Slučaj Troicki

Da li je kazna Viktoru Troickom pravedna?

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

The Life Architect

Aktivan član
Poruka
1.404
Ноле бесан због Троицког и Чилића

Очекујући да ће на конференцији после меча у коме је савладао Федерера новинари бити заинтересовани за његов коментар о кажњавању Виктора Троицког, Новак Ђоковић се унапред припремио и жестоко оптужио представнике Светске антидопинг агенције за непрофесионализам. "Ја им више ништа не верујем. Не верујем у њихову причу. Немам поверења у представнике Ваде и ИДТМ-а", рекао је очигледно разочарани Ђоковић.

Новак Ђоковић је у врло дугом излагању коментарисао одлуке Светске антидопинг агенције и назвао их бесмисленим.

Троицки је добио једногодишњу суспензију јер се није одазвао на допинг тест, иако је на дан када је позван добио уверавање од представника Ваде да може да га помери за следећи дан, уз уредну молбу, док је Чилић ван тениса провео скоро пола године због наводног позитивног налаза, за који се накнадно испоставило да је био потпуно исправан. Нико од представника Антидопинг агенције због тога није сносио последице, а ево како је све то прокоментарисао Новак Ђоковић:

"Спремио сам податке на време, јер сам знао да ћете ме то питати. Пре свега, Виктор ми је добар друг. Знам га од када сам имао осам година. Причао сам и с њим и с његовим агентом и пажљиво сам пратио све што се збивало у последњих пет месеци.

Ово су лоше вести за њега, али и за мене и за све који су блиски с њим. Али не само за нас. Ово потврђује да систем који спроводи Вада не функционише. Зашто то кажем? Као тениски професионалац, знам да је мој посао да играм, познајем и поштујем правила свог спорта.

Али када се деси да сте случајно изабрани да дате узорак крви или урина, представници Ваде који су на турниру требало би да вам буду на располагању за сва објашњења, да вам протумаче правила, и да вам објасне колико тешке последице можете да сносите ако пропустите тест. У овом случају представница Ваде то није учинила.

Прво и основно, Виктор није био позитиван на било коју забрањену супстанцу. Не желим да кажем да његова кривица не постоји, али му је тога дана било лоше, већ је то пријавио и замолио да крв дâ следећег дана. Није желео ништа да сакрије, једноставно му није било добро.

Она му није јасно представила последице које би могао да сноси уколико не дâ узорак. Напротив, рекла му је да треба да напише извештај и да ће све бити у реду. Због њеног немара и њеног непрофесионализма он је искључен са АТП тура на годину дана.

Због тога што се њему сада десило ја, као професионалац, бићу сада нервозан када будем одабран за тестирање. Чуо сам и Ендија Марија, који је најавио да ће тражити да независна лабораторија паралелно обрађује исти узорак који он буде давао Вади и ИДТМ-у. Мислим да то довољно говори.

Ја им више ништа не верујем. Не верујем у њихову причу. Немам поверења у представнике Ваде и ИДТМ-а, јер би сутра они могли, због свог немара, непрофесионализма и неспособности да објасне правила на прави начин, да затуре или побркају резултате теста које им дајем, или нешто још горе.

Комплетна процедура са судским процесом усемерена је против играча и његових права. Не знам колико сте упознати са процедуром, али када вас оптуже, дужни сте да одете на суд који је смештен у Лондону. Тај суд зове се Антидопинг трибунал и директно га финансирају ИДТМ и Вада. Независно од тога какве су околности, довољно је погледати историјат тог суда - никад се није десило да играч добије спор на том суду.

