sloboda

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dive

Legenda
Poruka
61.234
citam vest - putin stavio stogodisnji veto na odrzavanje parade ponosa..
putin formirao komisiju za kulturu i zabranio uvoz i emitovanje turskih i spanskih serija koje sluze za ispiranje mozga, kao i rijaliti programe tipa veliki brat, farma i sl
putin zabranio uvoz i emitovanje svih filmova holivudske produkcije u kojima se provlaci homoseksualnost, pedofilija, satanizam..

sa druge strane imamo u nasoj zemlji situaciju nametnutih parada za promociju prava jednakosti homoseksualaca, koja mora da se odrzi samo uz jako obezbedjenje lokalne policije i ovog puta je poslednji krug bezbednosti pravila americka privatna agencija cije ime necu da navodim zbog reklame :)

ovo je samo uvod
MOLIM VAS da ne polemisete o paradi i homoseksualizmu, jer oni nisu tema vec SLOBODA!

u kakvim uslovima biste vise voleli da zivite
u uslovima u kojima vam neko ukida pravo na nesto ili u uslovima u kojima vam neko namece nesto sto ne zelite
gde ima vise slobode?

ajde sada vi :)

molim modove da ne brisu temu ako se nekom od forumasa otrgne neka pogresna recenica, nego da samo obrisu postove koji odskacu od teme. hvala :heart:

putin formirao komisiju za kulturu i zabranio uvoz i emitovanje turskih i spanskih serija koje sluze za ispiranje mozga, kao i rijaliti programe tipa veliki brat, farma i sl
putin zabranio uvoz i emitovanje svih filmova holivudske produkcije u kojima se provlaci homoseksualnost, pedofilija, satanizam..

sa druge strane imamo u nasoj zemlji situaciju nametnutih parada za promociju prava jednakosti homoseksualaca, koja mora da se odrzi samo uz jako obezbedjenje lokalne policije i ovog puta je poslednji krug bezbednosti pravila americka privatna agencija cije ime necu da navodim zbog reklame :)

ovo je samo uvod
MOLIM VAS da ne polemisete o paradi i homoseksualizmu, jer oni nisu tema vec SLOBODA!

u uslovima u kojima vam neko ukida pravo na nesto ili u uslovima u kojima vam neko namece nesto sto ne zelite
gde ima vise slobode?

molim modove da ne brisu temu ako se nekom od forumasa otrgne neka pogresna recenica, nego da samo obrisu postove koji odskacu od teme. hvala :heart:

Pre bih ziveo u uslovima u kojima mi neko namece nesto sto ne zelim.
Njega mogu jednostavno da ignorisem.
Ne volim da zivim u uslovima u kojima mi bilo ko ukida neka prava.
Putin je moj idol.
Obozavam ga.
Ovog puta je preterao.

ovo je samo uvod

gde ima vise slobode?

mi smo dali dupe pod kiriju MMF-u, mi smo potrčci evrope, zato nam nanovo i postavljaju svakojake nebulozne uslove
Rusija je samostalna, jaka država
neam ništa protiv pedera, ali mislim da su se malo osilili i izbezobrazili s tim paradama

Mislim da je objektivan odgovor na ova pitanja uglavnom nemoguće dati, jer poimanje značenja "slobode" zavisi od pojedinca do pojedinca (da, može se reći da postoje i grupacije sličnomišljenika, ali i među njima postoje razlike u pojedinim stavovima).
Neki Rusi će to "ukidanje" homoseksualizma u njihovoj državi doživeti kao slobodu, jer neće morati da brini oko toga da li će im biti neprijatno zbog nekoga ko upražnjava homoseksualizam. S druge strane, homoseksualcima će takve zabrane predstavljati, ako ništa drugo onda, psihološki zatvor.

