Slike Cyja Twomblyja

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.660
Reč je o slikama Cyja Twomblyja, jednog od najskupljih umetnika našeg doba. Cena njegovog rada kreće se od 2 do 75 miliona dolara.
Kažu ljudi, da o ukusima ne treba raspravljati, ali...

Link posta

vvvvvvv.jpg

Stvarno me interesuje da li se nekome ovde sviđaju ove slike? Zašto? Kako se ovo uopšte može nazvati umetnošću, mislim ja ne znam. Nisam stručna pa ako može neko da objasni. Šta čini vrednost ovih slika?

Reč je o slikama Cyja Twomblyja, jednog od najskupljih umetnika našeg doba. Cena njegovog rada kreće se od 2 do 75 miliona dolara.
Kažu ljudi, da o ukusima ne treba raspravljati, ali...

Link posta

Stvarno me interesuje da li se nekome ovde sviđaju ove slike? Zašto? Kako se ovo uopšte može nazvati umetnošću, mislim ja ne znam. Nisam stručna pa ako može neko da objasni. Šta čini vrednost ovih slika?
Ova crvena slika tj crvene linije bila je na zavesi Državne bečke opere u sezoni 2010./11

spada medju najpoznatije apstraktne impresioniste , njegove slike su kao deciji crtezi, gomile linija, mrlje od boja , slova sa kojima stvara takozvane ispisane slike (written images) apstraktno sliakrstvo mi je blisko ali ne i njegov stila slikanja

ljubitelji njegovih slika kazu da njegov rad omogucuje osobi da bude sama sa njim, i da svako vidi nešto svoje na svakoj slici...sto je generalno tacno za apstaktne slike svako na slici vidi nesto svoje ili sebe..ja sebe tesko da mogu da pronadjem u tim bojenim crtezima:D

s-l500.jpg
Cy-twombly-proteus.Jpg

Back