Slike i video aviona i aerodroma

JEJU Air, Korejanska low cost kompanija koja se ono skoro skrljala baš na liniji iz Bangkoka. Taj let je išao za Muan, dole u juznom delu Južne Koreje ali je bio isti avion, B737-800 ko i ovaj.
Dozvoljena težina prtljaga je iz nekog razloga pisala da je 15kg po koferu ali su naši bili po 22kg, jbga Seul je dobar za shoping, i ni reč nam nisu rekli. Ne znam da li se JEJU trudi da povrati izgubljeno poverenja ili je samo uobičajena Azijska ležernost kada su low cost kompanije u pitanju?

JEJU u zalazak sunca na Incheonu i iz unutra:

tempImagee6YWuN.jpg

tempImagexMuZND.jpg

images.png

Skytrax je proglasio najbolje aerodrome na svetu za 2025 godinu i tu se stvari iz godine u godine zaista slabo menjaju. Singapurski Changi je ponovo, po ko zna koji put, uzeo titulu najboljeg na svetu ili što bi englezi rekli "It's coming home". Mislim i ono kad nekom drugom daju prvo mesto a Changi je drugi, je samo formalnost jer glupo im da jedan isti aerodrom bude uvek prvi. I stvarno je glupo, da niko, nijedna država, ni jedan od super svetskih gradova ne može decenijama da napravi bolji aerodrom, ko da je Singapur ne znam šta🤪
Amerika, toliko moćna i sa tolikim avio saobraćajem, njen prvi aerodrom na listi Skytraxa je tek na 29 mestu, i to čak nije ni glavni aerodrom New Yorka nego La Guardia. Zašto Ameri vole toliko taj stil iz 80-ih i 90-ih prošlog veka na svojim aerodromima nikada mi neće biti jasno😅
Kinezi, ništa manje moćni, malo su bolji od Amera ali i dalje kaskaju jedno 15 godina za onim najmodernijim ali ako će neko da svrgne Changi to mogu verovatno samo oni.
U svakom slučaju prvih 6 najboljih aerodroma na listi su svi u Aziji, medju kojima Tokio ima čak 2 komada:

1. Singapur Čangi
2. Doha Hamad
3. Tokio Haneda
4. Seul Inčeon
5. Tokio Narita
6. Hong Kong
7. Pariz CDG
8. Rim Fiumićino
9. Minhen
10. Cirih

https://www.worldairportawards.com/worlds-top-100-airports-2025/

Proglašenje najboljih avio kompanija biće u junu.

Poslednja izmena:
https://www.timeout.com/usa/news/th...tiful-airport-landings-are-in-the-u-s-050725#

Time Out je objavio interesantnu listu aerodroma sa najlepšim pogledom pri sletanju(i poletanju, naravno).

Prvo mesto na listi zauzeo je aerodrom na Lord Howe ostrvu u Tihom Okeanu, jedno sat vremena leta od istočne obale Australije, tačnije Brisbejna.
IMG_1857.jpeg

Drugi na listi je takodje tamo u tim predelima, Queenstown aerodrom na Novom Zelandu a treći se nalazi na Portugalskom ostrvu Madeira u Atlantskom okeanu.

Back