Slobini dobri potezi

U politici ti treba osim poznavanja ljudi i ljudskog zla, poznavanje ljudi i ljudskih strahova, ali i poznavanje okruzenja, i na kraju osecaj za vrednost, koji politicari obicno nemaju, a nemaju ni ljudi, uglavnom...To kod srba masovno izostaje, ali se primeti kad je neko na nekom upravljackom mestu , po tome da lako upravlja jer vidi gde treba da usmeri stvar da bi sve leglo imalo smisla i bilo unapredjenje postojeceg.

Sve ovo gore znaci da moras da sagledavas i totalne blefove i one polovicne blefove, kao i u raspravi na ulici..
Oni koji pojma nisu imali o situaciji niti o icemu , narod, on se uhvati samo za Armija je moc, jaoj na ulici je, daj da se uvucemo u kuce.
Vojska nije nikad samo upaljen tenk pa vozi...
A narocito kad je komplikovana situacija kao sto je bila 9tog....Lici pomalo i na oktobarsku revoluciju cela ta stvar sa vojskom.
Ali vecina generala iako su poltroni , takvi su uvek, to je ono njihovo postovanje hijararhije po cinu, ponekad i poneki imaju i vojno drzanje, tj postuju i neku drugu vrstu vrednosti...

Ja sam bio u prilici u nekom drugom periodu da cesljam kroz ceo vojni vrh, ali bez njihove odbrane, tj nisam bio faktor. I vidis da postoje visoki oficiri, da ne koristim rec generali, koji imaju itekako vojnicku svest i drzanje, dok mozda tri cetvrtine su samo po hijararhiji...

Zakljucak, Sloba bi naredjivao do kraja jer je takav, ali pitanje je da li bi vojska reagovala do kraja, tj verovatno ne bi. a Sloba je tip koji onda ide dalje, prelazi na policiju kao sto je i presao...Vojska je tu bila samo da bi se osramotila i efektno pridobila unutrasnjost i odvojila zbivanja u BG od unutrasnjosti, posto Slobi nije trebao protest koji traje duze pa da se siri...
Sloba je od starta radio tajni i blic krig..
Ko iskljucuje uticaj i faktor koji je novac iz USA imao na sve ove politicke odluke, mnogo gresi i nikad mu nece biti jasna slika.
Komunisti u vrhu jesu bile svojevrsne jajare ali onog doba, jagnjece brigade , ali ponekad i ozbiljni. neka verzija domacina, seoskog domacina...
ja sam došao iz vojske 1989g...da je neko tada pričao Srbima...kako će proći, Srbi bi ga ispljuvali....vojska, kojoj se isključuje voda i struja, blokiraju kasarne, napadaju oficiri...a ono davljenje vojnika u splitu, to diskvalifikuje vojsku u bilo kom smislu...vojni vrh, koji je bio projugoslovenski i antisrpski...i eto, kako prođosmo

jednog jutra narod se probudio, kad ono nema više devizne štednje...još jedan od lopovluka u režiji porodice milošević je prošao...slobodan milošević je mogao povući sledeći potez, bez posledica po sebe i svoje bandite

ja sam došao iz vojske 1989g...da je neko tada pričao Srbima...kako će proći, Srbi bi ga ispljuvali....vojska, kojoj se isključuje voda i struja, blokiraju kasarne, napadaju oficiri...a ono davljenje vojnika u splitu, to diskvalifikuje vojsku u bilo kom smislu...vojni vrh, koji je bio projugoslovenski i antisrpski...i eto, kako prođosmo
Ne bi svi...
I meni se cini da mi svi pljuju kad bacim prorocanstvo, ali ne pljuju svi ono sto cuju nego ono cega se plase a vide u prorocanstvu da dolazi.
Ako se vec igras nekoga ko je u toku stvari, onda da znas da ustvari prednjacis u odnosu na one koji gledaju TV , citaju novine i javno debatuju...
Sve je to na medijima i u drustvu , ej bilo juce, odrzan je, reakcija na jucerasnji dogadjaj.

Covek koji je u toku u sadasnjosti u Srbiji dolazi u sukob sa nazovi sadasnjosti zato sto narod, citaj vecina, ima jedan nagon odvajkada i samo jedno stremljenje, da pogodi kuda ide vecina , kuda ce sutra ici ta sadasnjost.....Zato si u sukobu ako nastupas kao samouveren ili nesamouveren a nisi okrenut ka njima da ih prihvatis i stalno vodis...
A ako se okrenes ka njima, onda moras da postujes fore i fazone za lidere, znaci igrice uvlacenja i podvlacenja.
Sado mazo odnos.

Evo u vezi Vojske i 9tog marta i da je Sloba trazio da Vojska skroz preuzme sve , a on kao posle vojsku , posto je maher i ima podrsku logistickih timova CIA u pozadini. A inace je Jovic teski placenik, samo ne znate sta je sve radio...

Back