Слово "З" и "Црне тројке"

pa nije tako...o borbama cetnika protiv Nemaca imas koliko volis na temi o Drazi....a domace saradnike okupatora je trebalo zastrasiti i vratiti na ispravan put...

ne znam cemu ovakvi pogresni zakljucci, nakon svega iznetog...

zar Nenad nije vec objasnio

cek,Koco

Znaci,te opomene su vazile samo za ajd da nazovem istomisljenike i slicnomisljenike
Komunisti koji su totalno kontra bili.....od ideja Kraljevina
Za njih nije ni bilo opominjanja vec po kratkom postupku
Takvu sam sliku sad stekao
Ako neki cetnicki simpatizer mene dojavi trojci tj,tacnije lokalnom komandantu, kao komunistickog simpatizera i jataka......ja nebih bio upozoren preko radija,vec bi me trojka posetila na osnovu dojave

Jesam li dobro shvatio?

Poslednja izmena od moderatora:
cek,Koco

Znaci,te opomene su vazile samo za ajd da nazovem istomisljenike i slicnomisljenike
Komunisti koji su totalno kontra bili.....od ideja Kraljevina
Za njih nije ni bilo opominjanja vec po kratkom postupku
Takvu sam sliku sad stekao
Ako neki cetnicki simpatizer mene dojavi trojci tj,tacnije lokalnom komandantu, kao komunistickog simpatizera i jataka......ja nebih bio upozoren preko radija,vec bi me trojka posetila na osnovu dojave

Jesam li dobro shvatio?

Љута мамбо, и најгори комунистички историчари попут Младена Стефановића говоре о борбама четника и љотићеваца. О чему ти то?

Колико знам,ниједан комуниста није био заведен под слово "З",једино припадници Недићеве администрације и оружаних одреда.Што не значи да су комунисти имали повлашћен третман,убијани су на лицу места,као и њихове породице.Сличан метод су и комунисти имали према својим противницима.

Колико знам,ниједан комуниста није био заведен под слово "З",једино припадници Недићеве администрације и оружаних одреда.Што не значи да су комунисти имали повлашћен третман,убијани су на лицу места,као и њихове породице.Сличан метод су и комунисти имали према својим противницима.

slazem se sto se tice slova Z.... al da su komunisti i cetnici od pocetka rata imali slican metod, komunista do kraja rata ne bi bilo...sasvim logicno ako se uzme u obzir brojnost i snaga jednih i drugih od pocetka rata...Daleko od toga da su cetnici imali sektaski pristup ovoj borbi poput komunista, u smislu da im ruka nije zadrhtala ni kada se trebalo obracunati sa rodjenim ocem ako bi bio na drugoj strani...

komunisti su ti koji su od pocetka terorisali narod, odlucno uklanjali svoje neistomisljenike itd...za njih jednostavno nista nije bilo sveto...taj beskompromisan, necovecan pristup, bez trunke savesti doneo im je na kraju pobedu...ali s obzirom da za komuniste Bog ne postoji, koga to cudi...

Poslednja izmena:
"taj beskompromisan, necovecan pristup, bez trunke savesti doneo im je na kraju pobedu...ali s obzirom da za komuniste Bog ne postoji, koga to cudi..."

-Не бих се сложио да им је баш то донело победу.Ипак је био пресудан договор великих сила да Југославија уђе у зону СССР-а,као и пролаз Црвене армије кроз Србију.Мада су и националне снаге изгубиле ту тзв. "битку за Србију",крајем лета 1944.
Што се метода тиче,слажем се да су комунисти од почетка били бескомпромисни,али је што се ближио крај рата и очигледан пораз,и рад четника ДМ постао изузетно суров,није се гледало ко је активни комуниста,ко јатак,а ко само члан породице,главе су без много провера падале,мислим на период друга половина '43. и 1944.

slazem se sto se tice slova Z.... al da su komunisti i cetnici od pocetka rata imali slican metod, komunista do kraja rata ne bi bilo...sasvim logicno ako se uzme u obzir brojnost i snaga jednih i drugih od pocetka rata...Daleko od toga da su cetnici imali sektaski pristup ovoj borbi poput komunista, u smislu da im ruka nije zadrhtala ni kada se trebalo obracunati sa rodjenim ocem ako bi bio na drugoj strani...

komunisti su ti koji su od pocetka terorisali narod, odlucno uklanjali svoje neistomisljenike itd...za njih jednostavno nista nije bilo sveto...taj beskompromisan, necovecan pristup, bez trunke savesti doneo im je na kraju pobedu...ali s obzirom da za komuniste Bog ne postoji, koga to cudi...

