Slovenci su...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
levrone:
Kao prvo, partizanske čete, bilo da su to bili Slovenci, Srbi,...nikako misu mogli da oslobode Jugoslaviju od Nemaca. To ako su se Nemci povlačili, svakako su se pre povlačili od Crvene armije nego od Jugoslovenskih partizana. To bi isto bilo kad bi se tuklo 100 na 100 ljudi i dođe neki mali mršavi i kaže "ala smo ih ugazili". Znam šta smo iz škole učili iz istorije, ali zar nije smešno da se nemačke divizije povlače zbog 3000 gerilaca...
...

3000 gerilaca? :shock: 1945. nije bilo gerilaca, to je odavno napušteno. Postojale su 4 Armije koje su ukupno brojale (sa mornaricom i RV) oko 800 000 vojnika.
Ne znam da li je tebi smešno ili nije, ali i u I Svetskom ratu te divizije koje spominješ jesu bežale ispred Srpske vojske. A sa njima je bežalo i 160 000 tvojih sunarodnika. To su istorijske činjenice.

Ostatak tvog posta je samo ponavljanje onoga što sam i sam priznao, glupost, a na ostalo nisi umeo da odgovoriš.

Tvoj post ipak jeste politički, ne istorijski ;)

Izvini, neću moći više da pričam sa tobom na ovu temu. Tvoje mišljenje je verovatno samo ponavljanje stavova slovenačke vlade i dnevnih novina. Pusti politiku, nije to za tebe...

Možda bi mogao da ovde ispričaš nešto o lepotama Slovenačke prirode, turizmu, o planinama, skijanju i slične stvari... Šta ima novo u Emoni? Jel postoji još uvek 'ka štiri'? Jel se izgradila Postojna? Jel još živa čovečja ribica? Si bio na planinarenju na Nanosu? Skijao na Kranjskoj gori? Kako se drži Predjamski grad? Kakva je voda u Žusterni? Jel ti Marko Brecelj još uvek u komšiluku?
Ili ispričaj neki novi slovenački vic...

Nemoj bre da ja budem veći promoter Slovenije od tebe :lol:

Miki 13991:
Po pravilu kaže se SrBi i SrBski.Ali glasovnim promenama to se izgubilo,i u redu je i jedno i drugo.
Miki, nije lepo da ljude ucis pogresno. Dovoljno si veliki, da znas osnovne oblike pisanja ovih, za tebe najbitnijih reci... Srbi - srpski.
levrone:
Profan iz istorije je , koliko se sećam, rekao da je svaka republika SFRJ imala pravo na otcepljenje.
Nije lepo sto te profan ucio pogresno. Po Ustavu, pravo na samoopredeljenje do otcepljenja, kako glasi citat, imali su narodi - a ne republike. Tako nespretno srocen paragraf, doveo je do ovakve frtutme. Prakticno je bilo onemoguceno odvajanje dela teritorije SFRJ i svaka strana je tumacila Ustav onako kako joj je odgovaralo.
No, ova tema je na Svastari, a cini mi se da je zamisljena kao predmet razonode... Pa bi bilo lepo da se manemo ovakvih stvari. Petra, je l' ipak dolazis ovamo? Javi mi dan-dva unapred, da se okupam i obrijem.

žao mi je zbog smjera u kojem je krenula ova tema...

a ti Julian se okupaj svaki dan, došla ja ili ne 8) dobro, brijanje može da dodje na red svaki treći dan. naime ja namjeravam doći tek za dva-tri meseca.

a još nešto. pošto čitam skoro svaki post piše o tome kakve pijandure su Slovenci, žao mi je što imate takvo mišljenje. recimo ja neću reči da još nisam pila alkohol ali nikad nisam zbog njega povraćala odnosno radila stvari koje inace ne bih. neki imamo mjeru... :wink:

petra25:
žao mi je zbog smjera u kojem je krenula ova tema...

a ti Julian se okupaj svaki dan, došla ja ili ne 8) dobro, brijanje može da dodje na red svaki treći dan. naime ja namjeravam doći tek za dva-tri meseca.

a još nešto. pošto čitam skoro svaki post piše o tome kakve pijandure su Slovenci, žao mi je što imate takvo mišljenje. recimo ja neću reči da još nisam pila alkohol ali nikad nisam zbog njega povraćala odnosno radila stvari koje inace ne bih. neki imamo mjeru... :wink:
Petra, ja sam veliki tradicionalista... I otac i djed mi, kupali su se samo subotom. Tada se i menjaju duge gace... A brijemo se nedeljom ujutro. Da ti sad ne nabrajam negativne strane cestog kupanja... Voljan sam da odstupim od te tradicije, radi uvazavanja strane delegacije i obicaja koje donosite, ali ne zelim da to postane pravilo. Dakle, dok si tu, redovno cu se kupati, a inace - jok more.
A sto se tice ove zamerke da mnogo pijete... Pa to i nije zamerka. Kao prvo, ako je to za tebe uvreda, onda nije ni trebalo da postavljas pitanje, jer si mogla da ocekujes i gore stvari. Kao drugo - mi pijemo vise od vas, pa to dodje kao pohvala.

saver:
Po ovom svemu pisanom ..moglo bi se za Petru rec' da je cista srpkinja ! :mrgreen:
ili neki srBenda zajebant u najmanju ruQ.. xexe

Svaki turista je dobrodo$ao, a posebno ako je pri parama. Mozda ce sutra neko od te raspojasane i raspusne slovenachke omladine koja dolazi u Guchu i na EXIT da se napije i kara ne$to kvalitetno biti politichar ili neki qrthon u drzhavi, pa ce se setiti nas sirotih srba cigana kada bude trebalo da se glasa 2031 za ulazak Srbije u EU i za tako neke bitne stvari

evo, stvari su vec isplanirane, uskoro cu doci u vasu drzavu sa prijateljicom pa cemo onda iz prve ruke saznati koji stereotipovi valjaju za Slovence. naravno, nadam se, da ce to biti super provod i ako bi netko zelio da bude lokalni vodic po beogradu, neka se javi. :razz:

Petra draga, od kakve je koristi za tebe kakav mi stav imamo prema Slovencima.
Ono sto je za tebe vazno je to da ti koliko vidim znas da pricas po malo naski tako da ces se snaci. Ako si mislila da smo besni na vas i Hrvate zbog svega sto se izdesavalo na ovim prostorima...jesmo...al ti to neces primetiti ni jednog momenta jer smo mi bez laznog hvalisanja sigurno najdobronamerniji i najgostoprimljiviji narod ovde na Balkanu to mogu da ti garantujem. Zato dodji i uveri se da bez obzira sto nismo u EU ovde se ZIVI. Namerno napisano velikim slovima. Nemamo standard kao vi, ali imamo volju za zivotom i to ces videti ako budes dosla jer ovde je sve puno svakoga dana od kafica preko kafana do nocnih klubova i splavova na kojima ti je ludilo i lud provod zagarantovan. I jos nesto sto mogu da ti garantujem a to je da ces upoznati mnogo dobrih frajera. Srbi su poznati kao dobri frajeri i ljubavnici tako da te ocekujemo i zelimo ti da se lepo provedes i da povedi i neku drugaricu sa sobom nemoj doci sama. A politiku cemo da ostavimo politicarima. Oni su ionako placeni za to. A ti dodji i uveri se u ono sto tvoji sunarodnici odavno pricaju i ko je jedanput dosao kod nas obavezno se ponovo vraca. Znaci dobrodosla.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back