...kretanje prema visinama ni orlu nije nista dobra donijelo i cesto ga vidimo u brzom poniranju prema nizijama i recnim tokovima .
Nizijama,- tamo je proljece i cvijece i tamo traju duze...
Recnim tokovima,- nijetacno da staze probijene nijesu vise svjeze, ali tacno je da nacete bjeline imale su razlog nacetosti samo treba dublje ici i traziti tamo gdje stanuje jezgro i razlog postojanja ...ako Zivot zlocom imenujemo , imacemo ga takvim jer zlo se ne proziva zato sto ono i ne-spava...moje su oci uvijek prema-gore okrenute i ako po-nekad pomislim da 'gore ' i ne moze biti ...necu o sebicnostima / o sebi / , volio bih o razlozima koji tresu jele i borove i u otresanju snijega otkrivati sta je to snijeg ostavio jer nicije dolazenje nije nizbog-cega ...dolaze mi proslosti kao pokajnice i mame svojim sjenkama duhovnim ali otjeram samo one koje me mogu vezati za mjesto i staniste ...stanista su samo za djecu i mramorje !
Djecu,- razlog je u nakupljanju snage i da poput 'brzog Gonzalesa' startuju ...
Mramorje,- mora se cuvati postojanje prije nas da bi znali ko smo i kuda cemo ...kuda... cemo ... ??!
...ako se sjetis
podji tamo
gdje si trebala doci
i savjest ce ti biti
mirna
a moja nemirnoca
bice skuplja no bilo koja
druga samoca
najcistije samoce znaju
kako se radja Sloboda
i ostave nas s njom
da slobodno padamo
i uzaludu se nadamo ...
Nizijama,- tamo je proljece i cvijece i tamo traju duze...
Recnim tokovima,- nijetacno da staze probijene nijesu vise svjeze, ali tacno je da nacete bjeline imale su razlog nacetosti samo treba dublje ici i traziti tamo gdje stanuje jezgro i razlog postojanja ...ako Zivot zlocom imenujemo , imacemo ga takvim jer zlo se ne proziva zato sto ono i ne-spava...moje su oci uvijek prema-gore okrenute i ako po-nekad pomislim da 'gore ' i ne moze biti ...necu o sebicnostima / o sebi / , volio bih o razlozima koji tresu jele i borove i u otresanju snijega otkrivati sta je to snijeg ostavio jer nicije dolazenje nije nizbog-cega ...dolaze mi proslosti kao pokajnice i mame svojim sjenkama duhovnim ali otjeram samo one koje me mogu vezati za mjesto i staniste ...stanista su samo za djecu i mramorje !
Djecu,- razlog je u nakupljanju snage i da poput 'brzog Gonzalesa' startuju ...
Mramorje,- mora se cuvati postojanje prije nas da bi znali ko smo i kuda cemo ...kuda... cemo ... ??!
...ako se sjetis
podji tamo
gdje si trebala doci
i savjest ce ti biti
mirna
a moja nemirnoca
bice skuplja no bilo koja
druga samoca
najcistije samoce znaju
kako se radja Sloboda
i ostave nas s njom
da slobodno padamo