Само, чињеница је једно: раскид савеза између партизана и четника (напад на Трешњици код Ужица новембра 1941. г.) извели су четници а не партизани. Знам да ћеш да кажеш да су томе претходили неки мучки напади партизана на четнике, али морамо да разликујемо неке локалне обрачуне од тоталног четничког напада на партизански врховни штаб и град Ужице.

И оно што ми никад неће бити јасно како то да је, у тој почетној фази рата, комунистички башибозук млатио четнике којима су командовали све сами официри, да не причам да је и сама четничка организација имала какво-такво војно искуство, организацију итд.

Љута мамбо, и најгори комунистички историчари попут Младена Стефановића говоре о борбама четника и љотићеваца. О чему ти то?

pa pojasnih ti u sledecoj recenici
za razliku od komunista,koji su bili za jugoslaviju
ovi su ipak bili srpski orijentisani
e sad,svako je boljitak srbiji video na neki svoj nacin
ali je cilj bio isti

Сасвим је јасно да четници нису стављали партизане и усташе под слово З, пошто су с њима били у отвореном рату. Слово З, као претња или као стварна опасност је било намењено онима који су на неки начин представљали власт, а сасвим ми је уверљива теза да је то у вези са најавом окупационих власти да ће породице четника бити хапшене и упућиване у логоре. Слово З је у том смислу могло да буде радикална противпретња према Недићевим и уопште окупационим властима.

Само, то што су спискове за слово З саопштавали преко радија нипошто не значи да тројке нису умеле да покуцају и на друга врата.

Из породичне историје: Страја Борисављевићу (изданак кнежевке породице Борисављевић са Старог Влаха, пре рата посланик Демократске странке Љубе Давидовића) био је члан локалног четничког одбора у Новој Вароши. Међутим, четници су дознали да је у дослуху с комунистима и једне ноћи послали тројку (сад, да ли их је било баш три или мање или више, не зна се) која му је у кућу убацила бомбу. У експлозији су му неки чланови породице погинули а други били рањени.

"taj beskompromisan, necovecan pristup, bez trunke savesti doneo im je na kraju pobedu...ali s obzirom da za komuniste Bog ne postoji, koga to cudi..."

-Не бих се сложио да им је баш то донело победу.Ипак је био пресудан договор великих сила да Југославија уђе у зону СССР-а,као и пролаз Црвене армије кроз Србију.Мада су и националне снаге изгубиле ту тзв. "битку за Србију",крајем лета 1944.
Што се метода тиче,слажем се да су комунисти од почетка били бескомпромисни,али је што се ближио крај рата и очигледан пораз,и рад четника ДМ постао изузетно суров,није се гледало ко је активни комуниста,ко јатак,а ко само члан породице,главе су без много провера падале,мислим на период друга половина '43. и 1944.

naravno, pogresno sam se izrazio...Sigurno da je to sto pises kljucno za konacnu pobedu. Vise sam mislio da je ovo jedan od razloga sto su komunisti uopste dosli u situaciju da im se to desi, tj da postoje do tad...

Само, чињеница је једно: раскид савеза између партизана и четника (напад на Трешњици код Ужица новембра 1941. г.) извели су четници а не партизани. Знам да ћеш да кажеш да су томе претходили неки мучки напади партизана на четнике, али морамо да разликујемо неке локалне обрачуне од тоталног четничког напада на партизански врховни штаб и град Ужице.

И оно што ми никад неће бити јасно како то да је, у тој почетној фази рата, комунистички башибозук млатио четнике којима су командовали све сами официри, да не причам да је и сама четничка организација имала какво-такво војно искуство, организацију итд.

trenutno nemam vremena za detalje, ko je koga napao, kad i gde....uglavnom prvi su bili komunisti...ali vidim da ti dobro znas...

kako god...o cemu pricamo? pa komunisti su ti koji dizu revoluciju, ciji je osnovni cilj osvajanje vlasti...dakle jasno kome je u interesu da zapocne i forsira gradjanski rat...vrlo prosto...

a na ovo drugo, pa odgovor smo vec dali...njihov bratoubilacki pristup...revolucija ne poznaje zrtve...

Poslednja izmena:
pa pojasnih ti u sledecoj recenici
za razliku od komunista,koji su bili za jugoslaviju
ovi su ipak bili srpski orijentisani
e sad,svako je boljitak srbiji video na neki svoj nacin
ali je cilj bio isti

Zaboravljas cijom vojskom komanduje Draza i kako se ona zove...Draza je na celu Jugoslovenske vojske.

KPJ je za osvajanje vlasti i zavodjenje diktature.....najobicniji teroristi...kao do skora OVK na Kosovu...uporedi im samo imena...Narodnooslobodilacka vojska Jugolsavije - Oslobodilacka vojska Kosova....:)))..

Poslednja izmena:

Back