Слободан Антонић: Моћ компрадора – одстрел З. Ћирјаковића

Takodje i ovo:

8Gx8xyFsQcarUUUz_vhiZw.jpg

Stambeni blok u SFRJ

i ovo:

khrushchev-apartments-f474ce101df503e4f16b83c7b62da27620a0ad22-s800-c85.jpg

00s.jpg

panelke u SSSR-u i satelitima.

Slazem se da je SFRJ bila autokratija. I to kakva.

Ali opet, bila je LIBERALNI RAJ u odnosu na SSSR i njene satelite, a Kinu i S. Koreju da ne spominjem. Ej bre, pa u NR Poljskoj (relativno najliberalnijoj clanici Vars. pakta) su zabranjivali cak i stripove, a o Koka-Koli, zvakama i rock muzici da ne govorim.... Treba li pominjati istocnjacke despote ranga hodze, causeskua ili zivkova?

Како када. Била је СФРЈ прво врло стаљинистичка, чак можда и највише, па се либерализовала педесетих, па је постала опет врло репресивна након '68 и оних догађаја у Хрватској и Србији почетком 70-их. Али генерално има основа у тој тврдњи. Но то што је СФРЈ можда била слободнија од СССР-а и сателита не значи да је икада била слободна земља.

Но то што је СФРЈ можда била слободнија од СССР-а и сателита не значи да је икада била слободна земља.
Naravno da nije, kao socijalisticka i komunisticka nije ni mogla da bude, ali je ipak bila 2 koplja barem iznad pomenutih.....

Naravno da nije, kao socijalisticka i komunisticka nije ni mogla da bude, ali je ipak bila 2 koplja barem iznad pomenutih.....

Можда је и била, то не могу да кажем. Ја сам некада мислио да смо само ми имали рокенрол нпр, па сам онда открио Девојку бисерне косе у изведби браће Мађара и распаметио се. Мислио сам да је наш Црни талас врхунац филмаџијства, па сам погледао и по неки филм Тарковског и видео да ту нема ништа мање уметности.

Другим речима, увек сам мислио да смо били супериорни на пољу културе али се испоставило да постоји и совјетска, пољска или мађарска култура тога времена коју нисам ни загребао. Е сада, ко је ту урадио више, брже, јаче и боље, што рече вођа, не умем да кажем али сви су радили и стварали.

Prvo , nisam ni boljševik ni menjševik.

Drugo, šta može biti lik koji voli platona te obožava dugina i kalajića (namerno malim slovima) nego zatucani primitivni klerofašista?

Бленто,

такви се зову традиционалисти, а не фашисти

ниси ставио Ничеа, Хајдегера, Генона, Хамваша, Тилака, Еволу,...

Бленто,

такви се зову традиционалисти, а не фашисти

, Еволу,...
Јел то онај Евола који се борио у оквиру Вафен СС на Источном или не знам већ ком фронту, кој се дивио СС-у и у њему видео остварење свих својих ратничких идеала?

Била је СФРЈ прво врло стаљинистичка, чак можда и највише
Да, у самим почецима Југославија је била највернија стаљинистичка држава. Па и кад је раскрстио са Стаљином, Тито је све стаљинисте овде у Југославији ликвидирао класичним стаљинистичким методама. Е, тек касније, Југославија се либерализовала и постала отворенија земља, мада опет диктаторска у којој је било веома ограничено (забрањено, тачније) изнети своје мишљење.

Јел то онај Евола који се борио у оквиру Вафен СС на Источном или не знам већ ком фронту, кој се дивио СС-у и у њему видео остварење свих својих ратничких идеала?

Многи Пруси са 8 официрском генерацијом су видели идеал, па кад су увидели јад нацизма и палог фашизма писали о традиционализму...

Не тај Евола, већ онај Евола који је из Италије намерно отишао у Беч да пише своје књиге, када је од бомбардовања добио гелер у леђа, па скоро остао непокретан ...

- - -
Е тај Евола...и ти Пруси и такви Срби ....и ти сви... Евроазијци које нисам још поменуо кроз Евроазијске мистерије...и.сл.

Back