Sloboda za Kurde

Kakvi ''isti problemi''?Kurdi postave par bombi a turska vojska krene u akciju,pa za odmazdu likvidira par stotina Kurda.Da smo mi tako radili sa šiptarima,ne bi ih bilo ni u tragovima.Kurda ukupno ima ne 14,nego čak oko 25 miliona.

Pod istim problemima podrazumevam borbu za teritoriju, kao sto su nama siptri uzeli Kosovo.Odnosno turska ima teritorijalnih problema sa kurdima. Kurdi su inace, ili bar vecina njih stanovnistvo koje zivi u selima, siromasni, neskolovani poput Roma, samo agresivniji a traze tzv "Kurdistan" koji i ne postoji u stvari.
A to sto je turska vojska krenula u akciju... pa i mi smo 98 i 99 krenuli ali ameri bili na strani siptara, a od turaka ne smeju da pisnu jer je turska 2. zemlja posle amerike po broju vojnika u nato-u. Drugim recima americi treba turska, pa ih zato i podrzava u napadima na kurde, odnosno ne bombarduje ih kao sto je nas.

Pod istim problemima podrazumevam borbu za teritoriju, kao sto su nama siptri uzeli Kosovo.Odnosno turska ima teritorijalnih problema sa kurdima. Kurdi su inace, ili bar vecina njih stanovnistvo koje zivi u selima, siromasni, neskolovani poput Roma, samo agresivniji a traze tzv "Kurdistan" koji i ne postoji u stvari.
A to sto je turska vojska krenula u akciju... pa i mi smo 98 i 99 krenuli ali ameri bili na strani siptara, a od turaka ne smeju da pisnu jer je turska 2. zemlja posle amerike po broju vojnika u nato-u. Drugim recima americi treba turska, pa ih zato i podrzava u napadima na kurde, odnosno ne bombarduje ih kao sto je nas.
Sve je receno u zadnjoj recenici!

Jedino Jermeni, Grci i Jevreji imaju status manjine.

Kurdi kao najveća etnička manjina nemaju taj status, uprkos činjenici da čine oko 20%, od celokupne populacije od 72 miliona građana Turske.

Najviše ih ima na jugoistoku Turske (na mapi obeleženo crvenom bojom) i godinama su se borili, uz velike žrtve, za svoja prava.

3172757_2.jpg

Kavkaske etničke grupe, Arapi i Romi su takođe "nepriznate" manjine.

Za vreme Zalivskog rata, Irak je proterao preko 3000000 Kurda sa severa Iraka. Mada i danas u mnogim mestima severnog Iraka čine većinu.

Da li ste za formiranje države Kurdistan i konačno oslobađanje Kurda?

Po meni jedan od tragičnijih naroda... na tim prostorima se pominju pre više od 2000 godina, do današnjih dana konstantno žive tu, a nikada nisu imali svoju državu. Paradoksalno je da su danas oni i Turci smrtni neprijatelji, a veliki deo današnjih Turaka potiče upravo od Kurda

Podneli velike žrtve, ali i drugima naneli još više zla - onaj čuveni milionski pokolj Jermena koji je izvršila Turska u XX veku, izveli su ustvari Kurdi

I ja sam ranije sažaljevao Kurde. Ali kako pomenuše neki pre mene, a i na osnovu onog što sam ja čitao, stekao sam utisak da su Kurdi teška bagra i da su se zajedno Turcima za vreme Otomanske imperije iživljavali nad Jermenima, na isti način kao što su se Šiptari i Turci iživljavali nad Srbima u staroj Srbiji.

+ Što su njima ruke krvave do lakata u jermenskom genocidu. Mnogo, možda i najveći deo od te crvene boje na istoku,jugoistoku i jugu Turske rezultat je istrebljenja mučenih Jermena...

Zato, dragi Kurdi, kusajte čorbu koju ste kuvali sa bivšim i sadašnjim gospodarima!

Ne treba im dati državu!

Back