Зато је извесно да ћете у најмању руку изгубити време, као што смо видели у случају Марина Чилића. Причао сам с њим прошле недеље. На крају се испоставило да му заправо нису нашли забрањену супстанцу у крви. И шта се онда догодило? Ко ће сносити одговорност због тога? Чија је кривица што је момак изгубио четири-пет месеци свог живота, каријере, новца, АТП бодова, свега? То је његов посао, његов живот. Ко ће одговарати због тога.
Виктор неће моћи да игра до јула следеће године, а ова госпођа, која је тог дана била представник Ваде на турниру, сутра ће се мирно вратити на свој посао. И нико због тога неће одговарати, а само ће он сносити последице. Зашто?

Не знам да ли сте прочитали званично саопштење ЦАС-а у Лозани, којем се Виктор жалио на пресуду, у којем трибунал објашњава да је у питању велики неспоразум. Да вам не бих причао напамет, прочитаћу вам шта пише у саопштењу: Трибунал у Лозани каже да прописи нису добри, јер би представник Ваде морао да буде обавезан да се у оваквим случајевима обрати представнику АТП. Трибунал предлаже промену прописа.

После оваквог саопштења и целе ове ситуације, само играч сноси последице. АТП, који би требало да буде удружење тениских професионалаца и који би по логици требало да као управно тело стане иза играча, неће ни одговорити на ово саопштења и неће учинити ништа за Виктора.

Виктор је остао потпуно сâм. Чилић је био у истој ситуацији, ко зна кога сутра чека иста судбина, и све то због немара и непрофесионалности представника Ваде, тих такозваних професионалаца. За мене је то један од примера ствари које под хитно треба да се промене у тенису.

После овога ја у њих, њихове прописе и њихову процедуру немам ни најмање поверења, и због своје емотивне повезаности, јер Виктора знам од када смо били дечаци, али и зато што сам пратио све што се догађало у овом случају.

И то је то. То је моја изјава. Жао ми је што оволико траје, али морао сам то да кажем, не само због њега, већ због свих играча, због самог спорта. Ово је бесмислено."

http://www.rts.rs/page/sport/ci/story/33/Тенис/1437386/Ноле+бесан+због+Троицког+и+Чилића.html

A ako neko nije u potpunosti upoznat sa ovom ˇteniskomˇ pričom, da se podsetimo:

SKANDAL: Viktor Troicki suspendovan na 18 meseci!
http://www.kurir-info.rs/skandal-viktor-troicki-suspendovan-na-18-meseci-clanak-909125

Novi doping skandal u tenisu: Marin Čilić suspendovan na devet meseci
http://sport.blic.rs/Tenis/239888/N...enisu-Marin-Cilic-suspendovan-na-devet-meseci

Umanjena mu kazna: Marin Čilić se vraća tenisu
http://www.svet.rs/sport/umanjena-kazna-zbog-dopinga-cilic-se-vraca-tenisu

PREOKRET: Čilić nije dopingovan, suspendovan nepostojećim nalazom
http://www.kurir-info.rs/preokret-c...spendovan-nepostojecim-nalazom-clanak-1072399

A epilog sa Viktorom je:

Viktor: Kraj sna o vrhunskom tenisu

Srpski teniser Viktor Troicki rekao je da odluka Suda za sportsku arbitražu predstavlja kraj njegovih snova o vrhunskom tenisu.

Sud za sportsku arbitražu smanjio je Troickom suspenziju sa 18 na 12 meseci, što znači da će se Viktor vratiti na teren sledećeg jula.

On je izdao saopštenje povodom ove odluke, rekavši da će suspenzija uticati na njegovu dalju karijeru.

"Nadao sam se da će najteži period u mojoj karijeri i životu biti gotov, i stvarno sam verovao sudijama koje sam upoznao u Lozani. Imao sam osećaj da traže stvarnu istinu i da su je pronašli tokom saslušanja. Sada ova odluka predastavlja kraj mojih snova da budem vrhunski teniser, da stižem do finala na ATP turnirima i da se borim protiv najboljih na svetu. Radio sam ceo život za to, a onda mi je sve to oduzeto tokom jednog popodneva od doktora koga nisam ni poznavao.

