Случај Ковачевић поново актуелан ?

Како да причам са неким који показује такав степен мржње као ти ?
Ако прегледаш боље новинске списе, видећеш да је "жртва" прва напала "силеџију"...
Понављам ти да је Штајнхауер такође кошаркаш и активни спортиста.

"Sporedno" je pitanje ko je vise Amerikanac a ko manje ?

Pravi Amerikanac je skoro po difoltu "zrtva" !?!?!?

A takodje "sporedno i nebitno" pitanje je i kome je tajo ili bliska familija pripadnici nekoga lobija ?!

Poslednja izmena:
Звучи невероватно да Миладин, ни после 2/3 одлежане казне, није сигуран да ће по изласку из затвора моћи да води нормалан живот.

Gde? U Srbiji ili u Americi?
Ako je o Srbiji reč, ni ja nisam siguran za sebe a ne za Miladina...
a ništa nisam zgrešio... voleli se tata i mama i eto mene ovde :D

Ma razumi i ti njega. Ne može on to objektivno da gleda kad mu je rođak. A ovaj je kriv kolko je težak. I srazmerno veličini kukavica je na kvadrat. Što nije ostao tamo pa muški stao pred američki sud nego je klisnuo ovamo ko pi*da pri tome uvlačeći u krvično delo još dvojicu ljudi.

Ako Baki već tvrdi da ga je naučio pravim vrednostima, kako ga nije naučio da je muški podneti krivicu za ono što si sam uradio.

Није побегао, лепо је изашао из кафића и отишао у студентски дом и тамо преспавао.
Да се америчко правосуђе понашало по законима на које се позива, верујем да би Миладин остао у Америци, овако...можемо само да нагађамо.
Када сам отворио тему, нисам мислио да ће расправа тећи у овом правцу, мене је једноставно "повукла" ароганција америчког правосуђа и хтео сам да се о томе дискутује, али је очигледно да код нас сви све знају најбоље, па чак и то каква је неко особа, немајући уопште никакве друге информације осим новинских чланака да би изградили свој суд.

Није побегао, лепо је изашао из кафића и отишао у студентски дом и тамо преспавао.
Да се америчко правосуђе понашало по законима на које се позива, верујем да би Миладин остао у Америци, овако...можемо само да нагађамо.
Када сам отворио тему, нисам мислио да ће расправа тећи у овом правцу, мене је једноставно "повукла" ароганција америчког правосуђа и хтео сам да се о томе дискутује, али је очигледно да код нас сви све знају најбоље, па чак и то каква је неко особа, немајући уопште никакве друге информације осим новинских чланака да би изградили свој суд.

Ajde, znamo i ti i ja d se Minja mudro sračunao da će po američkom sistemu da naebe samo tako za ono što je napravio, pa je rešio da se na svaki način domogne Srbije i raspalog pravosudnog sistema kakav ima, ne bi li što bolje prošao. I lepo je iskalkulisao.

Veruj mi i da ga mimo zakona vrate u ameriku ne bi mi ga bilo žao. I tako su ga "otkupili" od Amerike mimo zakona. Svako je odgovoran za svoje postupke pa i on.

Tužilac:Uhapsićemo Kovačevića ako bude dostupan
Tanjug – pre 5 sati

NJUJORK - Američko tužilaštvo će sprovesti postupak ekstradicije ili hapšenja Miladina Kovačevića ako on ikada bude dostupan, izjavio je za Tanjug tužilac okruga Brum u saveznoj državi Njujork Džerald Molen.

Tužilac Molen je dopisniku Tanjuga u Vašingtonu rekao da nalog tužilaštva i dalje stoji i da se oko toga ništa nije promenilo. Kao što je naše tužilaštvo uvek isticalo, naš nalog ostaje, i on je i dalje je na čekanju. Ako okrivljeni ikada bude dostupan za izručenje ili hapšenje, mi ćemo to sprovesti, rekao je tužilac.

Miladin Kovačević se nalazi na izdržavanju kazne zatvora u Somboru od 20. januara prošle godine. On je osuđen na dve godine i tri meseca zatvora posle sporazuma sa srpskim tužilaštvom da prizna krivicu, da je američkom studentu Brajanu Štajnhaueru tokom tuče u studentskom klubu u Bostonu 4. maja 2008. godine, naneo teške telesne povrede opasne po život.

Vlada Srbije je Štajnhauerovoj porodici u martu 2009 isplatila 900.000 dolara odštete, posle sporazuma sa američkim državnim tužilaštvom da odustane od krivičnog gonjenja Kovačevića i da mu se sudi u Srbiji.

Нисам адвокат, па ми није јасно како могу да га и даље кривично гоне, ако су владе направиле споразум и ако је породици оштећеног исплаћена одговарајућа сума ?
Може ли Миладин да тражи одштету од Србије, зато што је већ 2 године у затвору без разлога ?
Има ли неко ко се разуме у материју да ми мало боље објасни ?
Хвала унапред.

Back