Slovenija

Truman

Elita
Poruka
23.414
Ljubljana - lep grad, pravi centralnoevropski sa očuvanom arhitekturom. Ima stranaca, ali ne previše. Taman koliko treba da ne budu gužve. Hrvati rade na svakom ćošku pa sporazumevanje nije problem.
Maribor - prijatan i veoma lep gradić za miran život. Kuckam ovo iz lobija jednog hotela u samom centru.
Sledi poseta Celju u povratku za Ljubljanu pa Bled.

Neki utisak je da cene nisu mnogo više nego u Beogradu, da je država lepa, sigurna i prijatna za život.
Ako imate da preporučite neko dobro mesto u Ljubljani ili Mariboru recite.
Takođe, pišite o drugim lokacijama koje ste posetili u ovoj zemlji.

Ja mnogo volim Sloveniju i nekako sam uvek vezana sa njom na ovaj ili onaj način.

Najviše sam vremena provela na najpoznatijim mestima tamo. U Ljubljani, na Bledu, Bohinju, Portorožu i Piranu.
Sva mala mesta, sela usput su mi bila dražesna.

Takođe sam bila i u nekoj bajkovitoj vinariji ali sam zaboravila kako se zove. Sećam se da je bio kao na nekom malom brdu a sama vinarija je bila kao neki zamak. Ma divota :heart:

Sem njih ima jako puno malih jezera, vodopada koji su nestvarno lepi.

Recimo rezervat Zelenci

62508907-prirodni-rezervat-zelenci.jpg

Njihovo primorje bih voleo da posetim naredno leto.
Ja sam ga prošla i najviše mi se svideo taj pojas Portorož - Piran. Međutim njihovo primorje je jako uređeno. Bila sam poslovno pa nisam previše skitala ali sam bila tamo više od 5x. Sada kome se sviđa ta uređenost. Nisam naletela ni na jednu divlju plažu što ne znači da ih nema naravno.

Prelijepa priroda.Za ljude i mentalitet nisam sigurna.
Jedino u Sloveniji sam dozivjela da casu vode donose u casi za rakiju.😂
Moj utisak da jesu hladniji od nas ali nisu toliko baš hladni skroz kao neki na zapadu...dakle tu negde između...pomalo uštogljeni dok se ne raskrave :lol:
A šta ja znam...nemam problema sa hladnoćom ljudi...Na primer više volim i to nego da mi se lažno osmehuju i zaskaču radi zarade, naravno :lol:

Celje - jako lep gradić, zadržao sam se oko sat vremena. Bila je neka fešta u centru sa ljudima na štulama i muzikom. Popločane ulice i ugodna atmosfera. Nisam primetio da su hladni. Rado pričaju. Sutra Bled.

Back