Što se tiče odluke Suda, mogu samo da kažem da su oni ljudi i da nisu imali hrabrosti da se suprotstave ITF-u i oslobode me optužbi, i tako njih stave u nezgodnu situaciju. Siguran sam da se zbog toga osećaju loše, ali na kraju, svi će oni, uključujući i doktorku Gorodilovu, sutra otići na posao, a ja neću. To je ono što ostaje od ovog slučaja.

Hvala svima koji su me podržavali do sad, Janku, Novaku, mojoj porodici, mom timu i svakom ko iskreno veruje da sam nevin, neću im to zaboraviti. Hvala i novinarima takođe, nisam očekivao toliko podrške koliko sam dobio. Lako je pričati loše i praviti naslove o igraču koji je suspendova, vi to niste uradili.

Nemam ideju šta sada da radim i gde da idem. Nadam se da ću nekako uspeti da se vratim", stoji u saopštenju Viktora Troickog.

Troicki je Sudu u Lozani uputio žalbu povodom suspenzije Međunarodne teniske federacije (ITF) zbog kršenja antidoping pravila, ali ona nije do kraja usvojena, već je kazna samo smanjena.

I Sud u Lozani izdao je potvrdu te informacije na svom zvaničnom saopštenju, a kompletno saopštenje pročltajte ovde.

Lošu vest prvi je nagovestio Janko Tipsarević, koji se oglasio na svom Tviter profilu: "SRAM VAS BILO!!!!!!SRAM VAS BILO BRE!!!!" .

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović izjavio je za B92 da je izuzetno razočaran odlukom Suda u Lozani da ne oslobodi Troickog.

Troicki je suspendovan 25. jula ove godine jer na turniru u Monte Karlu nije dao traženi uzorak krvi.

Saslušanje pred Sudom u Lozani imao je devetog oktobra, a nepun mesec kasnije doneta je i konačna odluka.

Troicki je rekao da mu nikada nije bilo teže u životu nego kada je gledao polufinale Dejvis kupa Srbija - Kanada, a ITF mu je zabranio ulazak u Kombank Arenu.

Podsetimo, Sud u Lozani smanjio je kaznu zbog dopinga hrvatskom teniseru Marinu Čiliću sa devet na četiri meseca.

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2013&mm=11&dd=05&nav_id=773869

Poslednja izmena:
Povod za otvaranje teme na ovom podforumu je, bar što se tiče mene, sasvim jasan. Ali, ako nekome nije, rećiću samo svoje mišljenje o svemu ovome, koje će se, siguran sam, podudarati sa mnogim drugim.

Ovo je apsolutno jedna velika ali velika katastrofa koja je zadesila trenutno naš najtrofejniji i sasvim zasluženo najpopularniji sport. I zaista je, ako pažljivo pročitate ove linkove, mada to uopšte nije ni potrebno, već samo ako pročitate naslove, koji idu redom: ˇTroicki suspendovan na 18 meseci jer nije uradio doping testˇ, ˇČilić suspendovan na 9 meseci zbog dopingaˇ, ˇČiliću smanjena kazna na 3 mesecaˇ, ˇTroickom smanjena kazna na 12 meseciˇ, mislim da je već pola stvari objašnjeno.

Ja stvarno, iskreno, nemam ništa ni protiv Čilića, koji je dobar teniser i koji možda zaista, kako se sada plasiraju priče, nakon njegovog oslobođenja, i nije bio nikada pozitivan na doping. Ali simptomatična je jedna stvar, koja postavlja odmah pitanje da li bi ovakav epilog i situacija oko Troickog i Čilića bila takva da su suprotne nacionalnosti, odnosno da je Viktor Hrvat a Marin Srbin?

