Sloboda Mićalović Ćetković

• Začetnik teme Začetnik teme Lada
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lada

Legenda
Poruka
52.167
Nakon više od četiri decenije od sutra uveče ponovo je na repertoaru Jugoslovenskog dramskog pozorišta predstava "Pučina", nastala po delu Branislava Nušića.

Davne 1977. godine režiju je potpisao Dejan Mijač, a sada njegov đak Egon Savin. Nušićev komad oživeće na sceni i Sloboda Mićalović.
1702273_dragana-u-marina-lopicic_ls.jpg

- Igram Jovanku, koja je spremna da učini mnoge stvari, i pokušala sam na sceni da opravdam svaki njen postupak. Odlika velikih reditelja je da nam naprave čvrstu konstrukciju u kojoj će se glumci osećati komotno da razvijaju predstavu iz igranja u igranje. Egon Savin je to učinio i svi zajedno se radujemo premijeri - kazala je Mićalovićeva.

Nenad Jezdić
FOTO: NEBOJŠA BABIĆ
Lepo glumici partner je Nenad Jezdić. a na sceni pašće između Jovanke i Vladimira i poljubac.

- Godinama je moja želja bila da se vratim u JDP i da tu ostanem. Nadam se da ću očekivanje koje mi je dato za ovu ulogu ispuniti. Ono što je meni važno u ovoj predstavi je izazov – kako i na koji način stati iza takve žene, koja je spremna na razne stvari – izjavila je Sloboda na konferenciji za medije.

Kurir.rs, Maša Kostić

POZORIŠNE PREDSTAVE: (izbor):
• "Koštana", režija Jug Radivojević (JDP)
• "Brod za lutke", režija Slobodan Unkovski (JDP)
• "Don Krsto", režija Vida Ognjenović (JDP)
• "Tartif", režija Egon Savin (JDP)
• "Nije smrt biciklo", režija Slobodan Unkovski (JDP)
• "Komendijaši", režija Predrag Bajčetić (Narodno pozorište)
• "Kanjoš Macedonović", režija Vida Ognjenović (Narodno pozorište)
• "Čikago", režija Kokan Mladenović (Pozorište na Terazijama)
• "Miriš kiše na Balkanu", režija Ana Radivojević (Madlenijanum)
• "Tre sorele", režija Milan Karadžić (Zvezdara teatar)
• "Brod ljubavi", režija Darko Bajić (Zvezdara teatar)
profile.jpg

NAGRADE:
• Godišnja nagrada JDP za ulogu Elmire u predstavi "Tartif"
• Nagrada ,,Zlatni smjeh'' na Festivalu "Dani Marina Držića" u Zagrebu za ulogu Elmire
• Godišnja nagrada za ulogu Roksi Hart u predstavi Čikago
• Zoranov brk za glumca večeri, za ulogu Frenki u predstavi "Frenki i Džoni", na 25. Danima "Zorana Radmilovića"
• Plaketa “Žanka Stokić” za najbolje glumačko ostvarenje pripala je Sloboda Mićalović, za ulogu Frenki u predstavi “Frenki i Džoni”, oktobar 2017
• Nekoliko nagrada i priznanja za uloge u serijama
• Javna Pohvala za rezultate u radu od izuzetnog i posebnog značaja za uspešnu aktivnost Narodnog pozorišta u Beogradu za sezonu 2017/2018

Sloboda Mićalović tumači jednu od glavnih uloga u predstavi "Pučina", koja će, nakon više od četiri decenije, od sutra uveče ponovo biti na repertoaru Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

FOTO: ATA Images/Antonio Ahel
FOTO: ATA Images/Antonio Ahel
Davne 1977. godine režiju je potpisao Dejan Mijač, a sada njegov đak Egon Savin.
- Igram Jovanku, koja je spremna da učini mnoge stvari, i pokušala sam na sceni da opravdam svaki njen postupak. Odlika velikih reditelja je da nam naprave čvrstu konstrukciju u kojoj će se glumci osećati komotno da razvijaju predstavu iz igranja u igranje. Egon Savin je to učinio i svi zajedno se radujemo premijeri - rekla je Mićalovićeva na konferenciji za medije.
Slobodi će partner u ovom komadu biti kolega Nenad Jezdić, koji tumači lik Vladimira, a na sceni će pasti i poljubac.
Glumica je istakla da joj je godinama velika želja bila da se vrati u Jugoslovensko dramsko pozorište.

- Godinama je moja želja bila da se vratim u JDP i da tu ostanem. Nadam se da ću očekivanje koje mi je dato za ovu ulogu ispuniti. Ono što je meni važno u ovoj predstavi je izazov - kako i na koji način stati iza takve žene, koja je spremna na razne stvari - rekla je Sloboda.

Back