ima li ko informaciju o dobroj skoli jezika u beogradu, gde se moze nauciti slovenacki jezik?
trazila sam na vise mesta,nemaju kurseve za isti,pa ako neko ima iskustva molim da napisete koju rec....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nemoj da se mucis uludo... Svi oni znaju srpski... Ja sam proveo godinu dana na Univerzitetu u Ljubljani i sa svima sam se jako lepo sporazumevao i na srpskom... Slovenci se dele na one koji znaju srpski i one koji se prave da ga ne znaju... Na kraju krajeva ogroman broj nasih (i bivsih nasih) zivi i radi u Sloveniji... Zanimljiv detalj je da ces u centru Ljubljane znatno cesce da cujes srpski nego slovenacki...
Nemoj da se mucis uludo... Svi oni znaju srpski... Ja sam proveo godinu dana na Univerzitetu u Ljubljani i sa svima sam se jako lepo sporazumevao i na srpskom... Slovenci se dele na one koji znaju srpski i one koji se prave da ga ne znaju... Na kraju krajeva ogroman broj nasih (i bivsih nasih) zivi i radi u Sloveniji... Zanimljiv detalj je da ces u centru Ljubljane znatno cesce da cujes srpski nego slovenacki...
Ne uči ženu gluposti, za normalan stalan život u Sloveniji znanje slovenačkog je neophodno.
Istina je, dosta ljudi, koji žive u Sloveniji, ni ne zna slovenački, a pitaj jednog Slovenca, šta misli o njima...
Ja sam isla na kurs slovenackog u Bg imam i neku literaturu i diskove iz te skole.
Samom skolom nisam previse zadovoljna ali jedino mi je ona odgovarala u tom trenutku.
Ako te jos zanima mogu ja da ti dam literaturu. Inace ja uskoro odlazim da radim u Sloveniju i samo da ti kazem da je istina to sto je napisao/la Caniggia . Ako hoces ozbiljno tamo da radis/studiras moras nauciti slovenacki ne odmah ali postepeno. Ljudi su prijatni i za pocetak mozes i samo sa srpskim.
p.s. skola se zove linguaviva (nemam nameru da ih reklamiram ali eto)
Pozdrav
hvala ti,kontaktirala sam tu skolu ali nemaju polaznike pa sam na cekanju sada.inace tesko se nalazi literatura za ucenje.
znam da nama za ozbiljan rad treba jezik,ja sam zdravs.radnik i treba mi polozena visoka ravan tako da ga moram nauciti.
p.s.moze li se bar nesto nauciti u skoli jezika u kojo si bila(da ne ponavljam ime,nije dozvoljeno),bar neki pocetak,kasnije bih promenila skolu....
ne znam da li si nostirifkovala diplomu,jesi uspela da polazes strucne ispite na slovenackom bez polozenog visokog nivoa?
hvala ti unapred
Ako neko zeli da nauci slovenacki, neka mi se javi. Ja sam tamo rodjena i zivela sam tamo 30 godina, sad sam u Beogradu.
Kontakt: slavica.misan@gmail.com
malenna...i ja sam zdr.radnik i evo pokusavam da odem za Sloveniju...sta si ti uradila,da li znas da je izasao novi zakon i da je dosta olaksano
Inretesuje me ova informacija....kako je moguc rad bez nostrifikovane diplome?
Pozdrav svima,
Treba mi mala pomoc, predlog i sl...
Student sam Pravno fakulteta u NS-u a trenutno sam na stud razmeni u Sloveniji. Ovde slusam nastavu i polazem ispite na engleskom ali sam i slovenacki dosta naucio. Poceo sam da razmisljam o mogucnosti prebacivanja celih studija ovde - ja sam treca godina i ostaje mi 9 ispita do kraja.
Da li bih morao da platim skolarinu za studiranje u Sloveniji i koliko?
Da li mislite da su slovenacki fakulteti cenjeniji od nasih? Moj utisak za nekoliko meseci ovde je da nas jako cene.
Ovo mi je palo na pamet jer sam na fakultetu ostvario jako dobre kontakte i rezultate, i verujem da bih u buducnosti lako nasao posao u Sloveniji - mozda cak i na fakultetu. Kakva je situacija i sa nostrifikacijom diploma nasih fakulteta u Sloveniji i mogucnosti pronalaska posla sa istim?
Hvala!!
Slovenci ce ti reci,nista ne brini.Posalji aplikacije,javice ti sta ti treba i kako.Ako zahtevaju jezik,moras imati sertifikat,ako ne zahtevaju jezik za rad on,Mada znaj da zbog razumevanja i ukljucenja u drustvo moras jezik znati.neces ih nista razumeti,nista oko posla i dokumentacije,jako su brzi,tako da zbog sebe i ako ozbiljno ulazis u tu pricu-jezik ti treba.Pozdrav svima,
treba mi mala pomoc. Ja sam laboratorijski tehnicar i nasla sam par oglasa za posao u Sloveniji. Zanima me da li moram nauciti bar pocetni nivo slovenackog jezika da bih mogla da konkurisem ili mogu odmah sada?