dog face
Poznat
- Poruka
- 7.500
sjajno
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hvala na komentarima... Pa evo, da ne mudrujem previse, prilazem tekst o ovoj tehnici koji se nalazi na sajtu etnografskog muzeja u Beogradu...
.. na homolju je lako ..Da i de kupujes vunu,mislim da bas nije jako lako naci vunu.
Lepo lepoOd 07.03 do 15.03. izlozba "Netkane Tapiserije" se biti postavljena u KC Ruma, u Rumi, naravno.
Ako ste iz Rume i okoline, dobro ste dosli!!!
A evo i linka Centra: http://www.kcruma.co.rs/public/news
Ja sam cuo da im Lavanda jako smeta,i da nevole njen misris.Sto se moljaca tice, sta reci...Nisam se setio boljeg nacina zastite radova, od uramljivanja...
Izvinjavam se na kasnjenju sa odgovorima, neko vreme nisam zalazio na forum...
Hvala vam svima na komentarima... Sto se materijala tice, vuna se moze naci u malo bolje opremljenim pozamanterijama u Beogradu. Ne znam kako je u manjim mestima. Osim "kupovne", deo vune, koju koristim dobijam i iz zooloskog vrta....
Prodaje se vec ofarbana, mada se moze farbati i u kucnim uslovima. Postoje specijalne boje za tkanine, a mogu se koristiti i neke biljke, kao na primer orahov list, lukovina itd... Sto se moljaca tice, sta reci...Nisam se setio boljeg nacina zastite radova, od uramljivanja...
Nego, kad smo kod ramova, da iskoristim priliku da najavim i prvu (pa jos i samostalnu), izlozbu
Od 07.03 do 15.03. izlozba "Netkane Tapiserije" se biti postavljena u KC Ruma, u Rumi, naravno.
Ako ste iz Rume i okoline, dobro ste dosli!!!
A evo i linka Centra: http://www.kcruma.co.rs/public/news
Reci mi molim te, to me jako zanima, ako uzimas vunu od direktno "ostrigane" ovce kako je preradjujes i sta radis sa njom. Da li je pre farbanja cesljas, peres kako ide ceo taj postupak obrade vune?
u napred
Hvala puno!!
Hvala puno!!!
Pa, posle sisanja je uglavnom puna necistoca i ume da smrducne po malo... Zato se potapa u blagi rastvor deterdzenta, za vunu ili sudove (ovo pomaze i uklanjanje masnoce), u kome odstoji neko vreme i zatim se ispira (pri tom, treba paziti da se previse ne mulja u vodi, jer postoji opasnost da ce se ucebati). Zatim sledi susenje i posle toga rascesljavanje. Postoje profesionalni "cesljaci" vune, u narodu poznatiji kao vunovlacari, koji to mogu srediti, ali za neku kucnu varijantu, dovoljne su i dve cetke za negu pasa, recimo. Pramen se postavi na jednu cetku, i drugom se prelazi preko njega. Nista komplikovano, zaista...
tooo ti je jaaaaaaako tesko i komplikovano...... ne mozes ti to samaaa. postoje ljudi koji se time bave, i ostalo....."
Ma da, kod nasih ljudi je sve teeesko!![]()
Dobro, mozda je i tesko, ako govorimo o nekim tonama, ali za igrati se nekim manjm kolicinama, nije problem...
.. aman ljudi .. bila sam komšinica s vunovlačarom .. ima vune po homolju koliko voliš ..malo sam se raspitivala po selu kod ljudi koji imaju ovce i svi su bili u fazonu:" tooo ti je jaaaaaaako tesko i komplikovano...... ne mozes ti to samaaa. postoje ljudi koji se time bave, i ostalo....."
a izgleda da i nije bas takohvala jos jednom!
.. aman ljudi .. bila sam komšinica s vunovlačarom .. ima vune po homolju koliko voliš ..
.. kome treba nek kaže pa da nabavljamo ..
Super vam je ta kombinacija sa planinom...
Ako negde zaskripi, samo da znate da obojenu mozete kupiti i u Beogradjanci.
Ne znam da li je dozvoljeno postavljati linkove (ako nije, molim da se izbrise), ali imam ovde jednu online radnju. Veliki je asortiman boja i vunu salju postom...
http://www.marti.rs/asortiman.aspx?Grupa=23 Pakovanja od 50 grama naplacuju nekih 600 dinara...
Nedavno zavrsen rad...
Kombinovao sam ovciju i kamilju dlaku. Dimenzije su nekih 34 x 26 cm...
Fragment je preuzet sa Panselinove freske "Nedremano Oko"...
Uploaded with ImageShack.us
.. aj .. pitaću ..
.. samo da znaš .. to ti je neobojena .. natural šiiip vul ..