Slični gradovi

😀
Mozda malo.
A kad je vec o slicnosti rijec...meni skoro svi njemacki gradovi i gradici lice jedni na druge.
Svi obicno imaju u centru katedralu,one njihove tipicne kucice,cvijece,slicnu arhitekturu.
Ne kazem da nisu lijepi,ali se tacno vidi "njemacki stil" i oni ne odstupaju od njega.
E..Dortmund je odvratan, al doslovno. U arh.smislu.
Jel vam lici Prag na Budimpestu? Nisam bila u Pragu nikada ali ih cesto porede
Ne
Prag nije ravan. Ići ćeš, popećeš se, preciznije, na Hradčane, pa ćeš videti.

Ima sličnosti samo donekle u kulturi Istočne Evrope.

Poslednja izmena:
To nema veze sa tobom, opusti se... Pa ko ti dade ima Limunada, majke ti!? :hahaha:
Kum...ko ce drugi.
E..Dortmund je odvratan, al doslovno. U arh.smislu.

Ne
Prag nije ravan. Ići ćeš, popećeš se, preciznije, na Hradčane, pa ćeš videti.
Nisam bila u Dortmundu.🙂
Bila sam u Minhenu,Stutgartu,Kelnu,Hanoveru,Konstancu,
Ulmu...od vecih gradova...I svi mi se svidjaju.🙂

Meni ne lice :prstic:

Recimo Subotica i Segedin...Samo arhitektura, vec su ulice drugacije, sire u Segedinu, ima tramvaja, reka...
hmm...mozda mi cak vise vuce na Novi Sad :think:

shutterstock_679121845.jpg
SEGEDIN_03.jpg
Lepši je Szeged mnogo od Subotice...
Dovoljna razlika je da je na reci.

Sarajevo i Novi Sad imaju isto naselje, fizički isto a i naziva istog, Grbavica. Pošto je bila žurba, tih šezdesetih godina prošlog vijeka, trebalo je izgraditi stambeno naselje što prije, preuzeli su gotove projekte Sarajevske Grbavice a prihvaćen je i radni naziv "Grbavica" tako da su ta dva kvarta, u dva različita grada-ista :)

Znači jedina razlika između Novog Sada i Sarajeva je što u Novom Sadu živi više Bosanaca.

Meni je čak Subotica i lepša, lep je i Segedin ali ima previše one socrealističke arhitekture iz doba komunizma
Meni je zato što je veći i širi centar, i uz Tisu.

Subotica ima mali strpan centar i par lepših ulica. I nema reku, samo jezero koje je više od 10 km udaljeno i u kom se samo "hrabri" kupaju...Senta mi lepša.
Ali ono subjektivan sam, iz Subotice sam.

Мени Беч помало личи на Београд,
исто као и Москва.

То је вероватно због руских и аустријских архитеката
који су градили по Београду у задња 2 века.

Back