Nott :
'Di me nađe sa sličugama ! U tom "sportu" provedoh detinjstvo..a Boga mi...i onaj period posle toga.Ustanemo ujutru i još onako krmeljivi, sličuge preko ramena i pravac >Taš <...pa do iznemoglosti
Bravo !!!,,...za izbor slikice !
http://www.spox.com/de/sport/mehrsport/wintersport/1103/Bilder/eiskunstlauf-moskau-514.jpg
123loncar:
Sličuge !.... lako je tebi bilo na "Tašu " ; imali ste sličuge...tamo daleko od taša i dedinja ; gde su živeli oni koji su od vlasti krili brašno , slaninu i čvarke - dakle u provinciji, nije bilo taša , sličuga , pa ni prodavnica bilo čega a o sportskoj opremi i da ne govorim ...tu su bake plele sve od vune , a majke šile odela od platna koja su pravile..e tu su očevi pravili drvene sanke i sličuke okivali gvožđem...deca su se razlikovala po tome..oni koji su imali sanke pa povrh njih i sličuge pride - sve okovano ; bili su zaseočki bogatuni...ja sam na svoju nesreću morao sam da pravim te divne okovane sličuge ( verovatno sve krijući socijalni status , stvarao sam zavist kod mojih vršnjaka ... od tih vremena i danas mi za po nešto zavide )...bilo je teško praviti te okovane sličuge kao desetogodišnjak..ali uspevao sam...matorci su mi zavideli kako ugradim gvozdeni okov da tokom sličuganja nikad ne ispadne...verovatno me inat terao - il nemaština...tek ludo sam se sličugao na ledenim staklastim površinama...pre neki dan prisetim se nostalgično tih vremena...moj kum kaže : bila su divna , ali i danas te pomalo mrzim zbog tih sličuga..onako u šali kažem ; aj' sad da ti napravim jedan par ; da mi oprostiš to moje malo zlobno umeće... a on : ma jok ; oćeš da polomim kuk - znaš koliko košta sad nov !?...i tako setismo se tog divnog detinjstava...i sad , često sve gledam tim dečijim očima, i tonem u detinjstvo...ovi moji klinci iz kraja , uskraćeni su za mnogo štošta što je imalo naše detinjstvo i njegovo vreme...ah tako bih se rado i dan danas sankao !