СЛУЧАЈ ВЕСНЕ ТОМИЋ НИШТА НЕ ДУГУЈЕ А ПРЕТИ ЈОЈ ПРИНУДНО ИСЕЉЕЊЕ

Не бре. Инвеститор уредно продао госпођи стан, а она није отишла у катастар па јој ђаво крив.

Сад бележник јавни сам сређује у катастру, јер су овакви грађани као Весна Томић изузетно неодговорни.

Е сад...не знајући да се и даље води на њу стан, инвеститорка је на трећој страни направила дугове. А повериоци хоће своју лову. И како да наплате...па провере у катастру шта ова има од имовине. И има тај стан. Супер. Ред је да повериоци добију свој новац. Замисли да теби неко дугује ноавц? Шта би радио? Окренуо би и небо и земљу да свој новац добијеш, који си поштено зарадио. И сви остали исто. Лепо проверили у катастар, ова има некретнине, и наплатиће се од некретнине. А Весна Томић исто може да тражи паре од инвеститорке, па нека тражи. И она ће можда од неке некретнине да се наплати, кад се ова прода.
Mozes reci da je ona neodgovorna i verovatno jeste, ali bilo je slucajeva da osoba proda stan i pre nego se stan prevede, jer procedura nije trenutna, uzme kredit od par desetina hiljada evra, koristeci stan kao zalog.
Prodala stan, uzela kredit, a novi vlasnik moze da vraca kredit ili preda stan. :confused:
Ne znam sta je bio epilog tog dogodjaja.

Stan/garaža se može upisati u katastar od momenta dobijanja dozvole za izgradnju zgrade. Ja sam stan kupio i upisao u katastar još dok su izvođeni pripremni radovi na gradilištu. Za upis stana u izgradnji potreban je kupoprodajni ugovor, potvrda o plaćanju sa izvodima iz banke o prenosu sredstava, dozvola za izgradnju zgrade i još neki papiri.
Nakon godinu dana zgrada je završena, svi vlasnici su se uselili a samo je nekoliko vlasnika upisalo vlasništvo u kastar. Neznanje ili nemar ili oboje zajedno.

Stan/garaža se može upisati u katastar od momenta dobijanja dozvole za izgradnju zgrade. Ja sam stan kupio i upisao u katastar još dok su izvođeni pripremni radovi na gradilištu. Za upis stana u izgradnji potreban je kupoprodajni ugovor, potvrda o plaćanju sa izvodima iz banke o prenosu sredstava, dozvola za izgradnju zgrade i još neki papiri.
Nakon godinu dana zgrada je završena, svi vlasnici su se uselili a samo je nekoliko vlasnika upisalo vlasništvo u kastar. Neznanje ili nemar ili oboje zajedno.

Нотар када овери овери купородају онога момента шаље допис у катастар да упише забелећбу продјае.

Та забалежба иако није још уписан нови власник законски спречава другога нотара или истога да нотаризује нову куповину хипотеку .....

Нотар није по куповини послао податак катастру па забележба забране даљега промена тије постојала.

нотар је у случају Томиц намерно направио прекрсај .....

Незнање и немар ... односно необавештавање је одлика прочлих времена ..

Данс је власница и власник самим чином нотаризације заштићена заштићен ...међутим нотари овако тестирају систем...

Да виде да ли ће пракса који су деценијама радили правећи проблеме грађанима без заштите опет почети...

Да је некретнину норазовао неки желавац или нека уснија ботоксована сигурно се нотар не би усудио ...

Не зато што ћелавац или уснија знају или маре ... већ зато што би последице по нотара биле

запаљена кола ... мимимум

Back