I pre svega, da li postoji ikakva logika, zdrav razum u tome da jednom teniseru suspenzija bude godinu i po dana, a da razlog bude zato što nije dao krv jer se nije osećao dobro, a usput mu doktorka na to rekla da nema veze i da samo potpiše i da će sve biti u redu, ako on da odmah sutra potom krv, što je i učinio, a da drugom teniseru bude određena suspenzija DUPLO MANJA zbog dokazanog DOPINGA, bar u prvi mah, dakle, testiranja i pronalaska nedozvoljene supstance koju je on pod pretpostavkom uzeo radi poboljšanja svojih performansi i teniskih mogućnosti??!

Pa gde je sada ta doktorka, gde je taj dokument koji je Viktor potpisao uz garant da će sve biti u redu, gde su rezultati testa koji su sutradan urađeni?!?

Ono što je sigurno, je da ovo ne sme ostati na ovome. Jer, može se istrpeti to da Srbe šikaniraju i maltretiraju, ali dotaći Srpske sportiste, najveći ponos ove nacije, koji su nas u svetu prikazali u najlepšem mogućem svetlu, to svakako ne treba proći bez protesta, bez pubune. Jer Srpski sportisti su uvek bili ljudi koji su davali maksimum i celi život ulagali, kao i svaki drugi sportisti uostalom, u to čime se bave. Ali za razliku od drugih, Srbi su trenirali i izrastali u velike sportiste u najtežim mogućim uslovima.

Da Srbija zaista jeste država, sada bih napisao da bi Vlada Srbije, podređena i posvećena svom narodu i sportistima, morala uputiti najoštriji protest ITF-u, ATP-u, čelnicima svetskog tenisa uopšte i zahtevati nastavak ovog postupka i odlazak na Sud, bilo šta, ali učiniti sve što je u njenoj moći da se Troickom drastično smanji ili potpuno ukine kazna, a bodovi vrate, jer za ono što je on ˇuradioˇ, da je pravde, ne bi bilo nikakve kazne, sem možda novčane. Ali, uzalud priča, Vučko je podređen samo Angeli...

Šta Vi mislite o ovome, da li postoji način za rešenje ove situacije i kakvo je Vaše mišljenje o ˇkriviciˇ Viktora Troickog?

Morao je da da krv, nije dao krv, do sutra je sto stvari moglo da mu ispari iz organizma - da bi se očuvao kredibilitet sporta uopšte kazna je morala biti.
Oni ni ne uzimaju mnogo krvi za te testove, vrlo malo, neki minimum za testiranje, ko je radio testove u institutu za transfuziju krvi zna koja je to količina i to je mizerno, to da mu nije bilo dobro ne stoji.
Doktorka koja mu je rekla to što mu je rekla je napravila grešku, s tim što taj momenat sumnje ostaje jer nije mu bio prvi već sto prvi put da daje krv i dobro je upućen u to da mogu i u 3 ujutro da mu banu da ga testiraju i da je poenta tih testova njihova iznenadnost jer kad bi svako mogao da bira kada će da da to ne bi imalo smisla, takođe kao sportista mogao je da izdrži tih 30 sekundi procesa pa makar i da mu nije bilo dobro - ergo sam je kriv za svoju situaciju, samo je pitanje jel ispao glup ili se dopingovao.

Morao je da da krv, nije dao krv, do sutra je sto stvari moglo da mu ispari iz organizma - da bi se očuvao kredibilitet sporta uopšte kazna je morala biti.
Oni ni ne uzimaju mnogo krvi za te testove, vrlo malo, neki minimum za testiranje, ko je radio testove u institutu za transfuziju krvi zna koja je to količina i to je mizerno, to da mu nije bilo dobro ne stoji.
Doktorka koja mu je rekla to što mu je rekla je napravila grešku, s tim što taj momenat sumnje ostaje jer nije mu bio prvi već sto prvi put da daje krv i dobro je upućen u to da mogu i u 3 ujutro da mu banu da ga testiraju i da je poenta tih testova njihova iznenadnost jer kad bi svako mogao da bira kada će da da to ne bi imalo smisla, takođe kao sportista mogao je da izdrži tih 30 sekundi procesa pa makar i da mu nije bilo dobro - ergo sam je kriv za svoju situaciju, samo je pitanje jel ispao glup ili se dopingovao.
Ok, morao je da da krv. Ali onda suspenzija 3 meseca, baš kao Čiliću. Ili velika novčana kazna. Ali da mu urade nešto što mu bukvalno uništi i mogu slobodno reći završi ozbiljniju karijeru, oduzme sve bodove, tako da od jula 2014. on krene sa 28 godina kao amater?

