slovenija

Ako si od vazne koristi! Ali to uspeva 1 od 1.000. Slovenija nije naklonjena 13 clanu naturalizacije sportista, te do dana danas su samo 5 sportista naturalizirali koji nisu imali uopeste nikakve povezanosti sa Slovenijom (jednu ateticarku, Sergeja Rutenka rukometas, Velrija Sahraja hokej na ledu, jednog kosarkasa iz USA te jednu plivacicu iz Danske ali nije nikada nastupila za Sloveniju. Jakov Fak nije "naturaliziran" kao sportista koji nikada nije imao nikakve vezanosti sa Slovenijom. Slovenija radi na promociji svojih sportista iz zbog tendencije da sportovi gde nema dovoljno slovenaca (slovenskih imena) nisu popularni u Sloveniji je dokaz sam fudbal, zato da si mozda francuz ili finac bi imao vece sanse nego kao neko iz druge republike bivse Jugoslavije. Ako zelis da pokusas moras prvo imati kontakte u Sloveniji, tj. neki trener (SLOVENAC) mora da predlozi tebe kao uspeh za Sloveniju pa onda ide na razmatranje. Imas znatno vece sanse u San Marinu, Malti, Lihtenstajnu, Andori ili Burkini Faso.

koliko ja znam do 3. kolena se priznaje... to znači da ako ti je deda bio pravi slovenac iako otac nije ti imaš pravo da tražiš slo državljanstvo kao i tvoja deca ali njihova deca ne nego se tretraju kao da nemoju nikakve veze sa slo. ... kao da su crnci iz etiopije ;)

Back