Slike za Website

Desecration Smile:
E da, nisu sve besplatne.

...shto nije zanemarljivo. Chuo sam za sluchajeve kada su webmasteri bili kontaktirani od strane copyright holdera (konkretno, gettyimages). "Dobardan, da vidimo shta smo ovde imali..."
Tako da, nemojte bash suvishe nonshalantno drpati... Za one kojima je stalo da naplate svoju robu, internet nije bash toliko veliko mesto.

LePiaf:
...shto nije zanemarljivo. Chuo sam za sluchajeve kada su webmasteri bili kontaktirani od strane copyright holdera (konkretno, gettyimages). "Dobardan, da vidimo shta smo ovde imali..."
Tako da, nemojte bash suvishe nonshalantno drpati... Za one kojima je stalo da naplate svoju robu, internet nije bash toliko veliko mesto.
Upravo tako, i zuta pticica ne prica gluposti.
I ja znam nekoliko primera kada su ljudi kontaktirani i trazeno od njih da daju na uvid licence od slika koje su koristili na svojim sajtovima. I ne samo za slike, bilo je primera i za fontove koji se placaju. Neki od njih su imali licence, neki nisu i morali su da uklone sporan materijal sa sajtova.

1. Problem je u tome što ne rade sajtove pod ugovorom, pa tada klijent kasnije može da odgovara za copyright.

2. Verovatno probaju da crtaju u Photoshop-u bez Freeform Pen alatke, pa onda bude sve krzavo. Do kompozicije crteža, naravno, nikad i ne dospeju.

Back