Slika sa pricom

ogfwrFK.jpg

Jutro.....

Putujem za Karakas.....Jos nekih 380 km, oko 3 sata voznje, sitnica....

Uz put na svakom koraku nesto prodaju, tropskog voca svih vrsta....

Kipim ono crveno gore, pumarose....

Cudnog je ukusa i mirisa, puno vode, osvezava......Umesto kafe....

Poslednja izmena od moderatora:
579167

579168

579169

579170

Овај лептир је путовао шеткајући се по мом длану пут од Стапарскох вира ду бране у Ужицу туристичким возићем. Вожња траје око 20 минута и пролази се кроз мношштво тунела. Тек када смо сзигли до краја и воз се зауставио, он је одлетео

Sreo jednom neki siromašni čovek Budu i rešio da ga pita zašto mu je život tako težak i mučan kada se trudi da bude dobar čovek. Razgovor je tekao ovako:

– Zašto sam toliko siromašan?

– Nisi naučio da daješ.

– Kako mogu da dajem kad nemam ništa?

– Imaš nekoliko stvari – LICE kojim možeš dati OSMEH, USTA kojima možeš dati MUDROST I UTEHU drugima, SRCE koje možeš OTVORITI za DRUGE, OČI kojima možeš POSMATRATI DOBRO u drugima, TELO koje možeš upotrebiti da POMOGNEŠ drugima. Ti, zapravo, uopšte nisi siromašan, SIROMAŠTVO DUHA JE PRAVO SIROMAŠTVO!

Ovaj čovek koga sam slikao živeo je sam na jednom salasu,skupljao stare stvari,gvoždje i sl. i tako preživljavao.Kućica u kojoj je bio je bila ruševna,nije imao struje,tekuće vode,nije imao zdrastveno osiguranje,socijlano ili sl. preživljavao je kako je znao.Bilo mu je onda 83 godine i starost je polako činila svoje.....uvek je bio uredno obrijan i svakome skidao kačket u znak pozdrava,skoro uvek je na njegovom licu bio smešak.Bio je veoma dobar šahista i inteligentan čovek ali život ga je nosio nekim čudnim tokom,nije se ženio niti imao dece.Neko bi rekao da je siromašan...možda je bio materijalno siromašan ali je bio bogat na drugi način,na način iz gore nevedene priče

Da skratim priču,on je sada zbinut u jednom domu,gde se dobro brinu za njega,gde mu je toplo i ne mora se bojati da će mu se kućerak srušiti na glavu,zadovoljan je on bio u životu i sa mnogo manje.

Toliko od mene i pozdrav svima!

P1040979.JPG

Кад може да личи, а није. Кад се сетиш нечег што није било. Кад преокренеш године за скакавце.
Прича из једне књиге деведесетих. Понудили ми књигу, да избегну томове наметнутих кажа, са пирамидалним шемама успеха. Кад сам прочитала ту књигу, морала сам нешто и да кажем. И рекла сам: - кад човек има 20 година, рано ли је или касно за умирање?
Има једна друга слика, са тавана. Њу вам шаљем. Нисам се сетила. Отежале ми очи. Знам да су биле рестрикције.Сад то време зовем време рециклирања.
Ова фотка је настала касније, у тежини мојих очију, као могућа светлост, вероватна, светлозар у покушају.
Ал без оне кајле деведесетих. И сетих се, на шкљоц књиге. И на шкљоц, утолих свих илузија завежљаје. Књижевни јунаци трепћу на три.
aaatavan.jpg

1639766687498.jpeg

На први поглед обична фоторафија урађена из собе кроз прозор, ни претерано добра ни занимаљива, али има причу.
То је једна од пар фотографија које су преживеле пожар када је изгорела кућа у којој сам имао стан у Амстердаму.
Преко већег дела је била прекривена нечим што је страдало или књигом или неким другим предметом јер се види разлика у делу који је био прекривен и ононм који је био директно изложен температури.
На слици се види торањ Старе Цркве у Амстердаму, пошто је Нова црква она на Дам скверу који је неклико улица даље.

Pogledajte prilog 1068889

На први поглед обична фоторафија урађена из собе кроз прозор, ни претерано добра ни занимаљива, али има причу.
То је једна од пар фотографија које су преживеле пожар када је изгорела кућа у којој сам имао стан у Амстердаму.
Преко већег дела је била прекривена нечим што је страдало или књигом или неким другим предметом јер се види разлика у делу који је био прекривен и ононм који је био директно изложен температури.
На слици се види торањ Старе Цркве у Амстердаму, пошто је Нова црква она на Дам скверу који је неклико улица даље.
Een interessant en heel mooi verhaal!🙏

Naklupi.jpg

Ово је фотографија иза које стоји типична јужњачка трагична прича. Обоје су као мали дошли у Швајцарску, ту одрасли, завршили школе и почелида раде, па се изаљубили.Али имајуготово непремостив проблем Он је Калабрезе а она Сићилијана.Обе породице су због тога против њихове везе и забрањују је.

Back