put radila je u firmi na kratko gde su je ismevali zbog toga sto ne cuje - cisti mobing...u suzama se vracala s posla)...nesto su kazu menjali vezano za dobijanje pomagala

Back