Mislim da bi to bila strašno okrutna kazna i da je bio optužen za pokušaj ubistva ili silovanja te doktorke. A ne za to što je dečko odbio dati krv. Usput, dogovorivši se da će dati sutra i ne znajući apsolutno ništa o tome kakve bi ga posledice mogle zadesiti.

Znači, i da se dopingovao čak, 3 meseca maksimum. Sve iznad je pristrasno i potpuno stravično.

Најтрофејнији спорт. :dash:
Ебо кошарку и ватерполо.
То је завера против спорцке нације.
Novak Đoković je više od dve godine bio prvi teniser sveta, a ove godine će završiti kao drugi, a vrlo verovatno prve mesece sledeće završiti kao ponovo prvi.

Rekao sam trenutno. A trenutno su košarkaši i vaterpolisti u blatu i apsolutno ničemu ne doprinose u sportu.

Ono što je vrlo čudno je to, kako to da Srbin uvek na kraju ispadne grbav?!

Da li biste mogli zamisliti situaciju u kojoj je Hrvat na ovoj poziciji u kojoj je sad Viktor, a da je Srbin spašen i pomilovan kao što je to učinjeno s Marinom?

Ne, to se nikad ne dešava. I Viktor treba biti srećan što mu nisu dali kaznu od 12 meseci zatvora, s ozbirom na odnos prema jednoj od najvećih teniskih nacija na svetu. I svo ovo dešavanje pred veliko finale Dejvis Kupa u kome će zahvaljujući ITF-u Srbija ući znatno oslabljena baca dodatnu veliku sumnju i političku konotaciju na ovo. Da li bi svet podneo da Srbija ponovo bude izabrana za najbolju tenisku reprezentaciju sveta?

A, to što je Viktor čovek koji je Srbiji doneo titulu i odlučujući poen i time ušao u tenisku istoriju u finalu 2010., tek baca dodatnu sramotu, o odnosu ITF-a prema šampionu.

Ok, morao je da da krv. Ali onda suspenzija 3 meseca, baš kao Čiliću. Ili velika novčana kazna. Ali da mu urade nešto što mu bukvalno uništi i mogu slobodno reći završi ozbiljniju karijeru, oduzme sve bodove, tako da od jula 2014. on krene sa 28 godina kao amater?

Mislim da bi to bila strašno okrutna kazna i da je bio optužen za pokušaj ubistva ili silovanja te doktorke. A ne za to što je dečko odbio dati krv. Usput, dogovorivši se da će dati sutra i ne znajući apsolutno ništa o tome kakve bi ga posledice mogle zadesiti.

Znači, i da se dopingovao čak, 3 meseca maksimum. Sve iznad je pristrasno i potpuno stravično.