Treba još više banalizovati raspravu, i zapitati se da li je društvo, u kojem su pedofili i silovatelji - ljudi izvrnuti ruglu i osudi, slobodno društvo. Svakako, većina nas ne bi poželela da ovakvi ljudi na svakom koraku mogu legalno da nas isprepadaju, ali za te ljude sankcionisanje njihovih uvrnutih potreba predstavlja potpuni opozit slobodi. Stoga, mislim da je zaista nezahvalno pričati o slobodi drukčije, do kao o pojmu koji je izrazito relativan.

Da se vratim na priču o homoseksualcima. Čak i među ljudima koji se izjašnjavaju kao lgbt indiferentne osobe, postoje različiti stavovi o tome do kog nivoa slobode homoseksualaca su nezainteresovani. Nekome je u redu da homoseksualci mogu da se venčavaju, ali im se ne dopada ideja da isti usvaju decu. Je l to onda sloboda ili ne? Nekome da, nekome ne.

Pričam o homoseksualcima, jer si ti njih navela kao primer. Verujem da u bilo kojoj sferi života bilo gde, postoje ovakve nedoumice.
Smatram da je o slobodi na globalnom nivou moguće govoriti jedino iz ugla trenutnog, uvreženog mišljenja o tome šta sloboda predstavlja, tj. iz perspektive većine. Poremećajnu veličinu predstavlja glas manjine koja se bori za svoje parče slobode.

Meni se dopada život ovde uglavnom. Postoje stvari za koje bih voleo da su drugačije, ali ne mislim da mi je sloboda uskraćena do te mere da mi život ovde ne odgovara.

Mislim da mi imamo predstavu o Rusima koja nije realna.
Prosečan Rus u inostranstvu ne sme da kaze da je protiv Putina. Duga je ruka KGB-a. Po svim civilizacijskim parametrima, oni su preplašen narod. Moj uzorak nije sjajan ali je nas dvoje, iz dve različite struke i odnosi se na više stotina njih. Oni su poplašen narod i mi smo u duhu slobodniji od njih. Naročito naše mladje generacije van Ozna dozna priče. Meni niko ne može zabraniti da pljujem Vucica u Emiratima i pljujemo ga javno a Rusi ništa ne govore o Putinu jer su zaplašeni.

A zašto bi mi parada bilo čega ugrožavala slobodu kad nema nikakav uticaj na moj život?
Ovo ima uticaj.

ugrozava ti zato sto ne zelis da ti nedelju dana grad bude pun policije koja mora da obezbedjuje nesto sto ocigledno ovaj grad ne zeli da ima
ne zbog pedera, nego zbog parade

al to nije tema

a za ovo drugo, ti imas tri opcije:
1. radis kod privatnika
2. radis u drzavnoj instituciji
3. radis u svojoj firmi

ako imas takvu paletu izbora, zasto te privatni sektor toliko uzbudjuje?

- - - - - - - - - -

I ne, ne postoji mogućnost rada u državnoj instituciji u veterini, veterina je privatizovana ;)

imas opciju poljoprivrednih gazdinstava
imas opciju rada na fakultetu
imas opciju rada u veterinarskoj ordiciji pri veterinarskom fakultetu
ima verovatno jos puno opcija u koje ja nisam upucena jer mi nije oblast
zasto biras ono sto ti najmanje odgovara?

Divka, je l te malo pere homofobija?:malav:

Znaš koji je koncept tvoje teme?
Evo, izabraćemo hokej na travi.

Gledam tamo u nekoj državi zabranjuju hokej na travi, a ovde kod nas teraju da se osnuje liga hokejasa. Gledam tako to iz kuće i postavljam sasvim suvišno pitanje, gde ima veće slobode?

Ok, neka ne bude prajd, postoji jedna prekrasna manifestacija koja se svako proleće/leto održava nadomak Novog Sada - neki zavičajni dani, neki užasi, nešto grozno, silna neka volujska pečenja, Baja mali knindža i bacanje kamena s ramena.
Čovek koji je organizator toga je pre dve godine osveštao vodu u novosadskom vodovodu. Eeeeej!
Da li mi se to sviđa - ne, nimalo, zgrožena sam i zgađena.
Da li njihova sloboda ugrožava moju slobodu - pa ne.
Može da mi se ne sviđa, ali ko sam ja da tim ljudima uskratim zabavu, u tome i jeste čitava lepota slobode.

