ĐavoljaNevesta
Ističe se
- Poruka
- 2.820
sloboda ide iz glave.
inače, volim da budem i robinja.
a o čemu beše tema?
inače, volim da budem i robinja.

a o čemu beše tema?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Slobodna sam
Mogu da radim sta hocu
Nemam fiksno radno vreme
Jedina moja dozivotna obaveza su moja deca. A to je cista ljubav.![]()
Sve drugo moze da bude i ne mora.
Roditelji ce biti moja obaveza mojim izborom.
Muz, kuca, posao, opet je to sve moj izbor.
Pa i kada je tako ja na to ne gledam kao potpunu slobodu, jesu to naši izbori kojima smo zadovoljni, ali se ne može reći da nemamo neke obaveze, dogovore, obzirni smo prema drugima...živimo u zajednici sa ostalima.Recimo da je sada lov jednostavniji, jer su ljudi s jedne strane sposobniji, a sa druge humaniji. Znam nekoliko ljudi koji se nicim ne opterecuju i rade sve sto zele, pri cemu nemaju ni lovinu ni pecinu, ali je imaju drugi za njih. Drugi vid slobode je mogucnost vise izbora, ako sami nemamo iracionalna ogranicenja. Treci mozda izgleda najtezi, ali ako je deo sablona bude najlaksi i najsigurniji, izbor posla koji volis, mesta gde zivis i gde se kreces i na kraju ljudi s kojima se druzis.
Osecam se vrlo slobodan najveci deo zivota.
Pa i kada je tako ja na to ne gledam kao potpunu slobodu, jesu to naši izbori kojima smo zadovoljni, ali se ne može reći da nemamo neke obaveze, dogovore, obzirni smo prema drugima...živimo u zajednici sa ostalima.
Potpunu slobodu zamišljam kao život samotnjaka van civilizacije, ili npr. život zveri u divljini, ali meni ta sloboda ništa ne bi značila, to nije ono što meni prija.
Тако много сопствених избора, а тако мало слободног времена за себе...
Није баш да ти та слобода прија увек.
Um bez obaveza je dokon umSta mislis koliko bi tek nezeljenih obaveza imala da nisi u civilizaciji i to obaveza koje ne mozes da prebacis na nekoga kome prijaju takve obaveze?
Stos je u prihvatanju obaveza koje smo sami proizveli bilo da smo ih izabrali ili su nastale zbog nekih nasih potreba.
Ako ne bi imali nikakvih obaveza mi bi ih izmislili da nam bude bolje u nekim smislu ili da na me bude dosadno.
Zamisli da nemas nikakvu obavezu i da radis samo ono sto zelis, zar ne bi to sto zelis opet stvorilo obavezu koja ti smeta u nekom kasnijem vremenu? Dodjes na krstaricu i posle nekog vremena steknes obavezu da dolazis, a bas ti se ne dolazi.![]()
Sta mislis koliko bi tek nezeljenih obaveza imala da nisi u civilizaciji i to obaveza koje ne mozes da prebacis na nekoga kome prijaju takve obaveze?
Stos je u prihvatanju obaveza koje smo sami proizveli bilo da smo ih izabrali ili su nastale zbog nekih nasih potreba.
Ako ne bi imali nikakvih obaveza mi bi ih izmislili da nam bude bolje u nekim smislu ili da na me bude dosadno.
Zamisli da nemas nikakvu obavezu i da radis samo ono sto zelis, zar ne bi to sto zelis opet stvorilo obavezu koja ti smeta u nekom kasnijem vremenu? Dodjes na krstaricu i posle nekog vremena steknes obavezu da dolazis, a bas ti se ne dolazi.![]()
Toe film o viziji jednog birokratskog društva....