Da se dopingovao 3 decenije bi trebalo da dobije jer je doping ono što fundamentalno podriva ideju sporta i gubi se smisao svega. Nema preoštre kazne za doping.
Ako se nije dopingovao ispao je glup i to je to, ako nije milion puta u javnosti podvučeno da oni moraju dati krv istog momenta kad im se zatraži, ko zna koliko puta im je lično izričito naglašeno da to mora tako biti, on je morao da se pravi pametan i da traži dan odlaganja. Takva situacija jeste sumnjiva po sebi i ako je bio dopingovan mi nikad nećemo saznati. Doktorka koja je u priči nije rekla da mu se neće ništa desiti ako ne da krv već je rekla "Mislim tj. trebalo bi da ne bude posledica." Viktor je dakle bio dužan da proveri u svakom slučaju postoje li posledice (a postoje naravno i on je to znao i pre toga), doktorka nije pravni stručnjak i nije dužna da bude upoznata sa pravilima ATP, kao što rekoh, osnova tih testova, njihov smisao počiva na tom faktoru iznenađenja koji je Viktor hteo da obesmisli i zbog čega je kažnjen. On nije kažnjen zbog dopinga već zbog zaobilaženja pravila i tu je pogrešio on koji god da je razlog u pitanju.

Kazna mu nije toliko drastična, on održavanjem treninga i radom na slabim tačkama igre može posle novog početka u roku od nekoliko meseci da bude konkurentan, da uđe u top 50 najmanje, ali kako se čini, on će da batali sve i tu mu niko nije kriv osim njega samog, da je pola sportiste što bi trebalo da bude ne bi pričao ove gluposti. 12 meseci nije 12 godina.

NEVIĐENI SKANDAL: Zabranili ulaz maskoti u Arenu, mislili da je Troicki!

Maskoti reprezentacije Srbije zabranjen je ulazak u "Arenu", jer čelnici ITF-a strahuju da bi na taj način suspendovani srpski reprezentativac mogao da uđe u dvoranu

Teniska-maskota-Viktor-Troicki.jpg
Foto: MNpress, AP/Tanjug
Čelnici svetske teniske federacije ITF zabranili su ulaz maskoti srpske reprezentacije u “Arenu” zbog straha da se na taj način ne prošvercuje Viktor Troicki!

Srpskom teniseru zabranjeno je da prisustvuje finalu Dejvis kupa između Srbije i Češke zbog suspenzije koja ističe sredinom 2014. godine.
Srpski teniser nedavno je izjavio da će se obući u odelo maskote reprezentacije Srbije, što su čelnici ITF-a ozbiljno shvatili pa nisu dozvolili ni “orlu” da uđe u dvoranu!
S druge strane, međunarodna teniska federacija demantovala je da je maskoti Srbije zabranjen ulaz u “Arenu”.
- Nema takve zabrane - rekao je zvaničnik ITF-a za RTS.
Telegrafov reporter iz “Arene” za sada nije uočio maskotu Srbije u prepunoj dvorani.

buahaha

NEVIĐENI SKANDAL: Zabranili ulaz maskoti u Arenu, mislili da je Troicki!

Maskoti reprezentacije Srbije zabranjen je ulazak u "Arenu", jer čelnici ITF-a strahuju da bi na taj način suspendovani srpski reprezentativac mogao da uđe u dvoranu

Teniska-maskota-Viktor-Troicki.jpg
Foto: MNpress, AP/Tanjug
Čelnici svetske teniske federacije ITF zabranili su ulaz maskoti srpske reprezentacije u “Arenu” zbog straha da se na taj način ne prošvercuje Viktor Troicki!

Srpskom teniseru zabranjeno je da prisustvuje finalu Dejvis kupa između Srbije i Češke zbog suspenzije koja ističe sredinom 2014. godine.
Srpski teniser nedavno je izjavio da će se obući u odelo maskote reprezentacije Srbije, što su čelnici ITF-a ozbiljno shvatili pa nisu dozvolili ni “orlu” da uđe u dvoranu!
S druge strane, međunarodna teniska federacija demantovala je da je maskoti Srbije zabranjen ulaz u “Arenu”.
- Nema takve zabrane - rekao je zvaničnik ITF-a za RTS.
Telegrafov reporter iz “Arene” za sada nije uočio maskotu Srbije u prepunoj dvorani.

