slobodni?

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dive

Legenda
Poruka
61.235
ovo je slika mladica crne rase koji se danas prodaju u libiji kao robovi na najbrutalniji moguci nacin

29683493_1900247583341678_2307780778422448074_n.jpg

ovo je nasa svakodnevica koja se desava u srbiji - mlade srpkinje se prodaju najbrutalnije kao seksualne robinje
https://www.blic.rs/vesti/hronika/p...hapsenje-srba-koji-su-preko-interneta/er4nqzj

ovako danas izgleda vecina slika sa godisnjih odmora - uzivamo uglavnom u poziranju
onaj ko zaista uziva je na donjem delu slike

37207806_1052899008214187_3246285979106934784_n.jpg

koliko danas zaista osecate i mozete za sebe da kazete da ste slobodni?
da li vam je prednost civilizacije i zivota u urbanim uslovima nesto drugo uskratila?

da li vam je prednost civilizacije i zivota u urbanim uslovima nesto drugo uskratila?

Slobodan je bio onaj lovac u kamenom dobu, sumnjam da mu je život bio sigurniji i bolji od života ljudi u urbanom i civilizovanom društvu.

Не, не осећам се слободно.

Све док морам да устајем као навијена у одређено време, док морам да зарађујем и планирам сваки динар, све док морам да пазим да ли ми је истекло време за паркинг, да ли је ручак готов на време или ћемо стајати поред шпорета и навијати, да ли имам пропуштен позив или мејл на који морам хитно да одговорим...

Чари савременог живота, од којих ретко шта можеш да избегнеш...

Не, не осећам се слободно.

Све док морам да устајем као навијена у одређено време, док морам да зарађујем и планирам сваки динар, све док морам да пазим да ли ми је истекло време за паркинг, да ли је ручак готов на време или ћемо стајати поред шпорета и навијати, да ли имам пропуштен позив или мејл на који морам хитно да одговорим...

Чари савременог живота, од којих ретко шта можеш да избегнеш...

Sada imamo te čari, a pre su imali druge.

Ako lovac ne uspe da ulovi ništa sledi glad, a slab i gladan ne može da lovi..itd. Sloboda je iluzija, dok smo živi zavisimo od nečega, jesti se mora, a dobro je i da se ima neki krov nad glavom. To je osnovno, pa tek posle dolazi ono što nam nije neophodno, već nam treba samo zbog zadovoljstva.

Ako lovac ne uspe da ulovi ništa sledi glad, a slab i gladan ne može da lovi..itd. Sloboda je iluzija, dok smo živi zavisimo od nečega, jesti se mora, a dobro je i da se ima neki krov nad glavom. To je osnovno, pa tek posle dolazi ono što nam nije neophodno, već nam treba samo zbog zadovoljstva.

Порасли су нам прохтеви, што су већи прохтеви мање смо слободни.

И имамо мање слободног времена...

Поента је да смо стално у некој фрци, нисмо опуштени, хиљаду мисли пролази главом и оптерећује нас.

Некад више, некад мање потребно.

Šta je uopšte sloboda? Svakom od nas sloboda ima neko drugačije značenje. Meni je sloboda mogućnost izbora, da sam krojim svoju kapu.
Do sad sam bio slobodan. Svakodnevno se borim da budem i ubuduće. :cool:

ovo je slika mladica crne rase koji se danas prodaju u libiji kao robovi na najbrutalniji moguci nacin

Pogledajte prilog 500778

ovo je nasa svakodnevica koja se desava u srbiji - mlade srpkinje se prodaju najbrutalnije kao seksualne robinje
https://www.blic.rs/vesti/hronika/p...hapsenje-srba-koji-su-preko-interneta/er4nqzj

ovako danas izgleda vecina slika sa godisnjih odmora - uzivamo uglavnom u poziranju
onaj ko zaista uziva je na donjem delu slike

Pogledajte prilog 500780

Slobodna sam
Mogu da radim sta hocu
Nemam fiksno radno vreme
Jedina moja dozivotna obaveza su moja deca. A to je cista ljubav. :heart:
Sve drugo moze da bude i ne mora.
Roditelji ce biti moja obaveza mojim izborom.
Muz, kuca, posao, opet je to sve moj izbor.

Recimo da je sada lov jednostavniji, jer su ljudi s jedne strane sposobniji, a sa druge humaniji. Znam nekoliko ljudi koji se nicim ne opterecuju i rade sve sto zele, pri cemu nemaju ni lovinu ni pecinu, ali je imaju drugi za njih. Drugi vid slobode je mogucnost vise izbora, ako sami nemamo iracionalna ogranicenja. Treci mozda izgleda najtezi, ali ako je deo sablona bude najlaksi i najsigurniji, izbor posla koji volis, mesta gde zivis i gde se kreces i na kraju ljudi s kojima se druzis.
Osecam se vrlo slobodan najveci deo zivota.

Back