- - - - - - - - - -

ugrozava ti zato sto ne zelis da ti nedelju dana grad bude pun policije koja mora da obezbedjuje nesto sto ocigledno ovaj grad ne zeli da ima
ne zbog pedera, nego zbog parade

al to nije tema

a za ovo drugo, ti imas tri opcije:
1. radis kod privatnika
2. radis u drzavnoj instituciji
3. radis u svojoj firmi

ako imas takvu paletu izbora, zasto te privatni sektor toliko uzbudjuje?

- - - - - - - - - -

imas opciju poljoprivrednih gazdinstava
imas opciju rada na fakultetu
imas opciju rada u veterinarskoj ordiciji pri veterinarskom fakultetu
ima verovatno jos puno opcija u koje ja nisam upucena jer mi nije oblast
zasto biras ono sto ti najmanje odgovara?

Da ti uzvratim istom merom, zašto se do sada već nisi preselila na selo, pa ti prajd u Beogradu ič ne bi smetao?

postoji jedna prekrasna manifestacija koja se svako proleće/leto održava nadomak Novog Sada - neki zavičajni dani, neki užasi, nešto grozno, silna neka volujska pečenja, Baja mali knindža i bacanje kamena s ramena.
Čovek koji je organizator toga je pre dve godine osveštao vodu u novosadskom vodovodu. Eeeeej!
Može da mi se ne sviđa, ali ko sam ja da tim ljudima uskratim zabavu, u tome i jeste čitava lepota slobode.

- - - - - - - - - -

Da ti uzvratim istom merom, zašto se do sada već nisi preselila na selo, pa ti prajd u Beogradu ič ne bi smetao?

:ok: Bravo.

Divka, je l te malo pere homofobija?:malav:

Znaš koji je koncept tvoje teme?
Evo, izabraćemo hokej na travi.

Gledam tamo u nekoj državi zabranjuju hokej na travi, a ovde kod nas teraju da se osnuje liga hokejasa. Gledam tako to iz kuće i postavljam sasvim suvišno pitanje, gde ima veće slobode?

nisam stvarno homofobicna
imam i prijatelje koji su homoseksualci
ali ne volim paradiranje..ni oni, ni ja

a sto se teme i slobode tice, evo moze i primer dva
je l u kini ono bese osuda na dozivotni zatvor ukoliko ti nadju kolicinu droge makar za licnu upotrebu
i amsterdam gde kupis sta ti treba
eto, moze i tako :)

Ok, neka ne bude prajd, postoji jedna prekrasna manifestacija koja se svako proleće/leto održava nadomak Novog Sada - neki zavičajni dani, neki užasi, nešto grozno, silna neka volujska pečenja, Baja mali knindža i bacanje kamena s ramena.

- - - - - - - - - -

pa zato sto sam ovde rodjena

a sto se gore navedenog tice - ok, seljana
ne volim ni ja vasare takvog tipa
ali za tu seljanu sa bajom nije angazovana citava srpska policija kao obezbedjenje
to znaci - volis vasar, ides
ne volis, ne ides
a ovde je stanje takvo da se nesto namece gradu, da zbog toga moraju sportske manifestacije da se odloze jer 50 homo paradiraca sa 200 potplacenih politicara moraju da izparadiraju gradom da bi dobili sargarepu sa stapa

nisam stvarno homofobicna
imam i prijatelje koji su homoseksualci
ali ne volim paradiranje..ni oni, ni ja

a sto se teme i slobode tice, evo moze i primer dva
je l u kini ono bese osuda na dozivotni zatvor ukoliko ti nadju kolicinu droge makar za licnu upotrebu
i amsterdam gde kupis sta ti treba
eto, moze i tako :)

Tako je, u Amsterdamu je sloboda, a ti pravac Moskva i razbaskari se :)

Back