sloboda

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sloboda
Ličnu slobodu imam kao i lični izbor
Imam i slobodu da kažem šta mislim i radim kako mislim da treba
Neku apsolutnu slobodu nemam, ali meni nije ni potrebna.
Ovoliko koliko imam mi je dovoljno.
Imam ono što mi je najbitnije, da ne zavisim ni od koga i da mogu da koristim slobodno vreme kako hoću.
Pod slobodom koja meni nije potrebna je npr da idem na noćno kupanje ili se vozim gola ili whatever...
Ništa u životu nisam propustila, imam jedno bogato iskustvo i privatno i profesionalno i nikada mi nije nešto nedostajalo zbog nedostatka slobode.

Za mene je sloboda mera svih stvari.
Neophodno je za kvalitetan život osetiti slobodu na dnevnom nivou a onda preneti deo svoje slobode na druge...naprosto da svet ne bi bio nalik anarhiji.
Sloboda je u mojoj glavi konstanta...cak i kada je gušena sa strane ona može postojati živo u unutrasnjem svetu.

Sada bas čitam Sofijin izbor, ranije sam gledala samo film, sada je objavljen roman na srpskom pa ti mogu preporučiti.
Junakinja se ubila pošto je preživela holokaust, u slobodnom Bruklinu.
Dok je imala motiv i san o slobodi ona je živela ali onog momenta kada je donela odluke sa kojima nikada više neće biti slobodna od osećaja krivice ona je išla ka tome da svoj život okonča.
Malo je duži roman ali baš se tvojim pitanjem bavi:)
Uh,taj film mi je bio jeziv.Davno sam gledala.

covek moze da ima osecaj slobode i sa obavezama i odgovornostima
onaj ko ne moze da se snadje u njima, ima osecaj i da mu je uskracena sloboda

jutros odem do dm-a po neka etericna ulja, lokal ispod maksimilijana na brdu
kad sam parkirala na pola ulici pola trotoaru kao i svi ostali, prilazi mi mrk celav u crno obucen da mi kaze da se pomerim
hocu, samo da zavrsim kupovinu
ispred restorana cetiri besna sto dzipa sto automobila razlicitih proizvodjaca tog tipa - rover, mercedes
strateski rasporedjeno u paru obezbedjenje, koliko sam zapazila na kratak pogled, da ne mozes da pridjes ulazu u restoran
ko moze sa takvim obezbedjenjem na jutarnju kafu
neko mnogo jak
i mnogo neslobodan, bez obzira na milione koji mu prolaze kroz ruke i treba da mu daju slobodu

Back