Slavko Štimac, od deteta na filmu do velikana glumišta i velikog čoveka!

Samsonight

Elita
Poruka
16.125
slavko.jpg

Slavko Štimac (rođen 15. oktobra 1960.) je jugoslovenski glumac
Rođen je u selu Konjsko brdo kod Perušića (tada SR Hrvatska, SFR Jugoslavija).

Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu (tada SR Srbija). Slavko Štimac je debitovao u filmu Vuk samotnjak iz 1972. godine.

Usledila je karijera tokom koje se Štimac pojavio u mnogim popularnim i važnim jugoslovenskim filmovima iz 1970-ih i 1980-ih gde je igrao likove dece i adolescenata.
Njegov mladalački izgled kasnije je mučio njegovu karijeru, bacivši ga na uloge adolescenata sve do tridesetih.
Međutim, 2004. je imao glavnu ulogu u filmu Emira Kusturice, Život je čudo, nekoliko godina nakon što je odigrao ulogu mucavca u međunarodno priznatom filmu Underground istog reditelja Kusturice.
Izvor:Wikipedija

Slavko Štimac je nedavno bio gost u TV emisiji zbog koje pri vrhu RTS servis poštujemo,TV lica:

Malo je reći da sam sa članovima porodice na poprilično velikom malom ekranu zaboravila da dišem slušajući Slavka Štimca kako odgovara na neka sasvim obična pitanja.
Nagradno pitanje je:
Da li znate ko je Slavko Štimac?
:D

1975. Zimovanje u Jakobsfeldu
...upoznao sam ga u 'Opatiji' kod prvog Dragstora...nekih osamdeset i +...bjese povise u alkoholu sa porodicnim razmiricama koje je , vidim , sretno isplivao...on kao i M. Runi , nikad iz djecackog imidza nijesu mogli izaci...
Evo, izašao, Bogu hvala, i nadam se da ćemo ga češće gledati kako na filmu, tako i u TV serijama! :cvet:

Iste te 1976. je snimio ''Čast mi je pozvati vas'', ''Vlak u snijegu'' i ''Lepše od snova''.
U svojoj karijeri je poneo bar 70 likova i sigurna sam da imate film ili seriju u kojoj vam je dobro ''legao''.

Lično nisam pogledala sve, ali mi je uvek ostao drag od filma Braća po materi sa Žarkom Lauševićem... to, kad god se repriziralo, gledala sam.
Nikad mi taj film nije dosadio.
download.jpg

Meni je tad kao klinac bio no1 ispred svih ,sad je uvucen u gluposti koje se snimaju za pare pa mora da preglumi,jer je glediste takvo da bi se smorilo uz vuk samotnjak,znaci mora da se ubaci u to neki android da prodje
Ne volim ga u kusturici podzemlje i zivot je cudo
Specijalno vaspitanje,varljivo leto,tigar,salas u malom ritu,ko to tamo peva takva gluma

Meni je tad kao klinac bio no1 ispred svih ,sad je uvucen u gluposti koje se snimaju za pare pa mora da preglumi,jer je glediste takvo da bi se smorilo uz vuk samotnjak,znaci mora da se ubaci u to neki android da prodje
Ne volim ga u kusturici podzemlje i zivot je cudo
Specijalno vaspitanje,varljivo leto,tigar,salas u malom ritu,ko to tamo peva takva gluma
Do sad sta sam ispratila, gde je glumio u ova skorasnja ostvarenja
Nisam.to nigde zapazila
Uglavnom tumaci likove, koje bih rekla, da njemu leže po karakteru
Izuzev naravno u Crnoj svadbi, nakon sto lik "poludi" mada i tu mi ok, koliko sam uspela u jednoj epizodi da vidim

Podzemlje je film u kojem nijedan lik nije voljen, tu je poenta da se razume nešto izvan bilo čega poznatog.
Izuzev naravno u Crnoj svadbi, nakon sto lik "poludi" mada i tu mi ok, koliko sam uspela u jednoj epizodi da vidim
Odglumeo je maestralno iako sam razočarana time dokle njegov lik ide.
Želela sam da njegov lik bude prisutan do kraja... Ne znam koliko epizoda još ima, ali mi je njegov lik baš bitan, kao i lik Tonija Mihajlovskog.
Ljutim se i mislim-ma, neću više ni da gledam!!!

Podzemlje je film u kojem nijedan lik nije voljen, tu je poenta da se razume nešto izvan bilo čega poznatog.

Odglumeo je maestralno iako sam razočarana time dokle njegov lik ide.
Želela sam da njegov lik bude prisutan do kraja... Ne znam koliko epizoda još ima, ali mi je njegov lik baš bitan, kao i lik Tonija Mihajlovskog.
Ljutim se i mislim-ma, neću više ni da gledam!!!
Ja sam do sad odgledala cini mi se 1 epizodu, pre ce biti dve i sinocnu sam
Serija je poprilicno solidna
Samo sto nisam bas ispratila njegov lik od samog pocetka
Rekla bih da je dobro odglumio
Misljenja sam, bolje i da ga nema u celoj seriji,
Vec dok njegov lik i ima neke sustine u toj prici, jer ako je suprotno, onda bi tu bio suvisan
Izgubio bi na znacenju, zapao u jedan sasvim drugi, pozadisnki plan
Generalno mislejnje neko
Ali mislim, da se u ovakvim serijama to bas i ne dogadja

Ja sam do sad odgledala cini mi se 1 epizodu, pre ce biti dve i sinocnu sam
Serija je poprilicno solidna
Samo sto nisam bas ispratila njegov lik od samog pocetka
Rekla bih da je dobro odglumio
Misljenja sam, bolje i da ga nema u celoj seriji,
Vec dok njegov lik i ima neke sustine u toj prici, jer ako je suprotno, onda bi tu bio suvisan
Izgubio bi na znacenju, zapao u jedan sasvim drugi, pozadisnki plan
Generalno mislejnje neko
Ali mislim, da se u ovakvim serijama to bas i ne dogadja

Idemo na temu Crna svadba, ako vas ne mrzi. Hvala! :)
https://forum.krstarica.com/threads/crna-svadba-2021.932046/

Mnogo dobar glumac, traje i traje, i tek ce se otkriti koliko je znacajan. ;) Legenda, ziva legenda. :) Ima nesto cime traje.
Hvala!
To je praktično dete koje je raslo i izraslo da bude glumac, poput Koja i ne znam da li ima još koga.
U seriji Crna svadba imamo njega, Štimca, i Koja na delu.
Mislim da se magija ( ne crna, veštičarska-nego filmska) desila bez obzira na to koliko kog lika u seriji volimo.
Desilo se nešto to.... ne znam da li samo ja mislim tako?

Back