buahaha
Vristim :rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

Ko je jednoj sportskoj medjunarodnoj organizaciji dao ovlascenje da svojim naredbama OGRANICAVA SLOBODU KRETANJA GRADJANINA REPUBLIKE SRBIJE na pojedinim delovima Republike Srbije? Konkretno mislim na zabranu Troicki Viktoru da udje u sportsku halu Arenu i poput svakog gradjanina Srbije gleda sportski dogadjaj. Jedno je ako ITF kazni tenisera zbog ovoga ili onoga po pravilima organizacije, a nesto sasvim drugo ako svojim pravilima ili odlukama zadire u osnovna ljudska prava i pritom trazi od organa jedne suverene drzave da u krsenju tih prava ucestvuje izvrsavajuci takve zahteve.Sta je sledece, zabranice mu da trenira tenis u skolskom dvoristu?

Poslednja izmena:
Iskreno, prvo sam se ismejavao i isčuđavao na ovu ˇodlukuˇ ITF-a, inače organizacije koja bi trebala poštovati i uvek štititi tenisere na prvom mestu, a onda svoje interese, novce i zadnjice, ali brate, kad malo bolje razmislim, pa pogledaj se oko sebe. Na našoj vlasti diktatori pod maskama velikih heroja i spasilaca Srbije, u svetu na vlasti kriminalci, silovatelji, pedofili, psihopate, ubice, a kad pogledaš slučaj Troickog, samo jedan karakterističan u današnjem svetu kada se neoprezan i naivan, ali dobrodušan čovek oklizne, a svi oko njega krenu da ga šutiraju kako ne bi slučajno više ikad ustao, prvo mu unište karijeru, pa ga ostavi ona fuksa, pa ga svedu na nivo amatera, i na kraju krše elementarna ljudska prava, i dovedu ga u stanje nervnog rastrojstva jer mu se bukvalno sve u životu što je gradio raspalo za par meseci, kako bi drugi prigrabili svoje šanse za uspeh i svoj interes... pa šta bi me ovo moglo čuditi?!

Zar nije sve ovo toliko karakterestična situacija danas, posebno kad su Srbi u pitanju?

Znači, Viktor ne sme ući u Arenu, kao svaki normalan navijač, koji plati kartu, a radi mera predostrožnosti, oni hoće da mu izlepe slike po Areni, kao da je maltene bombaš neki (eh, ali je Srbin, to ti je isto :lol: ), pa ono, nemoj slučajno da je ušao, ako ga neko vidi, odmah izbacujte, spasavajte ljude! Ali ovo, da ni maskota ne sme ući... e, tu dolazimo do naše vlasti, odnosno Druga Prvog, pošto je on cela vlast, koji bi i svoje Danila i Milicu dao zarad sopstvenog interesa, uspeha, vlasti, pa kako da išta drugo očekujemo... a verovatno bi i odbijanje takvog predloga ugrozilo i dalji napredak Srbije u Evropskim integracijama, nemojte, molim Vas, zakon se mora poštovati... :bljak:

Pa da su to naredili u O2 Areni, pa čak i nekoj Nemačkoj, Francuskoj... daleko bilo Medisonu, naglavačke bi išutirali i predstavnike ITF-a i zabranili i njima ulaz u Arenu, kad već ne sme ni maskota, ni Vića, ajmo, pedala i Vi... Zakon se poštovao, a nacija koja ih je srdačno ugostila je sačuvala svoj ponos. Maskota je OBAVEZNA na ovakvim manifestacijama, uvek je bilo i uvek je mora biti, naravno, ako to nije u Srbiji, i ako to ne zahtevaju ITF-ovci!!! :dash:

A ideja je inače bila genijalna, tako je extra smišljena, to je stvarno neverovatno, tako bi ih zeznuli da je to haos, samo ne kontam zašto je Viktor o tome morao da se izlane u novinama, i zašto su odustali od toga...

Zabraniti igraču koji ima suspenziju da podrži svoje saborce u mečevima za titulu je blago rečeno skandal i za zatvor...

Back