Slika govori od 1000 reči

gost 129086

Buduća legenda
Poruka
27.221
Radi se o preofesionalcu, fotografu Jean-Michel Turpin, 1994. u Ruandi, u izbegličkom kampu, Zair.

1014261_10201473038411966_1850961798_n.jpg

A po čemu ste zaključili da je bezdužan i bez emocija.??
Možda baš želi da fotografiše i svetu prenese strahote rata, npr,sa ciljem da se rat i ubijanje dece spreči?

Tamošnji prizori su jezivi, glad, kost i koža....da budeš na takvom mestu normalno je da si zgranuta i preduzmeš nešto....i teško je biti ravnodušan, je li da?

A otkud znaš da se tamo vodio rat?

- - - - - - - - - -

Pa jeste --
dete se smeje..
Što smo pomislili bilo šta negativno?
To se zove manipulacija fotografijom...
još ispade fotograf kriv...

Tako izgleda!
Smeje se.
A šta da je umrlo od gladi pa lice zgrčilo?
:think:

Nisam videla nijedno dete tako se igra....a ovo, ko bi znao.

Meni dete deluje zivo..i deca vole da se ovako zavlace..
a narocito ovi crncici iz Afrike, kojima je zanimljivo kada dodju neki beli turisti.

Mozda im je bas ovaj forograf doneo nesto.. slatkise ili sl.
i stekao poverenje ove devojcice koja se scucurila pored njega...

On ne moze da je konstatuje u trenutku, jer je u poslu.

Eto....

Meni dete deluje zivo..i deca vole da se ovako zavlace..
a narocito ovi crncici iz Afrike, kojima je zanimljivo kada dodju neki beli turisti.

Mozda im je bas ovaj forograf doneo nesto.. slatkise ili sl.
i stekao poverenje ove devojcice koja se scucurila pored njega...

On ne moze da je konstatuje u trenutku, jer je u poslu.

Eto....

Kamo sreće da je tako jer pozitivno gledaš.
Po meni telo je ukočeno i izobličeno od smrti.

Da bi se dete radovalo ne bi tako ležalo, već bi se pelo na njega ili šćućurilo uz njega!
Novinar sve čuje šta se događa oko njega i da je u poslu.

Meni je izgledalo kao da je stao preko deteta, video sliku, "ma ko sisa dete, sta se igra tu, daj da slikam", pa ga zgazio.
Pa onda ste poceli sa pricom da je dete mrtvo, pa zar mora preko leseva da slika na foru "daj da uhvatim ugao".

Vise ne znam sta je u pitanju.

Postujem svacije misljenje....

i ne mogu da tvrdim da sam u pravu.

Samo, kada sam videla sliku, njihov polozaj tela me je asocirao na bliskost.

Recimo, jedno evropsko dete, bi ovako leglo samo pored nekog bliskog, ko mu je simpatican, i u koga ima poverenja.

Africka deca.. su malo slobodnija... ali opet - dete se ne priblizava nekom ko mu nije simpaican.

Postujem svacije misljenje....

i ne mogu da tvrdim da sam u pravu.

Samo, kada sam videla sliku, njihov polozaj tela me je asocirao na bliskost.

Recimo, jedno evropsko dete, bi ovako leglo samo pored nekog bliskog, ko mu je simpatican, i u koga ima poverenja.

Africka deca.. su malo slobodnija... ali opet - dete se ne priblizava nekom ko mu nije simpaican.

Ako je tako, zašto njene ruke nisu oko njegove torbe, od velike radoznalosti?

Hirajgo je dala dobar link:
ovde je reč o fotografiji koju je načinio Jean-Michel Turpin, Uslikao je kolegu pored mrtvog deteta.

Evo još jedne, od drugog autora ... s tim što ga je ova fotografija mučila do kraja života:
https://i0.wp.com/iconicphotos.wordpress.com/files/2009/08/kevin-carter-vulture.jpg

Znači, ne radi se o jednom fotografu već ima dvojica pa i više.

Priča se da je ovaj fotograf se ubio zbog pritisaka javnosti i reagovanja na ovu fotografiju. Hteo je da ispadne veliki fotograf e malo sutra.

dobro ajde sad mi se zgrazavamo sto je ovaj cucnuo kraj mrtvog deteta da bi slikao nesto njemu interesantno i tako se svet zgrazava, a sto se svet ne zgrazava sto je neko uopste ubio to dete.

bio je i onaj novinar sto je otiso u cernoblji, pa je posle umro od zracenja, kao i ostali tamo prisutni. doduse on nije cucao pored mrtvog deteta, ali radio je svoj novinarski posao, jurio pricu i ubrzo posle toga umro. to su novinari.

Back